یک فعال اصلاحطلب از ساختار اصلاحطلبان که به نوعی در آن انحصار قدرت شکل گرفته انتقاد کرده و اصلاحطلبی را دچار خلصسازی و آپارتاید نسلی دانست.
ابوالفضل ظهرهوند کارشناس مسائل بینالملل، گفت: در مناظرات آمریکا بیشتر به مسائل تخریبی میپردازند در حالیکه در ایران مناظرات بیشتر برنامه محور است که این نقطه قوت است و لذا باید همواره بر برنامه و ایدههای انتخاباتی توجه شود.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: بخشی از مهلت ۵ روزه دوم را هم به خاطر آنکه تعداد افرادی که ثبت نام کردهاند زیاد است استفاده میکنیم.
طی سالهای گذشته و براساس قانون، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات ریاستجمهوری برگزار شده ولی شرایط ایجاد شده موجب شد تا این موضوع تحت تاثیر قرار گیرد.
با وجود آنکه اعتراض دانشجویان آمریکا مسالمتآمیز و طبق قانون اساسی این کشور است؛ پلیس آمریکا به راحتی وارد دانشگاه میشود و دانشجویان معترض را دستگیر میکند.
مسئله رأی نیاوردن صادق لاریجانی، جدای از عدم انتخاب شخص ایشان، دو موضوع را در انتخابات ایران بهوضوح نشان داد.
به نظر میرسد جریان میانهروی اصلاحات جهت بقای موثر خود در عرصه سیاسی - اجتماعی کشور، تصمیم به شالودهشکنی جریانی گرفته که طی ۲۶ سال اخیر توسط هسته افراطی اصلاحطلبان (ساختارشکنان) هدایت شده است.
عضو پژوهشکده شورای نگهبان درباره معیارهای عدم التزام، برگزاری انتخابات مجلس خبرگان در حوزه انتخابیه با یک نامزد، پرونده مسعود پزشکیان، رد صلاحیت نمایندهای که از استیضاح برای پیشبرد اهدافش استفاده میکرد و ردصلاحیت رؤسایجمهور و وزرای سابق توضیحاتی خواندنی ارائه کرد.
مردم با اعتماد به شورای نگهبان، رأی میدهند. برای نمونه، کسی که در دوره مسئولیت خود نشان داده است به هر دلیل، تحت فشارها یا جریان نفوذ یا انگیزههای شخصی، حاضر است روی قدرت دفاعی کشور معامله کند و به خلع سلاح کشور تن بدهد.
رسانههای پرتعداد اصلاحطلب که عملیات رسانهای گسترده و هماهنگی را اجرا میکنند، نشان دادهاند در زمانی که اصلاحطلبان عنان قدرت را در دست ندارند، حاضرند به هر بهایی رویکردی تخریبی را علیه جریان رقیب و حتی نظام دنبال کرده تا بدین ترتیب بر شکافهای ذهنی ایجاد شده ایستاده و بهرهبرداریهای سیاسی خود را انجام دهند.
طیف مدعی اصلاحات- اعتدال در حالی معترض ردصلاحیت روحانی شده که تعمد دارد کارنامه سیاه و خسارات هنگفت وی به کشور را کتمان کند و در تناقضی آشکار مدعی شود که «اختیارات نداریم».
مردمسالاری و فلسفه انتخابات حکم میکند، اراده اکثریت حاکم باشد، سؤال این است اراده اقلیت چه میشود؟ پاسخ آن است چون در مردمسالاری دینی قرار است حکم خدا و اراده خدا حاکم باشد به طور طبیعی و واقعی منافع اقلیت و اکثریت در قوانین رعایت میشود.
در شرایطی که دشمن شب و روز تلاش میکند با بزرگنمایی نقصها و سیاهنمایی، مردم را از آینده کشور ناامید سازد، نقش اصلی نهادهای حاکمیتی، بیان هنرمندانه اقدامات، پیشرفت و البته اعتراف صادقانه و صمیمانه به نقصهاست.
همزمان با اعلام نتایج احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم برخی از چهره هایی که صلاحیت آنها احراز نشده در فرافکنی آشکار، انتقاد از دولت را بهانه رد صلاحیت خود اعلام کردهاند، ادعایی که با سیاق شورای نگهبان و خواست دولت سیزدهم همخوانی ندارد.
برنامه گفتوگومحور «تقاطع» از روز یکشنبه ۱۷دیماه، ساعت ۲۲:۳۰ روی آنتن شبکه چهار سیما خواهد رفت.
جناب آقای محسن هاشمی در دو مناظره تلویزیونی با آقایان حسین شریعتمداری و بهادری جهرمی مطالبی در تخطئه عملکرد شورای نگهبان در مورد احراز صلاحیت نامزدهای مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری مطرح کردند که قابل دقت، نقد و ارزیابی است.
آمریکا و پادوهای آن در داخل کشور، هیچگاه برای مردمسالاری تره هم خرد نکردهاند. نشان به آن نشان که حامی کودتاهای مخملی در چندین کشور و از جمله ایران بودهاند و جشن مشارکت 85 درصدی مردم در سال 88 را به آشوب و التهاب بدل کردند. و اما علت اصلی حمله این طیف به شورای نگهبان نیز دقیقا به دلیل نقش ویژه این شورا در صیانت از حقوق مردم و منافع ملی کشور است.
حداقل در سه مقطع از مواضع و اخبار دیدارهای رهبری در امسال تاکید بر رقابتیتر شدن و بازترشدن میدان انتخابات به روشنی قابل برداشت است.در سخنرانی اخیر رهبری نیز لحن ایشان درباره رقابت واقعی و باز شدن میدان فراتر از توصیه به «باید باشد» تغییر کرد.
محمدرضا عارف(رئیس مستعفی شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان) احتمالا به همراه برخی احزاب اصلاحطلب، فهرست انتخاباتی ارائه میکند.
دستور صریح رهبر معظم انقلاب چه در ابتدای سال و چه در هفتههای اخیر و بعد از اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان در هیئتهای اجرایی روشن است و جای شبههای باقی نمیگذارد.