قانون تسهیل ازدواج جوانان؛ قانونی جامع و کامل است که بسیاری از مشکلات جوانان را تحت حمایت خود قرار داده است اما عدم اجرای آن توسط مسئولان سبب شده مسیر ازدواج همچنان پر پیچ و خم باقی بماند.
معاون ساماندهی امور جوانان گفت: با توجه به رد کلیات لایحه بودجه موضوع افزایش رقم وام ازدواج مشخص نیست.
به تازگی مطلبی جنجالی تحت عنوان «قانون تسهیل ازدواج»توسط مجلس منتشر شده است؛ اما اصل ماجرا چیست؟
قانون تسهیل ازدواج سال 84 تصویب شد، قانونی که 27 آذرماه شمع 14 سالگی اش را فوت کرد ولی هنوز نتوانسته جایی در بین اولویتهای برنامههای اجرایی کشور داشته باشد.
گرچه نامگذاری برای روز ازدواج، همکاری با سربازان متأهل وآموزش های قبل از ازدواج را می توان قدمهایی برای آسانتر شدن فرآیند ازدواج دانست اما این مُسکنهای مقطعی دردی ازمشکلات ریشه ای جوانان حل نمیکند.
بخت قانون تسهیل ازدواج برای اجرایی شدن آنقدر بسته ماند که در مرداد ماه امسال نمایندگان مجلس در کمیسیون فرهنگی شکایت دولت را نزد قوه قضائیه بردند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از طرح شکایتی از دولت به قوه قضائیه به دلیل استنکاف از اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان خبر داد.
یکی از دلایلی که اغلب جوانان برای به تعویق انداختن ازدواجشان مطرح میکنند، مسائل اقتصادی و تهیه مسکن مورد نیاز است. به همین منظور در سال ۱۳۸۴ قانونی با نام قانون تسهیل ازدواج در مجلس شورای اسلامی وضع شد.
قانون تسهیل ازدواج جوانان سال ۸۴ برای رفع موانع معیشتی، فرهنگی پیش روی ازدواج آن توسط مجلس به تصویب رسید، اما هنوز پس از گذشت ۱۴ سال بلاتکلیف است و خبری از اجرای آن نیست.
ازدواج جوانان از موضوعات مهم و اثرگذار جامعه فرهنگی ایران است؛ اما علیرغم خواستگاه فرهنگی کشور، مباحث اقتصادی و فرهنگ وارداتی، باعث افزایش سن ازدواج شده است.