به گزارش حلقه وصل، سیروس الوند کارگردان سینما؛ درباره غفلت های سینمای ایران و فاصلهای که در پرداخت به واقعه عظیم عاشورا داشته است، عنوان کرد: واقعه عاشورا و قیام حسینی در کشورمان یک فرهنگ ماندگار تلقی می شود. فرهنگ استقامت و پایداری و در نهایت شهادت بسیار ارزشمند است و نیاز است در قالب تصویر درآید. به نظرم سینمای ایران به این مساله مهم کم پرداخته است و دلایلی بیشمار را برای این غفلت می توان عنوان کرد. مثلا وقتی با تصویر سر و کار دارید، به دلیل وجود دشواریهای این کار قدری مشکل است و در این زمینه کمبود داریم. به همین دلیل همان طوری که ادبیات می تواند با این حماسه همراه باشد یا تئاتر به شکلی نمادین مواجه شود، سینما نمی تواند این کار را انجام دهد. عمدتا آثاری هم که ساخته شدند دچار مشکلات ممیزی شدند. به طور کلی کم کاری ما بچه های سینما همراه با محدودیت ها هم بوده و باعث شده که نسبت به مدیوم های دیگری مانند شعر، داستان سرایی، نمایش در این زمینه عقب بیفتیم. این جشنواره اگر برای حل این معضلات ورود پیدا کرده می تواند بسیار کارگشا باشد و موفق عمل کند.
وی درباره مسیر آینده جشنواره «چهلچراغ» و نقشی که می تواند در فضای سینمای ایران ایفا کند، گفت: جشنواره فیلم «چهلچراغ» میتواند راه هایی ایجاد کند برای پرداختن به مضامین مذهبی و به خصوص واقعه مهم عاشورا که امیدوارم موفق باشد. می دانم که از این جشنواره و چنین موضوعی حتما از طرف دوستان جوان و به خصوص سینماگران متعهد و مومن و مذهبی استقبال خواهد شد. اما به هر حال مانند همه جریانهای فرهنگی باید همراه با حمایت دولت هم باشد تا با همت برگزارکنندگان جشنواره و یاری فیلمسازان شاهد برگزاری مداوم جشنواره فیلم «چهلچراغ» باشیم.
کارگردان فیلم سینمایی «مزاحم» درباره نقش دین و معرفت در هنر و نیز تاثیرات برگزاری جشنواره ای با موضوع امام حسین (ع) و به تصویر درآوردن عزاداریهای حسینی گفت: به هر حال باید پذیرفت که ادبیات جلوتر از سینما در پرداخت به واقعه مهم عاشورا همت گذاشته است و در این سال های طولانی آثار چندانی در سینما در خصوص امام حسین (ع) ساخته نشد و این جشنواره می تواند غفلت انجام شده در این زمینه را تا حدودی جبران کند و از این جهت ورود جشنواره فیلم «چهلچراغ» را به فال نیک می گیرم. سینمای ما نسبت به این مساله مهم که تنها یک واقعه یا حماسه دینی و تاریخی نیست، کمتر بها داده است و این کمبود بسیار زیاد احساس می شود.
الوند به نقش جوانان و فعالان مطرح فیلمسازی برای ارائه آثاری با کیفیت به این جشنواره اشاره کرد و گفت: اگرچه حضور جوانان فیلمساز در هر رویدادی همراه با ثمرات خوب خواهد بود و شاهد مواردی هم بوده ایم اما این موضوعی که در این جشنواره دنبال می شود بسیار مهم و حساس است و به نظرم بهتر است افراد با تجربه و امتحان پس داده شرکت کنند. از این جهت بهتر است تجربه کردن درباره این موضوع را زیاد بها ندهید که برای موضوع مهم عزاداری های حسینی خطرناک است و اجازه بدهید تا جوانان با موضوعات ساده تری ورود پیدا کنند و هنگامی که تجربه لازم را کسب کرده و پخته شدند، سراغ مضامین مهمی مانند عاشورا بروند. چرا که اگر یک دفعه خدای ناکرده درباره موضوعات دینی غفلتی صورت بگیرد باعث دورشدن مخاطب می شود.