حلقه وصل: انتخابات مجلس یازدهم روز 2 اسفند برگزار و 208 حوزه انتخابیه نمایندگان خود برای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که خرداد ماه سال ٩٩ آغاز به کار خواهد کرد را شناختند.
براساس اعلام ستاد انتخابات کشور تاکنون نتیجه قطعی 197 حوزه انتخابیه نیز مشخص و انتخابات در 11 حوزه انتخابیه نیز به دور دوم کشیده شده است.
اما در این میان انتخاب هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در هر دوره یکی از جالب توجهترین و مهمترین اتفاقات خانه ملت است.هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با رای مستقیم نمایندگان مجلس برای یک دوره یک ساله انتخاب میشود و با توجه به آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی تکرار اعضای هیئت رئیسه مجلس منع قانونی ندارد. رئیس مجلس، رئیس هیئت رئیسه نیز بوده و وظیفه اداره مجلس را به عهده دارد و در صورت حضور نداشتن وی در جلسه به ترتیب نواب اول و دوم رئیس عهدهدار این سمت هستند.
اما در ابتدای شروع به کار هر دوره مجلس و پیش از انتخاب هیئت رئیسه اصلی، هیئت رئیسه سنی سکان امور را بر دست میگیرد در واقع مسنترین و جوانترین منتخبین مردم در خانه ملت جلسات مجلس را اداره خواهند کرد تا هیئت رئیسه دائم برای مدت یکسال انتخاب شود.
بر اساس آیین نامه داخلی مجلس مسن ترین فرد از نمایندگان حاضر به عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به عنوان نائب رئیس و دو نفر از جوان ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر معین میشوند و در جایگاه هیئت رئیسه قرار میگیرند. در صورت تساوی سن، هیئت رئیسه سنی با قید قرعه از بین مسنترین و جوانترین نمایندگان حاضر تعیین خواهد شد. اعلام هیئت رئیسه سنی با معاونت قوانین مجلس است.
ماده دیگری از آیین نامه داخلی مجلس نیز درباره وظایف هیئت رئیسه سنی است که به اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف، قرعهکشی اسامی نمایندگان برای عضویت در شعب و توزیع اعتبارنامهها بین شعب و اجرای انتخابات هیأت رئیسه موقت اشاره کرده است.
هیئت رئیسه سنی در مجلس یازدهم کدام نمایندگان هستند؟
با انتخاب شدن تعداد زیادی از منتخبین مجلس یازدهم میتوان مشخص کرد که در مجلس آینده هیئت رئیسه سنی متشکل از کدام نمایندگان است که در جدول زیر اسامی این نمایندگان را مشاهده میکنید.
منبع: تسنیم