سرویس معرفی: شبکه افق سیما پس از مستند مسابقه پر طرفدار «فرمانده» مجموعهی جذاب دیگری را با همان سبک و سیاق به روی آنتن برده است. مسابقه «خونه به خونه» دومین برنامهای است که به سبک «ریلیتی شو» تولید شده است؛ اما مخاطبان فضای کاملا متفاوتی را نسبت به «فرمانده» در این مجموعه مسابقه شاهد خواهند بود.
مهدی مطهر تهیه کننده مجموعه «خونه به خونه» درباره ایده اولیه تولید این مجموعه به خبرنگار حلقه وصل میگوید: تصمیم گرفتیم چند کار دیگر شبیه «فرمانده» انجام دهیم؛ یعنی مجموعههایی که نه داستانیاند و نه مستند.
وی درباره تم «خونه به خونه» توضیح میدهد: سادگی این مجموعه از اسم آن مشخص است. تم «خونه به خونه» در مورد جابه جایی است. جا به جایی، تم خیلی از «ریلیتی شو» ها در جهان است. از مدلهای جالب این است که دو مادر در دو خانه جای خود را عوض میکنند که طبیعتا این مدل با عرف و فضای جامعه ما بسیار فاصله دارد. در مدلهای دیگر جای استاد و دانشجو را عوض میکنند و یا بچهها جای بزرگترها قرار میگیرند.
مطهر میافزاید: به دلیل اینکه تم «جا به جایی» خیلی از متغیرها را تغییر میدهد، میتواند برای مخاطب جذاب باشد.
«خونه به خونه»؛ بدون مسابقه بدون رقابت
در حالی که مسابقات نظامی، تم اصلی مستند مسابقه پرهیجان«فرمانده» را تشکیل میدهند، موضوع «خونه به خونه»، مسائل خانوادگی و تفاوتهای سبک زندگی خانوادههای شهری و روستایی است.
تهیه کننده این برنامه با اشاره به تفاوتهای موجود بین «فرمانده» و «خونه به خونه»، میگوید: در «فرمانده» بین شرکت کنندگان مسابقه شکل میگیرد اما در «خونه به خونه» مسابقه و رقابتی وجود ندارد. چیزی که در «خونه به خونه» هست و در «فرمانده» نیست، درگیر شدن خانوادهها به خصوص زنان با موضوع برنامه است؛ به این دلیل که همه اعضای خانواده از جمله کودکان در آن مشارکت دارند.
وی ادامه میدهد: در روند مسابقه زنها از موقعیت جدید خود ناراضی اند بر خلاف مردها که از شرایط پیش آمده رضایت دارند.
چالش تعویض شهر با روستا!
در سری اول از مجموعه «خونه به خونه» یک خانواده شهری و یک خانواده روستایی برای رقابت انتخاب می شوند. چالش اصلی زمانی شکل میگیرد که دو خانواده خانههای خود را با یکدیگر عوض میکنند.
مطهر تهیه کننده این برنامه در خصوص روند مسابقه اینگونه توضیح میدهد: خانواده روستایی دارای تعدادی فرزند است اما خانواده شهری هیچ فرزندی ندارد. این دو خانواده همه امکانات خود را در اختیار دیگری قرار میدهند. خانوادهها در حالی که تنها لباس مورد نیاز خود را برداشته اند، به سمت خانه دیگری حرکت میکنند؛ خانواده شهری با ماشین شخصی و خانواده روستایی با قطار. خانواده روستایی که به محیط زندگی خود عادت کرده با یک فضای شهری رو برو میشود و خانواده شهری از انزوا طلبی و فرد گرایی شهری به فضای روستایی میروند که ذات آن جمعی بودن است. تلاقی این اتفاقات، موقعیتهای جالب و جذابی را برای مخاطب به وجود میآورند.
پایان سریع سری اول
سری نخست مسابقه «خونه به خونه» پس از 4 قسمت پایان خواهد یافت. اما به گفته تهیه کننده این برنامه، این 4 قسمت فتح بابی است که میتواند ادامه داشته باشد. مطهر میگوید او و همکارانش در حال تهیه مدلهایی برای ادامه ساخت این مجموعه هستند. رضا فرهمند و امیر اطهر سهیلی کارگردانی «خونه به خونه» را بر عهده داشته اند.
پخش مجموعه مسابقه «خونه به خونه»، از پنجشنبه ۸ بهمن ماه از شبکه افق آغاز شده است. این برنامه پنجشنبه ها در ساعت های ۱۹ و ۲۳ به روی آنتن این شبکه میرود و بازپخش این برنامه هم برای ساعت های ۸,۳۰ و ۱۶ روز جمعه در نظر گرفته شده است.