
سرویس حاشیه نگاری: هفتمین قسمت از برنامه سینمایی «هفت» شب گذشته (6 آبان ماه) با موضوع بررسی شورای صنفی اکران روی آنتن شبکه سوم سیما رفت.
در ابتدای این برنامه بهروز افخمی، تهیهکننده و سردبیر «هفت» در سخنان ابتدایی خود تاکید کرد که سینما در عصر امروز متعلق به کودکان و نوجوانان است و این موضوع در ایران نادیده گرفته میشود.
در ادامه افخمی با مهدی کرمپور، نویسنده و کارگردان سینما به گفتگو نشست.کرم پور با اشاره به افزایش مخاطب سینما در سال 88 گفت: «جدایی نادر از سیمین» و «اخراجیها 3» علت این افزایش مخاطب بودند.
وی همچنین به سابقه خود در شورای صنفی نمایش اشاره کرد و ادامه داد: تعداد سینما برای فیلمهاو تعیین سقف و کف برای نمایش یک فیلم اشتباه است و باید حذف شود.
این کارگردان مشکل سینما را مهم ندانستن مخاطب دانست و عنوان کرد: فیلمها ساخته میشوند تا در جشنوارهها حضور پیدا کنند نه اینکه مخاطب آنها را ببیند و از آن استقبال کنند.
کرمپور با ارائه اماری از سینمهاهای کشور توضیح داد: تنها 4.5 درصد ضریب اشغال سینماهاست که این یک فاجعه است.
افخمی هم با اشاره به فیلمهایی که امروزه در سینمای ایران ساخته میشود گفت: این آثار فیلمهای تلویزیونی هستند نه فیلمهایی که بتوان روی پرده بزرگ نمایش داد.
وی همچنین با اشاره به لزوم تولید فیلم برای کودکان و نوجوانان ادامه داد: در ایران ما کماکان فیلم ملودرام میسازیم در صورتی که در دنیا دیگر همچین چیزی وجود ندارد.
کرمپور در ادامه گفتگو به آمار دیگری در مورد سینمای ایران اشاره کرد و گفت: ایران در بین 70 کشور دارای سینما، از لحاظ تولید فیلم در رتبه 20 قرار دارد اما از لحاظ مخاطب 65ام هستیم!
کرمپور در انتها گفت: اینکه سینمای انتقادی و سیاسی درصد بالایی از فیلمها را تشکیل داده است، مشکلآفرین شده است. قرار بود سینمای سرگرمکننده و تجاری جریان اصلی باشد و سینمای انتقادی جریان فرعی اما برعکس شد و تولید فیلمهای انتفادی و سیاسی جریان اصلی شد.
بخش بعدی برنامه شب گذشته «هفت» به میز خبر اختصاص داشت که با حاشیه خود افخمی شروع شد.
افخمی در این قسمت از برنامه با اشاره به دوستی خود با «فردین» از خاطرهاش با او و پیشنهاد بازی در فیلم جهان پهلوان تختی گفت!
در ادمه محسن سوهانی اخبار این روزهای سینمای ایران را برای مخاطبین بازگو کرد. البته افخمی گلایه خود را با عنوان این جمله که «اینها خبر نیست» ابراز کرد و اعلام کرد که خبرهای خودم تارهتر است!
در بخش بعدی این برنامه گزارشی از مراسم رونمایی تیزر سینمایی کتاب «دختر شینا» پخش شد. تیزری که با عنوان اولین تجربه سینمایی برای یک کتاب، اتفاق مهم و البته امیدوارکنندهای به حساب میآید.
اعلام فروش فیلمهای روی پرده و معرفی فیلم «احتمال باران اسیدی» که در گروه «هنر و تجربه» اکران میشود بخشهای دیگر «هفت» بودند.
اما جذاب ترین بخش برنانه «هفت» به گفتگوی حمید گودرزی با عوامل انیمیشن سینمایی «شاهزاده روم» اختصاص داشت.
هادی محمدیان، کارگردان جوان و انقلابی انیمیشین خوشساخت «شاهزاده روم» که این روزها با استقبال خوب مخاطبین هم مواجه شده است در این گفتگو که در دفتر کار گروه «شاهزاده روم» انجام میشد از کملطفی به انیمیشن در ایران و توانمندیها و دانش و مهارت جوانان ایرانی در این زمینه گفت.
همچنین گفتگو با عوامل فنی و «انیمیت»های این گروه از بخشهای جالب این گفتگو بود. حامد جعفری، تهیهکننده «شاهزاده روم» هم در قسمتی دیگر از این مصاحبه به هزینه 2 میلیاردی این انیمیشن در مدت یک سال و سه ماه تولید آن اشاره کرد.
جعفری در انتها با اشاره به دغدغه خود برای فعالیت در حوزه کودک و نوجوان اشاره کرد و انتخاب حوزه انیمیشن را حاصل این دغدغه دانست.
گزارش مردمی از سینماهای اکرانکننده «شاهزاده روم» و نظر مخاطبین هم پایانبخش این قسمت بود.
میز نقد این هفته برنامه «هفت» به فیلم انیمیشن خارجی «inside out» اختصاص داشت که با حضور مسعود فراستی به همراه جواد طوسی و امیر پوریا برگزار شد.
پس از میز نقد، «هفتنما» که به نقد و نظرات مرتبط با برنامه هفت میپردازد در ادامه پخش شد.
همچنین بخش دیگری از این برنامه به گفتگو با عبدالله اسکندری، گریمور برجسته سینمای ایران اختصاص داشت. پشتصحنه فیلم «آخرین بار کی سحر رو دیدی» فرزاد موتمن و گفتگو با کارگردان و عوامل فیلم هم قسمت دیگری از «هفت» شب گذشته بود.
بخش پایانی برنامه سینمایی هفت هم به میز نقد اختصاص داشت که فیلم «پرویز» در آن نقد و بررسی شد.