
به گزارش حلقه وصل: محققان دانشگاه کالیفرنیا گزارش دادند که نرخ هفتگی سخنان نفرتانگیز در دوران مدیریت ماسک، میلیاردر مشهور آمریکایی، حدود ۵۰ درصد بالاتر از ماههای قبل از خرید این پلتفرم توسط وی بوده است.
پس از آنکه ماسک در ۲۷ اکتبر ۲۰۲۲ کنترل ایکس را به دست گرفت، گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد سخنان نفرتانگیز افزایش یافته است.
درحالیکه ماسک مدعی شده بود حذف رباتها و کاهش اطلاعات نادرست از اولویتهای اصلی او خواهد بود، اما مطالعات نشان میدهند که نهتنها فعالیت رباتها، بلکه انتشار سخنان نفرتانگیز نیز کاهش نیافته است.
برای بررسی این روند، تیم تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا، میزان سخنان نفرتانگیز انگلیسیزبان در ایکس را از اواخر سال ۲۰۲۲ تا اواسط سال ۲۰۲۳ مورد تحلیل قرار دادند. یافتههای آنها نشان داد که افزایش سخنان نفرتپراکنانه یک جهش موقتی نبوده، بلکه حداقل تا ماه می ۲۰۲۳ ادامه داشته است.
همچنین این مطالعه نشان داد که زبان توهینآمیز، از جمله اظهارات نژادپرستانه، در طول این دوره در سطح بالایی باقی مانده است. پُستهای حاوی مطالب نفرتپراکنانه حدود ۷۰ درصد بیشتر از قبل لایک دریافت کردهاند که نشان میدهد کاربران بیشتری با این محتوا درگیر شده و در معرض آن قرار گرفتهاند.
این در حالی است که تحقیقات پیشین نشان دادهاند که میان سخنان نفرتانگیز آنلاین و جرایم نفرتمحور در دنیای واقعی ارتباط وجود دارد.
ماسک که از سوی رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ بهعنوان رئیس «دپارتمان بهرهوری دولت» منصوب شده است، خود نیز از پلتفرم ایکس برای حمایت فعال از گروههای راست افراطی در اروپا و حمله به رهبران دولتی استفاده کرده است.
او بارها از تریبون خود در این پلتفرم از حزب راست افراطی آلمان، «آلترناتیو برای آلمان» (AfD)، حمایت کرده است.
ایافدی، یک حزب راست افراطی است که در سال ۲۰۱۳ پدید آمد. این حزب با مهاجرت به آلمان بهویژه مهاجرت مسلمانان مخالف است.
درحالیکه این راستگرایان افراطی اخیراً در این کشور اروپایی محبوبیت بیشتری پیدا کردهاند، دادگاه قانون اساسی فدرال آلمان این حزب را در زمره «احزاب مظنون افراطی» قرار داده است.
اما مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس این حزب را «آخرین شعله امید» برای این کشور اروپایی معرفی کرده است. او حزب «آلترناتیو برای آلمان» را «نماینده واقعگرایی سیاسی» دانسته و گفته که سیاستهای آن میتواند آلمان را به مسیر درست بازگرداند.
رسانههای اجتماعی نقشی اساسی در شکلدهی به گفتمان عمومی دارند، اما درعینحال میتوانند موجب گسترش اطلاعات نادرست، تبلیغ کلاهبرداریها و تأثیرگذاری بر رویدادهای سیاسی شوند. حسابهای ربات و غیرواقعی نیز به این مشکلات دامن میزنند و محتوای مضر را تقویت کرده و بحثهای آنلاین را دستکاری میکنند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا نگرانیهایی را در مورد مؤثربودن سیاستهای نظارت بر محتوای ایکس مطرح کرده و بر لزوم تقویت تدابیر حفاظتی در برابر محتوای مضر تأکید دارد.
نویسندگان این مقاله خواستار افزایش تلاشها برای نظارت قویتر و کاهش سخنان نفرتانگیز در فضای مجازی شدهاند. آنها در نتیجهگیری خود نوشتهاند که «به نظر نمیرسد سیاستهای کاهش مواجهه با محتوای مضر بهاندازه کافی مؤثر باشند.»