
به گزارش حلقه وصل: «رویداد اربعین در یک دهه گذشته تبدیل به یک رویداد بزرگ ملی و فراملیتی شده است.» این را فرشاد مهدیپور معاون رسانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت و توضیح داد: «ملیتهای مختلفی به میزبانی عراق و مردم عزیز این کشور، در این رویداد شرکت میکنند. پس پیادهروی اربعین ماهیتی فرهنگی و تبلیغاتی دارد.»
مهدیپور بیان کرد: با مطالعه در مسیحیت، یهودیت و سایر ادیان، متوجه میشوید به موضوع کربلا و ذبح اعظمی که آن جا صورت گرفته در ادیان دیگر هم پرداخته شده است. یک وحدت فرهنگی ـ معرفتی بین همه ادیان در مورد شخص حضرت اباعبدالله علیهالسلام وجود.
معاون رسانهای وزیر ارشاد تأکید کرد: اتصال رویداد اربعین با همه ادیان و مذاهب، به آن امکان توسعه میدهد.
او درباره بحث «تبلیغات» تصریح کرد: بعضاً گفته شده این رویداد را میتوان با رویدادهای مشابه در دیگر آیینهای مذهبی در اسلام یا خارج از اسلام سنجید. اما آنها متفاوت هستند؛ چرا که هیچ کدام از آیینهای مشابه، دوره زمانیشان انقدر طولانی نیست. بقیه رویدادهای مذهبی در حد یک یا دو روز هستند؛ اما زمان رویداد اربعین نسبتاً طولانی بوده و ۳ـ۲ هفته طول میکشد. همین موضوع امکان تبلیغی وسیعی به این رویداد میدهد.
مهدیپور یکی دیگر از ابعاد راهپیمایی اربعین را «جمعیت» دانسته و توضیح داد: این رویداد از لحاظ جمعیت هم ممتاز است؛ چرا که هم جمعیت عراقیها و هم جمعیت زائران سایر کشورها در آن حضور پیدا میکنند. این موضوع ماهیتی بینالمللی به این رویداد میدهد.
معاون رسانهای وزیر ارشاد اضافه کرد: عراق میزبان بزرگترین آیینگردشگری جهان است. علاوه بر آن در این آیین تقریباً همه خدمات مثل خورد و خوراک، اسکان، بعضاً حمل و نقل و ... رایگان ارائه میشود. شما راهپیمایی اربعین را با هیچ رویدادی نمیتوانید مقایسه کنید.
او سپس از بُعد رسانهای به رویداد اربعین نگاه کرده و شرح داد: به مدد توسعه شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، هر فردی میتواند تولید محتوا کرده و بینش و درک خودش را از این موضوع عرضه کند. همین باعث میشود با مقیاسی وسیع در زبان فارسی و غیر فارسی به این رخداد توجه شود.
مهدیپور افزود: عملیات طوفانالاقصی و این جنگ نابرابر را که دشمن صهیونیست علیه مردم غزه راه انداخته، امسال در شعار اربعین یعنی «طریقالقدس» میبینیم. پس امسال با یک اتفاق خاص رسانهای روبرو هستیم.
معاون رسانهای وزیر ارشاد شرح داد: حدود ۳ هفته پیش اسماعیل هنیه که یک رهبر اهل سنت بود، در ایران به شهادت رسید. با این حال شیعیان برایش یک پاسداشت بسیار بزرگ گرفتند. یعنی نشان دادند که وحدت امتها ذیل مبارزه با رژیم صهیونیستی شکل گرفته و اربعین دومین جایی است که میتوان این وحدت را در رسانه نشان داد.