
سرویس حاشیه نگاری: موسیقی سنتی که آن را به اسمهای اصیل ایرانی، کلاسیک ایرانی و دستگاهی میشناسند از سالها پیش در ایران وجود داشته و نسل به نسل تا به امروز جریان داشته اما در حال حاضر برخی معتقدند که کسل کننده و دارای سقفی کوتاه می باشد و از همین رو، دیگر جلوه های آن مثل گذشته نیست و همین باعث شده تا به مرور موسیقی اصیل یا سنتی جایگاه خود را از دست داده و به موسیقی سنتی پاپ تغیر پیدا کند! این موضوع در بین کارشناسان و حتی خود خوانندگان متفاوت هست برخی به تغییر موسیقی سنتی اعتقاد دارند و برخی دیگر نیز معتقد نیستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
شاید بتوان گفت تغیر سبک زندگی در جامعه امروزی باعث شده تا سلایق متعددی را شاهد باشیم و این امر در موسیقی نیز مشهود است به خصوص در موسیقی سنتی. یا به عبارت دیگر نگاهی نو در زمینه موسیقی سبب شده تا آثاری که در حال حاضر شاهد هستیم سبکهای جدیدی از موسیقی باشند و در واقع این موضوع باعث شده روند تغییرات موسیقی در یکی دو دهه اخیر به نحوی باشد که باعث به وجود آمدن چنین ذهنیتی در افکار عمومی شود و این نگاه را به وجود آورده که این موسیقی به سمت عوام پسندانه تر شدن حرکت می کند.
یکی دیگر از مهمترین دلایلی که باعث شده موسیقی اصیل ایرانی این روزها با بی مهری در جامعه مواجه شود را شاید بتوان کم توجهی مسئولان دانست چرا که اصالت موسیقی ایرانی به نوعی موسیقی های سنتی است و این نیازمند توجه و حمایت مسئولان است و این روند باعث شده که جامعه به خصوص جوانان به موسیقی های بیگانه گرایش پیدا کنند و همین امر سبب شده تا موسیقی سلایق نیز در جامعه تغیر پیدا کنند و موسیقی های غربی در بین جوانان رواج پیدا کند و این سیر تغییرات باعث شده تا به خلق کنندگان موسیقی سنتی با توجه به سلایق آثار خود را به سنتی پاپ تغییر دهند.
شاید بتوان گفت در زمان حاضر نسل جوان آگاهی چندانی از میراث کشور خود ندارد به همین دلیل به سوی موسیقی های غربی و بی هویت کشیده می شود، در صورتی که با توسعه موسیقی سنتی می توان ریشه بسیاری از مشکلات و همچنین فقر فرهنگی را برطرف کرد. با گسترش موسیقی سنتی از طریق رسانه های جمعی میتوان ذهن جوانان را نسبت به موسیقی اصیل معطوف کرد .زنده کردن موسیقی سنتی به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی تاریخ کهن این دیار وظیفه تمامی مسوولان و فعالان فرهنگی کشور است.