کریم مجتهدی در برنامه شوکران گفت: من به آینده فرهنگی ایران امیدوارم و باید امیدوار بود. ناامید شدن از آینده، گناه است.
فصل جدید برنامه تلویزیونی «شوکران» از هفته آینده با پخش گفتگوی دکتر منصوره اتحادیه، بانوی ۸۶ ساله تاریخ ایران، از شبکه چهار سیما پخش میشود.
مستند «قدیس» در ۵ اپیزود به جنبه های مختلف زندگی شاملو از سخنرانی ها و شاعری تا فعالیت های سیاسی و فیلمنامه نویسی و ازدواج هایش می پردازد. در مستند «قدیس» نظرات شاعران و افرادی همچون نیما یوشیج، نجف دریابندری، رضا براهنی، فروغ فرخزاد، احسان نراقی، شفیعی کدکنی، یوسفعلی میرشکاک، محمدرضا شجریان پیرامون احمد شاملو مرور شده است که چهره جنجالی و ناشناخته دیگری از این شاعر معاصر به مخاطب معرفی می کند.
در چند روز گذشته پیام فضلی نژاد خبرنگار و پژوهشگر با حضور در برنامه سلام صبح به خیر مسائلی مربوط به سید احمد خمینی را بیان کرد و جوابیه وی در برنامه امروز صبح این برنامه خوانده شد.
پیام فضلی نژاد پژوهشگر و خبرنگار، در برنامه سلام «صبح به خیر» درباره پدیده آقازادگی و نوع تفکر و زندگی آنها واکنش نشان داد.
فضای مجازی اینروزها جایی است برای اعلام مواضع و نگرش های افراد مختلف به موضوعات روز جامعه این اعلام مواضع درمیان قشرهای مختلف جامعه وجود دارد و از رئیس جمهور تا عده ای از وزرا و فعالان رسانه ای و فرهنگی نیز در شبکه هایی چون توئیتر و اینستاگرام فعال هستند. در ادامه نگاهی داریم به مهمترین توئیت های برخی از فعالان فرهنگی در فضای مجازی تا ببینیم در هفته ای که گذشت این افراد مهمترین مواضع و دغدغه هایشان چه بوده است.
مدیر شبکه چهار سیما گفت: فصل دوم برنامه تلویزیونی «شوکران» تولید میشود.
«شوکران» در ایستگاه هفدهم میزبان نجفقلی حبیبی، بنیانگذار دانشگاه تربیت مدرس و موسس دانشگاه علوم قضایی ایران است. او متولد۱۳۲۰ در خوانسار، عضو شورای بازنگری قانون اساسی با حکم امام خمینی(ره)، بنیانگذار دانشگاه تربیت مدرس و موسس دانشگاه علوم قضایی ایران، رئیس پیشین دانشگاه علامه طباطبایی در دوره اصلاحات، رئیس پیشین دانشگاه الزهرا، رئیس پیشین دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و موسس پژوهشکده امام خمینی(ره) است.
پرویز خرسند متولد ۱۳۱۹ در مشهد، از دوستان نزدیک علی شریعتی و ویراستار آثار او بود. شریعتی در نامهای از او به نیکی یاد کرده است. خرسند مدتی ویراستاری و سردبیری آثار و نشریات حسینیه ارشاد را برعهده داشت. او نویسندگی را در دهه ۳۰ آغاز کرد. بعدها در مشهد به کانون نشر حقایق (کانون استاد محمدتقی شریعتی) پیوست. وی در سال ۱۳۴۱ درحالیکه تحت تعقیب بود، دو کتاب نوشت: «آنجا که حق پیروز است» با مقدمه محمدرضا حکیمی و «مرثیهای که ناسروده ماند» با مقدمه محمدتقی شریعتی. خرسند با نگارش مقالههای ادبی و انقلابی بازداشت و زندانی شد
هشتمین قسمت از مجموعه «شوکران» میزبان ايران درودى، نقاش سرشناس خواهد بود.
قسمت چهارم برنامه «شوکران» میزبان آیتالله ابوالقاسم علیدوست از چهرههای نواندیشی دینی در حوزه علمیه قم و برنده کتاب سال است.
سردبیر سابق مجله عصر اندیشه در همایش میقات گفت: باید رشته «مطالعات بحران» را در علوم انسانی جدى گرفت و آن را به یک روش آینده پژوهانه گره زد. امروزه برای این بحرانهای به هم پیوسته، سناریوهای جامع و مورد اجماع نداریم.
پیام فضلی نژاد با بیان اینکه ما به نوعی «سرمایهداری رفاقتی» در سیستم و ساختار دولت رسیده ایم گفت: این سیستم حتی آبروی لیبرالیسم و تکنوکراسی را هم برده است.
پیام فضلینژاد گفت: پوپولیسم تنها عوامفریبی نیست. پوپولیسم حرفه ای میتواند عقلانیت را مغلوب کند و فرزانگان را نیز بفریبد، همانطور که در سالهای گذشته این اتفاق بارها در کشور ما افتاده است.
پیام فضلینژاد سردبیر سابق مجله عصر اندیشه با حضور در برنامه تلویزیونی زاویه گفت: روشنفکرانی که دم از دموکراسی و دیالوگ میزنند، روزگاری کتابهایی مانند «شگردهای بحث با بنیادگرایان» را ترجمه میکردند و آموزش میدادند که چگونه باید به منتقدان برچسب تحجر زد و دروغهای ایدئولوژیک بست و آنان را از میدان به در کرد.
فضلی نژاد ضمن لازم دانستن حمایت از فیلمهای ارزشمندی مانند «ماجرای نیمروز» گفت: ارتش آمریکا برای تهیه یک سکانس از فیلم «جان فورد»، ۵۰۰ دوربین خودکار در اختیار آنها گذاشت.
مجله علوم انسانی «زاویه» این هفته قصد دارد تا با حضور کارشناسان حوزه رسانه به نقد و بررسی خود در یک سال گذشته بپردازد.
سردبیر مجله عصر اندیشه گفت: کمیسیون فرهنگی فعالی مجلس را اصلا نمیپسندم و این آقایان اصلا چهرههای فرهنگی نیستند، آقایان انسانهای بسیار شریف و خوبی هستند ولی کسی که هفتهای یک فیلم سینمایی و تئاتر نمیبیند و کتاب و رمانهای روز کشور را نمیخواند، این نماینده اصلا نماینده بخش فرهنگی مجلس نیست.
مجمع ناشران انقلاب اسلامی به مناسبت روز تاریخی 9 دی، با معرفی دستچینی از بهترین کتاب ها به واکاوی فتنه 88 می پردازد.
نهمین شماره مجله «عصر اندیشه» با پروندههایی درباره «جریانشناسی عرفانهای نوظهور در ایران امروز» و کالبدشکافی عرفان حلقه، گفتوگوی اختصاصی با «محمدعلی طاهری» رئیس این فرقه منتشر شد.