
به گزارش حلقه وصل، محمدعلی افشاری با اشاره به مشکلات جامعه معلولان استان اظهار کرد: با انقلاب اسلامی فعالیت تشکلهای معلولان نیز آغاز شد که هدف از آن تحقق حقوق این قشر در سطح جامعه بود.
وی با اشاره به اینکه در طول این ایام برخی از مشکلات معلولان رفع شده اما برخی باقی مانده است گفت: باوجود اینکه قوانین زیادی در خصوص معلولان در مجلس تصویب شده اما این قوانین به خوبی اجرا نشده و مشکلاتی در این خصوص وجود دارد.
عضو شبکه ملی تشکلهای معلولان کشور ادامه داد: سال 83 قانون جامعه معلولان تصویب شد اما متاسفانه مشکلاتی داشت؛ اواخر سال 96 نیز قانون حمایت از حقوق معلولان تصویب شد که امیدواریم با ابلاغ آئیننامهها و پیگیریهای دولت مشکلات در این خصوص برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم با درایت دولت و پیگیریهای تشکلها سرنوشت این قانون به قانونهای قبلی منتهی نشود خاطرنشان کرد: راهکاری اجرای این قانون نظارت مستقیم دولت است که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
افشاری با تاکید به اینکه امیدوارم وزارت کشور، سازمان بهزیستی و استانداران نگاه خاصی به این قانون داشته باشند و نمایندگانی را انتخاب کنند که اجرای آن در سطح استان رصد شود گفت: نیاز به بکارگیری مشاوران و کارکنانی است که مستقیم بر کار سازمانها رصد کنند تا قانون به درستی اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه مشکلات نیاز به پیگیری مستمر است افزود: به استاندار قبلی پیشنهاد نحوه اجرا داده شد اما متاسفانه عملی نشد و به استاندار فعلی نیز از طریق سازمان بهزیستی پیشنهاد داده شده و در این حوزه نیاز به یک رابط و مشاور است که قانون را رصد کند تا زحمات بینتیجه نشود.
عضو شبکه ملی تشکلهای معلولان کشور با بیان اینکه در زمینه اشتغال، مسکن، تحصیل و تهیه لوازم توانبخشی مشکلاتی وجود دارد خاطرنشان کرد: منکر پیگیریها در این زمینه نیستیم اما کافی نبوده و پاسخگوی مشکلات موجود نیست.
وی با بیان اینکه با افزایش تورم معلولان بیشترین ضرر را کردهاند افزود: قبل از گرانیها یک ویلچر خوب 400 تا 500 هزار تومان خریداری میشد اما اکنون این جنس بیش از 2 میلیون تومان شده و سازمان بهزیستی با امکانات موجود پاسخگوی تمام نیازها نیست.
افشاری با اشاره به اینکه نیاز به تهیه لوازم بهداشتی برای معلولان ضایعه نخاعی، بستری و... است گفت: قیمت ایزی لایف از 20 به 80 هزار تومان رسیده و جهش چندبرابری لوازم بهداشتی از جمله مشکلات است.
وی با بیان اینکه تهیه لوازم بهداشتی برای معلولان مورد نیاز است چراکه اگر استفاده نکنند دچار زخم بستر و عفونت میشوند خاطرنشان کرد: در حوزه اشتغال نظارت ناصحیح روی اجرای قانون باعث شده تا گاهی این قانون دور زده شود و معلولان از سه درصد سهمیه اشتغال بهرهمند نشود.
عضو شبکه ملی تشکلهای معلولان کشور با تاکید به اینکه در بکارگیری نیروهای معلول در شرکتها و کارگاههای خصوصی نیز مشکلاتی وجود دارد گفت: عدم حمایت دولت از شرکتها و کارگاههای خصوصی در بکارگیری معلولان باعث شده که مشکلات این قشر افزایش یابد.
وی با بیان اینکه وقتی معلولی کار نداشته باشد قطعاً نیازمند و سربار جامعه است افزود: اولویت اول داشتن شغل مکفی و متناسب با شأن و شخصیت معلولان است.
