
به گزارش حلقه وصل، نشست خبری آغاز طرح «دانشجو معلم قرآن کریم» با حضور حمیدصابر فرزام مدیرعامل خبرگزاری ایکنا و حجت الاسلام محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: جهاد دانشگاهی پیشگامی خودش را در تحولات قرآنی جمهوری اسلامی ثابت کرده است. امیدواریم طرح دانشجو معلم قرآن خلاهای بزرگی را در جامعه و دانشگاه پوشش دهد.
وی افزود: منشور توسعه فرهنگ قرآنی بالاترین سند ماست که سه رویکرد دارد. هماهنگ سازی دستگاهها، نظام سازی و فرهنگ سازی سه رویکرد این منشور هستند. فرهنگ سازی از جهت تاثیری که در جامعه دارد، مهم ترین رویکرد منشور است که در این راستا دو حرکت اساسی "آموزش عمومی" و "تبلیغ و ترویج" انجام میگیرد.
محمدی گفت: در چشمانداز نظام آموزش عمومی قرآن، تربیت 10میلیون حافظ قرآن و نهادینه شدن فرهنگ انس با قرآن دیده شده است. رسالت نظام آموزش عمومی قرآن ایجاد توانایی خواندن و همراه فهم و تدبر و بهره گیری مردم از تعالیم قرآن در زندگی است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تاکید کرد: ما با توسعه فرهنگ قرآنی و نه صرفا توسعه فعالیتهای قرآنی موفق خواهیم بود. 9هدف در آموزش فرهنگ قرآنی مصوب شده که تقویت ایمان و گرایش به قرآن و عترت از اهداف اصلی آن است. تبعیت از قرآن و توسعه معرفت قرآنی در ساخههای مختلف، سایر اهداف را پوشش میدهند. زمانی میتوانیم مدعیِ موفقیت در فرهنگ سازی عمومی شویم که اموزش عمومی موثری داشته باشیم.
دو چیز در ذات جهاد دانشگاهی است. اول صنعت و فناوری و دوم فرهنگ است که این دو ماموریت بصورت همزمان به جهاد دانشگاهی سپرده شده است؛ اما توجه کمتری به فرهنگ داشتهایم.