به گزارش حلقه وصل، بیشک، رضا امیرخانی جزئی از هویت ادبی انقلاب اسلامی است. سوزن پرگار این نویسنده پرکار، مرکزیتی به نام اندیشه و دغدغه دارد؛ اندیشهای دغدغهمند و دغدغهای اندیشهورز. او باریبههرجهت سیاهکاری نمیکند. آنجا که احساس میکند باید عزیمت کند، راهی کابلستان میشود، همسفر ارمیا، ته غرب را درمیآورد، همقدم «رهبر» میشود و آنگاه که دیدههایش را ارزشمند یافت، قلم به دست میگیرد و دعوت میکند با او و تجربههای خواندنیاش همراه شویم. او از اخلاق میگوید، موعظه میکند، دین را مقدس میشمارد، انسانیت را میستاید و همه اینها را نه در متنی علمی و تخصصی که در میان سطور رمانها، سفرنامهها و مقالاتش، آرام و دلنشین پیشکش خوانندهاش میکند.
در کنار نقد نویسندگان دگراندیش و آنهایی که با گفتمان انقلاب زاویه دارند، یکی از مهمترین سیاستها با رویکرد ایجابی، ارائه نمونه مناسب به مخاطب است تا با برجستهسازی نمونه موفق و تشریح لایههای فکری نویسنده، دلایل توفیق و تأیید او آشکار شود و همپیشگانش از او الگوبرداری کنند. هدف این مجموعه نیز، در قالب میزگرد، گامبرداشتن در این مسیر دشوار و دراز است.
پس از بررسی ویژگیهای شخصیتی و سبک عمومی نثر امیرخانی، از میان همه آنچه درباره رضا و قلمش گفته یا نوشتهاند، بررسی دو مؤلفه، بیش از همه، در میان تکتک واژگان و آثار وی، ضروری به نظر میرسد: اول اینکه تجربهنگاری در آثار او چه جایگاه و رنگوبویی دارد و دوم اینکه امیرخانی به مقوله سنت و مدرنیته با چه عینکی مینگرد و اساساً رابطه میان این دو را از چه جنسی میداند.
این کتاب، حاصل نشستهای تخصصی صاحبنظران ادبیات اندیشه همچون احمد شاکری، مرحوم حسین عمید، مجید پورولی کلشتری، محمد قاسمیپور، حامد صلاحی، مهدی بوستانی، علیرضا سمیعی، علیرضا فتاح، محمدرضا صادقی، حامد تقیزاده، مرتضی کاردر، سیاوش ایمانی، میثم امیری، محمدقائم خانی، محمد گلرونیا، فردین آرش، رسول پیره و مرضیه آتشیپور است.
این کتاب به قلم محمدحسن شاهنگی با شمارگان500 نسخه، 171 صفحه و قیمت 11000 تومان منتشر شده است.