افشاری با اشاره به اینکه دولت در حوزه مسکن معلولان تلاش کرده اما باز هم مشکلاتی وجود دارد گفت: امیدواریم با راهکارهای جدی و با حمایت سازمان مسکن و شهرسازی و بنیاد مسکن و کمک سازمان بهزیستی و تشکیل تعاونیها پروژههای ناتمام به اتمام برسد و برای کسانی که تاکنون این امکان نبوده نیز فراهم شود.
وی بیان کرد: با وضعیت گرانی مسکن مسائلی به وجود آمده و مشکلات معلولان چندین برابر شده است چرا که قبلاً اگر میتوانستند با حداقل 20 یا 30 میلیون تومان آورده صاحب مسکن در تعاونیها شوند اکنون این مبلغ به 80 تا 90 میلیون تومان رسیده است.
عضو شبکه ملی تشکلهای معلولان کشور با بیان اینکه برخی از داروهای معلولین خارجی است و با گرانی ارز قیمت آنها نیز افزایش یافته یا نایاب شده است گفت: نمیتوان به این قشر وعده داد که ارز ارزان و دارو تهیه شود چراکه نیاز آنها روزانه است و ادامه حیات با این اقلام فراهم است.
وی با اشاره به اینکه با گرانی ارز با جان معلولان بازی میشود خواستار توجه به این موضوع شد.
افشاری با بیان اینکه طبق آمار جهانی تعداد معلولان در کشور و استان 10 تا 15 درصد تخمین زده شده است افزود: تعدادی از معلولان در سازمان بهزیستی دارای پرونده هستند و تعدادی نیز عضو تشکلها و جامعه معلولان هستند.
وی با اشاره به اینکه طبق آمار بین 10 تا 15 درصد جمعیت هر کشوری را معلولان و افراد دارای مشکلات حرکتی تشکیل میدهند گفت: با احتساب جمعیت استان 10 تا 15 درصد معلول رقم بالایی میشود اما تقریباً 50 هزار پرونده در سازمان بهزیستی پرونده تشکیل شده است.
عضو شبکه ملی تشکلهای معلولان کشور با بیان اینکه یکی از اقدامات تشکلهای معلولان نوعی اطلاعرسانی به معلولانی است که در انزوا قرار گرفته و نمیخواهند حداقل حق و حقوق خود را پیگیری و آگاه شوند افزود: با وجود مشکلات تورم و گرانی شاید نتوان در حوزه تشکلها و سازمانهای مردم نهاد خدمات قابل قبولی ارائه داد.
وی با بیان اینکه تشکلها تا جایی که بتوانند از طریق خیرین کمکهایی را برای معلولان دارند اما اولویت بر اطلاعرسانی و اقدامات فرهنگی است گفت: نسبت به سالهای قبل کمکهای خیرین به معلولن بسیار کاهش یافته و میطلبد آنها کمک بیشتری داشته باشند.
افشاری با اشاره به اینکه سالهای پیش خیرین در حوزه امکانات رفاهی و تهیه مایحتاج معلولان کمکهای خوبی داشتند اما با مشکلات اقتصادی آنها نیز دچار مشکل شده و کمکها کاهش یافته است افزود: گاهی آنها نسبت به اینکه دیگر توانایی کمک ندارند عذرخواهی میکنند.
وی با بیان اینکه به دلیل این مشکلات خدمات ما نیز کاهش یافته است گفت: اگر این کمکها نباشد بسیاری از معلولان در تامین مایحتاج روزمره خود نیز دچار مشکل خواهند شد.
عضو شبکه ملی تشکلهای معلولان کشور با اشاره به مشکلات تامین هزینه خرید لباس، جراحی و توانبخشی معلولین افزود: طی چند سال اخیر خبرهای خوبی در خصوص معلولان نشنیدهایم و متاسفانه روز به روز نیز این مشکلات بیشتر میشود.
وی با تاکید به اینکه اجرای قوانین جدی گرفته شود گفت: فرآیند 13 سالهای را در خصوص قانون حمایت از حقوق معلولان طی کردهایم و امیدوارم پیگیری خوبی صورت گیرد تا به نحو احسن در استانها اجرایی شود و تنها قانونی نباشد که بایگانی شود.
منبع: فارس