
به گزارش حلقه وصل، مهناز فتاحی، نویسنده کتاب "عروسهای جنگ" درباره این کتاب گفت: بیشتر کتابهایی که درباره جنگ تحمیلی نوشتهام، سرگذشت قصر شیرین است. من در دوران جنگ کودک بودم. ما 8 بچه بودیم که پدرمان را که از نیروهای نظامی بود به دلیل مجروحیت از دست داده بودیم. پدرم بیآنکه نام شهادت بر او باشد، شهید شد.
نویسنده فرنگیس تصریح کرد: در کتاب "عروسهای جنگ" به زندگی هشت بانو پرداختهام که در نتیجه جستوجوهای میدانی توانستهام آنها را بیابم، زیرا در بنیاد شهید و امور ایثارگران فقط اسناد مرتبط با شهیدان نگهداری میشود و نمیتوان اسنادی درباره همسران شهید یافت.
وی افزود: کتاب «عروسهای جنگ» یکی از آثاری است که درباره مظلومیتهای جنگ نوشته شده است؛درباره عروسهایی که مدت کوتاهی را در کنار همسرانشان سپری کردهاند.
فتاحی ادامه داد: معتقدم که این عروسها در واقع رزمندههای خاموش جنگ تحمیلی بودهاند. داستانهایی پر از مهر درباره این افراد در کتاب «عروسهای جنگ» نوشته شده و من به جوانان توصیه میکنم این کتاب را بخوانند و از مظلومیت و ارزشهای بلند آنان آگاه شوند.
وی در ادامه بیان کرد:«عروسهای جنگ» کتابی است که برای خود من جذابیت و تازگی داشت. این بار از پنجرهای دیگر دیدم و نوشتم.
فتاحی خاطر نشان کرد: به نظر من، این زنان نیز رزمنده بودند. رزمندههای صبور و بی صدا. رزمندههایی که در پیروزی در دفاع مقدس شریک بودند اما هرگز ادعایی نداشتند. زنانی که قلبشان آن زمان همراه همسرانشان به جبهه رفت و زخمی باز آمد. عروسهایی که دامادهایشان با آن که عاشقانه دوستشان داشتند اما عشق خدا را انتخاب کردند و رفتند. و به همین خاطر فصلهای کتاب من این گونه نامگذاری شدهاند: عروس شهید، عروس مفقود الاثر، عروس آزاده.