اندیشمندان و اصحاب علوم انسانی در چهلم شهادت سید مقاومت، شهید سید حسن نصرالله با عنوان «عصر نصرالله» برگزار میشود.
بیش از 500 نفر از اساتید و دانشگاهیان در نامهای خطاب به رئیسجمهور، از اجحاف صورتگرفته در حق جامعهشناس انقلابی «دکتر انتظاری» انتقاد کردند.
«در پاسخ به حمله صهیونیست ها به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، پاسخ ما چه و چگونه باید باشد؟»
علیرضا سمیعی گفت: در صداوسیما در راستای موضوعات فکری، بیش از این که به نمایان کردن حقیقت دشمن و افشاگری بپردازیم باید وضعیت خودمان را روایت کنیم، امروز به اساتیدی نیاز داریم که بیایند و ما را برای نسل جدید روایت کنند.
آقای عباس عبدی در یادداشتی در روزنامه اعتماد با عنوان «خدا یا انسان؟»، چند پرسش و اشکال را دربار مسأله علوم انسانیِ اسلامی در ایران پساانقلاب مطرح کرده است که پیش از ایشان نیز فراوان بیان شده و از این جهت، باید درباره آنها تأمل کرد. این مجال، مقدّمه و مدخلی بر تفکّر مبسوط در فرصتهای دیگر است.
رئیس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی با اشاره به اینکه برای تحول در علوم انسانی باید به تمدن اسلامی دست پیدا کنیم، گفت: با برگزاری همایش وضع علوم انسانی در دانشگاهها متحول نمیشود.
حجتالاسلام ایزدهی، پژوهشگر علوم انسانی گفت: وقتی در جمهوری اسلامی تمدن جدیدی تعریف شده است، نمیتوانیم برای آن بر پایه علوم انسانی غربی، ایسمهایی را تعریف کنیم. در این صورت با پارادوکس مواجه میشویم.
هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و ششمین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی با حضور شمار کثیری از اساتید، محققان و دانشپژوهان کشور و با همکاری ۵۴ مرکز علمی داخلی و خارجی برگزار میشود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درباره نقش مهم حاج قاسم سلیمانی و یاران او در هموار کردن مسیر پیادهروی اربعین و جهانبینی این شهید توضیحاتی داد.
جوسازی که علیه امیرحسین ثابتی و سجاد صفار هرندی درباره تدریسشان در دانشگاه شریف ساخته و اجرایی شد، صرفا مواجهه با دو نیروی منتسب به جریان انقلابی از طرف جریان غربگرا و اصلاحطلب نیست، بلکه خبر از نشانههای بزرگتر میدهد
استاد حوزه و دانشگاه درمورد جشنواره فارابی گفت: وقتی به اسامیافراد حاضر در گروهها نگاه میکنیم میبینیم که افراد فرهیخته و بیطرفی به بررسی آثار میپردازند و فضای علمی عاری از سیاست بر جشنواره حاکم است.
مدرس دانشگاه بیان کرد: حکومتی که امام خمینی به پا کرد، براساس فقه حداقلیاش نبود. ظرفیت ملاصدرا بود که امام را تشجیع کرد برای اینکه حاکمیت دینی راه بیندازد.
در سیره امام خمینی (ره) تاریخ وجود دارد. امام به شدت از تاریخ استفاده میکرد و از تاریخ مطلع بود که این توجه به تاریخ، برگ برنده ایشان بود.
دومین جلسه از سلسله جلسات همایش جهان فکری اندیشمندان انقلاب اسلامی با موضوع اندیشه امام خمینی (ره) برگزار می شود.
معمولا کارآمدی با شاخص هایی از قبیل پیشرفت صنعتی، کشاورزی، پزشکی سنجیده می شود. من معتقدم اگر می خواهیم در کشور موفقیت و پیشرفت داشته باشیم، در کنار پیشرفت های صنعتی، پزشکی و کشاورزی حتما باید پیشرفت در علوم انسانی داده باشیم در واقع لازمه سایر پیشرفت ها، پیشرفت در علوم انسانی است.
یازدهمین نشست از سلسله گفت و گوهای انتقادی در باب علوم انسانی «ارغنون خرد» که به «تحلیل وقایع مهرماه ۱۴۰۱» اختصاص پیدا کرده با حضور اساتید حوزه و دانشگاه برگزار میشود.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دانشگاه امام حسین(ع) را سرزمین و قلب جهاد علمی انقلاب اسلامی دانست.
از قضاء، این لیبرالیستها و غربگرایان حاکم در فضای اموزش عالی کشور بودهاند که با تفکر انحصارطلبانه همواره به دنبال یکدست کردن فضای آکادمیک با همفکران خود بودند و ماجرای کذایی بورسیهها را رقم زدند.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی می گوید خیلی از مسئولین ما فن سالار هستند و در فن سالاری آنچنان که باید ایده ها، مسائل فرهنگی و علوم انسانی دیده نمی شود.
داوطلبان آزمون مقطع دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۱ در گروههای علوم انسانی، پایه، فنی و مهندسی، هنر، دامپزشکی، کشاورزی در ۲۴۷ رشته شرکت کردهاند و بیشترین جمعیت داوطلب با ۱۲۰ هزار نفر در گروه علوم انسانی است.