به گزارش حلقه وصل، محمود الشوا معاون وزیر دفاع سوریه در جدیدترین برنامه تلویزیونی «بدون مرز» درباره ریشه و پشت پرده حمایتهای منطقهای و فرامنطقهای از داعش صحبت کرد. او تاکید کرد که آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و قطر نقش محوری در تجهیز و سازماندهی تروریستها داشتند.
متن کامل گفتگو با معاون وزیر دفاع سوریه در ادامه منتشر میشود.
-سوال: شما در عالیترین دستگاه و وزارتخانه فعال سوریه علیه داعش هستید. از آخرین وضعیت میدانی تروریستها بگویید.
محمود الشوا: سال ۲۰۱۸ را میتوان سال پیروزیهای بزرگ برای سوریه نامگذاری کرد. اکنون این وضعیت یعنی پیروزیهای روز افزون همچنان ادامه دارد و داعش در سوریه شکست خورده است. نیروهای سوریه در همکاری با کشورهای دوست و همپیمان خود توانستند سیطره و تسلط خود بر بخش زیادی از خاک سوریه از شمال تا جنوب و شرق و غرب را گسترش دهند. بخش اعظمی از خاک سوریه از دست گروههای مسلح تروریستی آزاد شده است و این روند ادامه دارد. متاسفانه دولت ترکیه با تجاوز به خاک سوریه، حسن همجواری را نادیده گرفت و به بهانه مقابله با کردها به خاک سوریه تجاوز کرده است. ما خواستار عقبنشینی هرچه زودتر ارتش ترکیه از سوریه هستیم. دولت ترکیه همچنان از زیر بار تعهدات خود در توافقنامه سوچی درباره ادلب شانه خالی میکند.
ما مخالف حضور نیروهای خارجی هستیم که بدون اجازه دولت سوریه به خاک ما تجاوز کردهاند؛ آمریکا، فرانسه، انگلیس و ترکیه باید هرچه سریعتر از خاک سوریه خارج شوند.
دولت و ارتش سوریه مصمم است تا آزادی کامل سوریه و پاکسازی داعش، کار مبارزه با تروریسم را ادامه دهد. تمام سرزمین سوریه بهزودی از تسلط گروههای تروریستی خارج میشود و ما دیگر حضور غیرقانونی طرفهای خارجی را نخواهیم پذیرفت. مساله آزادسازی ادلب برای سوریه مسالهای اساسی است و ادلب بزودی چه با جنگ و چه از طریق مذاکرات به آغوش سوریه بازخواهد گشت.
-سوال: آمریکا قصد داشت که نیروهایش را از سوریه خارج کند اما اکنون ترامپ تاکید کرده که نمیتواند قید میدانهای نفتی سوریه را بزند و نیروهای نظامی برای حفاظت از آنها برمیگردند. تحلیل شما چیست؟
محمود الشوا: خروج نیروهای آمریکایی از خاک سوریه،در ابتدا بخاطر موفقیتهای پی در پی ارتش سوریه در مقابله با تروریستها بود؛ البته این خروج طبیعی بود چون اساساً حضور نیروهای آمریکایی در خاک سوریه حضوری غیر قانونی بود. ما صراحتا اعلام کردهایم که نیروهای خارجی موجود در سوریه چه نظامی و غیر نظامی باید خاک این کشور را ترک کنند.
متاسفانه اکنون آمریکا اعلام کرده است بخاطر حفاظت از میدانهای نفتی سوریه باز میگردد. این ادعا در مورد حفاظت از میدانهای نفتی سوریه دروغی بزرگ است. ما هرگز نمیخواهیم آمریکاییها از مراکز نفتی ما حفاظت کنند زیرا دولت سوریه این توانایی را دارد. آنها قصد دارند میدانهای نفتی را تحت کنترل و تسلط خود قرار دهند و سوریه را تجزیه کنند اما ارتش و رزمندگان سوری دوباره آمریکا را مجبور به ترک خاک سوریه خواهند کرد.
-سوال: ایران، حزبالله لبنان و روسیه نقش موثری در مقابله با تروریسم در سوریه داشتهاند اما غربیها آنها را به دخالت در امور سوریه متهم میکنند. نظر شما چیست؟
محمود الشوا: ما با حزب الله، ایران و روسیه دوست هستیم و در یک ائتلاف قرار داریم. همه ما دشمن مشترکی به نام تروریسم داریم که با آن مبارزه میکنیم. ایران به دعوت دولت سوریه در این کشور حضور دارد اما آمریکا و اروپا بدون اجازه سوریه وارد خاک کشور ما شدهاند؛ حضور آنها غیر قانونی است و باید خاک سوریه را ترک کنند.
حضور نیروهای ایرانی، حزبالله و ارتش سوریه و روسیه باعث شکست توطئه غربیها در سوریه شده است. تروریستها دست پرورده غرب و کشورهای عربی هستند اما از ارتش سوریه و خط مقاومت شکست خوردند. آنها به هدف اصلیشان که تجزیه سوریه بود نرسیدند.
امروز مقاومت به عنصری تاثیرگذار در مبارزه با تروریسم ساختگی غرب و اسراییل تبدیل شده و طرحهای غربی را با شکست مواجه کرده است. هدف تروریسم آمریکایی-صهیونیستی تضعیف کشور سوریه و ائتلاف مقاومت است تا کشورهای یکپارچه منطقه را دچارتجزیه کند.
