سرویس حاشیه نگاری: امروز صبح خبری در ارتباط با نامه تند و تیز حجت الله ایوبی خطاب به محمد سرافراز منتشر شد که در آن از گلایه رئیس سازمان سینمایی در ارتباط با خبر پخش شده در بخش خبری 20:30 پنجشنبه هفته گذشته گفته بود. ایوبی در این نامه با دروغگو خطاب کردن 20:30 به دنبال پخش خبری در مورد تغییر نام جشنواره بینالمللی فیلم فجر و خارج شدن آن از جریان اصلی در نظر گرفته شده برایش، گفته بود: «گزارش سراسر کذب و نادرست بخش خبری «20:30» شامگاه پنجشنبه 29 مرداد با موضوع تغییر نام جشنواره فیلم فجر را جهت روشن شدن افکار عمومی تصحیح کنند؛ البته این نخستین بار نیست که این برنامه با رویکردی تخریبی موجب تشویش افکار عمومی نسبت به برنامه های سازمان سینمایی شده است.»
این در حالی است که بسیاری از چهرههای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در این چند روز گذشته نسبت به این کار سازمان سینمایی واکنش نشان دادهاند. کاری که بدون هماهنگی و تنها با تصمیم ریاست این سازمان انجام شده است.
سید محمد حسینی، وزیر ارشاد دولت دهم یکی از همین صاحب نظران است که در اظهار نظری خواندنی و قابل تامل به برخی از اهداف پشت پرده این تصمیم از زاویه نگاه خود پرداخته است.
حسینی طی گفتگویی اظهار داشته است: «حذف نام فجر از بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر، شاید برای عدهای سوال برانگیز و مایه تعجب باشد. اما برای کسانی که در دو سال گذشته فعالیتهای فرهنگی دولت را رصد کردهاند، مسئله، خیلی عاده جلوه میکند. چون این گونه اقدامات برگرفته از یک مبنای فکری است و به نظر میرسد که یک اتاق فکر، خارج از وزارت ارشاد درباره این نوع مسائل تصمیم گیری میکند و مدیران هم باید اجرا کنند، وگرنه افرادی که ما میشناسیم به نظر نمیرسد که این گونه تفکراتی داشته باشند.
وی با اشاره به مشخص بودن خط فکری مدیران فرهنگی در این دولت گفت: در این دو سال غالب برنامههای فرهنگی ارزشی که وجود داشته یکی پس از دیگری تعطیل شدهاند. ازجمله جشنوارهای به مناسبت ۹دی با عنوان بصیرت یا جشنوارههایی به مناسبتهای مذهبی مثل جشنواره از قربان تا غدیر، جشنوارههای قرآنی، برنامههای تجلیل از علما و بزرگان، کنفرانس هالیوودیسم، جشنواره افق نو، جشنواره موسیقی مقاومت و ... در مقابل از برخی از فیلمها، کتابها و تئاترها حمایت شده که جهت گیری آنها کاملا معلوم است.
حسینی ادامه داد: وقتی اعلام میشود که همه افراد، حتی معاندین و ضدانقلابهایی که در خارج از کشور درصدد براندازی نظام بودهاند ورودشان به کشور برای فعالیتهای هنری مشکلی ندارد، و یا افرادی که معارض و معاند هستند کتابهای آنها در کشور اجازه چاپ میگیرد، آن هم به این بهانه که مهم نیست نویسنده چه کسی است و مضمون و محتوا مهم است و یا نمایش فیلمهایی که به نوعی از فتنه سال ۸۸ حمایت میکنند، اینها اقداماتی است که یکی پس از دیگری و به تدریج صورت میگیرند و نشان میدهند که چه نوع جهت گیری در عرصه فرهنگی در دستور کار است. گذشته از مواردی که به خاطر واکنشها، شاهد عقب نشینی تاکتیکی بودهایم.
وزیر سابق ارشاد تصریح کرد: لذا تغییر نام جشنواره فجر هم یکی از این سلسله اقدامات است. احتمالا دلیل این تغییر نام و حذف فجر انقلاب اسلامی از بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر، چراغ سبزی است به غربیها و عناصر معاند که نشان بدهد ما هیچ جهت گیری در این جشنواره نداریم و هر فردی با هر فیلمی که علاقه داشت میتواند در آن حضور پیدا کند.این میتواند پیامدهای خاص خودش را داشته باشد.
حسینی در پایان تأکید کرد: همچنین این تغییر نام ما را یاد شعار سال ۸۸ میاندازد که برخی جمهوری ایرانی را در مقابل جمهوری اسلامی مطرح کردند. همه اینها ناشی از همان تفکری است که در آغاز این دولت مطرح شد که ما اصلا هنر ارزشی و غیرارزشی نداریم. اینگونه اتفاقات فروع آن مبنای فکری است و چه بسا در آینده، اتفاقات دیگری به بهانه تعامل با دنیا رخ دهد.»
هرچند که صحبتهای او به موضوعاتی غیر از سینما نیز اشاره داشته است ولی به نظر میرسد تحلیل وی در ارتباط با دلایل تغییر نام جشنواره بینالمللی فیلم فجر و اجازه فعالیت مجدد به چهرهها و جریانهای حاشیهساز، نکاتی است که مسئولین سازمان سینمایی نباید به راحتی از کنار آن عبور کنند.
باید منتظر بود و دید که آیا، حجت الله ایوبی به عنوان کسی که این تصمیم را با نظر شخصی خود گرفته است، آیا حاضر است که به این انتقاد پاسخ دهد و یا هنوز هم اندرخم پرداختن به گزارش یک بخش خبری تلویزیون و دروغگو جلو دادن رسانه ملی است؟!