
به گزارش حلقه وصل، نشست رونمایی از کتاب «سفر به شام» نوشته علیرضا قزوه عصر روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت و همزمان با نهمین روز از نمایشگاه کتاب در سالن یاس برگزار شد.
در این مراسم مصطفی محدثی خراسانی در سخنانی عنوان کرد: نثر علیرضا قزوه همواره نثری نیش دار بوده است و البته شاید بشود آن را به نوعی تازیانه های سلوکی دانست که او فرو می آورد تا بتواند تنبه دهد و بیداری ایجاد کند در جایی که حس می کند غفلت پدید آمده است.
وی ادامه داد: ادبیات انقلاب اسلامی که امروز در دستان ماست، حاصل تلاش صدها و شاعر و ادیب برآمده از فرهنگ و آرمان انقلاب اسلامی است. اگر این شعر را یک پازل بدانیم و شامل هزار قطعه، برخی از افراد تنها یک قطعه از آن را شکل می دهند و برخی دیگر شاید ۷۰۰ تا ۸۰۰ قطعه را. علیرضا قزوه به نظر من در زمره این گروه دوم است.
محدثی خراسانی ادامه داد: من در میان پیشکسوتان ادبیات انقلاب نقش حمید سبزواری را پر رنگ می دانم و در میان نسل های جوانتر در کنار افرادی مانند امین پور و حسینی و هراتی، قزوه را صاحب حضور موثری در ادب انقلاب می پندارم که توانسته به ادب انقلاب جهت گیری ویژهای بدهد.
علی محمد مودب شاعر و مدیر موسسه فرهنگی شهرستان ادب نیز در این نشست در سخنانی عنوان کرد: اگر از شعر انقلاب اسلامی تصویری بخواهد باقی بماند بدون شک آن تصویر ماندنی علیرضا قزوه است.
وی افزود: شعر گونه های مختلفی دارد. مردیم حیدرزاده نوعی از شعر را می گوید و مرحوم آغاسی هم نوعی از آن را که هر دو محترم هستند. اما بخشی از شعر هم هست که بدنه محکم آن را تشکیل داده و جریان پیشرو شعر را می سازد. در جریان شعر انقلاب چهره ای مانند علیرضا قزوه در زمره این بخش هستند. او شاعر زمانه خودش است و نبض آن را در دست دارد.
مودب تصریح کرد: شعر قزوه به ویژه غزلیاتش برای مردم زمانه خودش پیشنهادات تازه ای دارد و در بحث شعر مدرن و سپید نیز قزوه از معدود افرادی است که در جریان شعر انقلاب حرف برای گفتن زیاد دارد و حتی نوآورتر از نسل قبل از خودش ظاهر شده است.
در ادامه این نشست نیز علیرضا قزوه بخشی از خاطرات سفرهایش به سوریه، تاجیکستان و هند را تعریف و از تالیف کتاب خاطراتش از سفر به کربلا و استان کرمان همراه با مقام معظم رهبری خبر داد.