-سوال: اکنون عراق و یمن هم به محور مقاومت منطقه پیوستهاند و این خط روز به روز در حال گسترش است. نقش جبهه مقاومت در آینده منطقه و مقابله با رژیم صهیونیستی را چطور میبینید؟
محمود الشوا: همکاری بین اعضای ائتلاف مقاومت سابقهای طولانی دارد و به قبل از بحران سوریه باز میگردد. مقامات و رهبران محور مقاومت قبل از بحران سوریه نیز با هم همکاری داشتهاند اما بعد از بحران سوریه و علنی شدن خطر غرب و اسراییل، هماهنگی و همکاری بین اعضای ائتلاف بیشتر شد. غربیها و کشورهای متحد آنها باید بدانند که جبهه مقاومت دیگر تنها یک تشکل نظامی نیست بلکه این جبهه شامل چند دولت مصمم و متحد است که در مقابله با
تروریسم دیدگاه واحد دارد و در مبارزه با توطئههای تفرقهآمیز آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز هدفی مشترک دارد. ائتلاف مقاومت غیر قابل شکست است و جهان باید این جبهه واحد را در معادلات سیاسی منطقه در نظر بگیرد. کشورهای عضو جبهه مقاومت دشمنی مشترک به نام تروریسم دارند که پیوندشان را به هم مستحکم کرده است. یکی دیگر از اهداف جبهه مقاومت، ایستادگی و مقاومت در برابر آمریکا و افشای طرحها و توطئههایی است که با هدف حمایت از دشمن صهیونیستی در منطقه طراحی و اجرا میشود.
-سوال: شنیده شده است که رژیم صهیونیستی از روسیه درخواست کرده تا نیروهای مقاومت را از مرزهای این رژیم با سوریه دور نگهدارد؛ این خبر صحت دارد؟
محمود الشوا: هر اتفاق و یا تصمیمی که در سوریه اتخاذ میشود بدون شک باید با نظر دولت سوریه و ضامن منافع ملی ما باشد. این اخبار ساخته و پرداخته صهیونیستهاست و مصرف داخلی دارد. هیچ دولتی نمیتواند به ما دستور بدهد و چیزی را به سوریه دیکته کند.
-سوال: برنامه دولت سوریه برای مناطق آزاد شده چیست؟
محمود الشوا: دولت سوریه برنامه روشنی برای آبادانی و ترمیم تاسیسات زیربنایی مناطق آزاد شده دارد. زیرساختهای اقتصادی بسیاری از شهرهای سوریه بصورت کامل تخریب شده که بازسازی آن نیازمند مشارکت بینالمللی و حضور دوستان و همپیمانان سوریه است.
آنچه امروز در سوریه اتفاق افتاده ناشی از سیاستهای آمریکا و متحدان عرب منطقهای آن است که هزینه بسیاری را بر مردم سوریه و منطقه تحمیل کرده است. دولت سوریه با تمام مشکلاتی که دارد تلاش میکند تا با فراهم کردن بسترهای یک زندگی عادی و امنیت نسبی، زمینه بازگشت مهاجران و ساکنان مناطق جنگ زده را مهیا کند. زندگی شرافتمندانه حق مردم سوریه است.
-سوال: پیشبینی شما از زمان نهایی پایان جنگ در سوریه چیست؟
محمود الشوا: ما به غلبه بر تروریستها و پیروزیهای سریع و پی در پی ارتش سوریه و همپیمانهایمان خوشبین هستیم. دستاورهای بدست آمده نشان میدهد که انشاالله به پایان جنگ در سوریه نزدیک شدهایم، البته گروه کوچکی از تروریستها در شمال سوریه باقی ماندهاند که تحت حمایت آمریکا هستند اما بزودی بر آنها نیز غلبه خواهیم یافت و پیروزی دولت و ملت سوریه بر تروریستها کامل خواهد شد. امیدواریم که امسال سال پیروزی کامل بر دشمنان باشد و خاک سوریه به طور کامل از لوث وجود تروریستهای تکفیری پاک شود.
-سوال: مذاکرات صلح سوریه در جریان است. انتظار شما از نتیجه این مذاکرات چیست؟
محمود الشوا: دولت سوریه از هر تلاشی برای شکلگیری گفتگوهای سوری-سوری بدون دخالت بیگانگان حمایت میکند تا به راه حلی سیاسی برای بحران برسد. تاکنون چند دور مذاکره انجام شده است اما دست یابی به راه حل سیاسی جامع برای حل بحران سوریه مستلزم پاکسازی خاک سوریه از لوث تروریستهاست.
-سوال: در ماههای اخیر درخواستهای متعددی از جانب کشورهای عربی برای بازگشایی مجدد سفارتخانههایشان در دمشق رسیده است. علت این تغییر عقیده و بازگشت دوباره به سوریه را چه میدانید؟
محمود الشوا: پیروزیهای میدانی بدست آمده عامل اصلی تغییر مواضع برخی از کشورها نسبت به سوریه و بازگشت آنها به دمشق است. بعد از شکست تروریستها طبیعی است که کشورهای عربی و غربی خواستار بازگشت به سوریه و اصلاح روابطشان با دولت سوریه باشند.