به گزارش حلقه وصل: علی بهادری جهرمی در یادداشتی نوشت: حضور مسئولان در بین دانشجویان، همواره یکی از تأکیدات رهبر معظم انقلاب بوده است. در همین راستا و در دو سال گذشته، سیر رشد چهارگانهای در نتیجه فرصت بزرگ و بسیار مغتنم حضور مسئولان در دانشگاهها و جمعهای دانشجویی پدید آمده و ملموس شده است که پرداختن به آن به بهانه روز دانشجو خالی از لطف نیست.
دانشجویان: حضور در جلسات گفتوگو، ارائه طرحهای اجرایی و پرسش و پاسخ، دانشجو را از جهات متعدد آموزش میدهد. حضور مداوم مسئولان در دانشگاهها و ارائه مستمر گزارشها و بیان طرحها، برنامهها و واقعیتهای اجرایی، در روزآمدی و بهروزرسانی بیش از پیش دانشجویان اثرگذار است. از طرف دیگر، دانشجویی که میداند قرار است دیدگاهها و نکات خود را مقابل مسئولان ارائه کند، تلاش میکند برای اثرگذاری بیشتر، جامعتر و چندوجهی به دغدغه خود نگاه کند و زوایای معمولاً پنهان مسائل جاری را واکاوی شده و ژرفتر تحلیل کند. علاوه بر اینها، تأمل در خصوص مسائل روز کشور همراه با آسیبشناسی عملکردها و راهکارهای رفع آنها، ارائه طرحهای تحولی و نگاههای نو، تقویت مطالبهگری و اظهارنظر صریح و بیپرده در مسائل عمومی، از نتایجی است که گفتوگوی دانشجویی با مسئولان دستگاههای اجرایی رقم میزند و قطعاً دانشجویان امروز و مدیران فردا را بیش از پیش آماده پذیرش مسئولیت میکند.
مسئولان: حضور در دانشگاه، جدیترین و نافذترین اقدام برای در محک نخبگان قرار گرفتن عملکرد مسئولان است. دهها گزارش مکتوب و حتی خوانش نکات کارشناسی از پشت میز مدیریتی، برای مسئولان به اندازه یک جلسه دانشجویی اثرگذار نیست. مواجهه حضوری و گفتوگوی دوجانبه دانشجو - مسئول، نتایج برنامههای جاری و اقدامات در دست اجرا را بدون روتوش، راستیآزمایی میکند. اصلاح طرحها و روندها از دل جلسات دانشگاهی، هم سریعتر و بهتر محقق میشود و هم زودتر به نتیجه مطلوب میرسد. برآیندی که در نتیجه دغدغههای دانشجویان پیرامون مسائل جاری داخلی و بینالمللی برای مسئول حاضر در دانشگاه به دست میآید، واقعیتر و ملموستر از هر برآیند دیگری است؛ این برآیند واقعی و ملموس، مسیر سهلتری را هم در اجرا طی خواهد کرد. دانشجویان به مسئولان، ایده و طرح میدهند، اطلاعات شفاف را به مسئولان منتقل و اشراف لازم را برای مسئول اجرایی فراهم میکنند. همه اینها یک فرصت مغتنم برای مسئولی است که در دانشگاه حاضر میشود.
دانشگاه: حضور مسئولان دستگاههای اجرایی در دانشگاهها فرصت بیبدیلی برای تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت است. قراردادهای مورد نیاز برای درگیری بیشازپیش دانشگاه با جامعه و رفع و رجوع کردن نیازهای کشور، میتواند با حضور مسئولان در دانشگاهها سریعتر نهایی و اجرایی شود. از طرف دیگر، مطالبات دانشگاهی و نیازهای هر دانشگاه یا حتی دغدغههای اساتید و کارمندان دانشگاه برای پیشبرد سریعتر نهضت علمی ایران، از قبیل تهیه و تکمیل زیرساختهای علمی و رفاهی یا تقویت دانشبنیانهای مستقر در دانشگاهها، از دل فرصت حضور مسئولان در دانشگاههای سراسر کشور، مسیر کوتاهتر و فوریتری را برای تحقق طی میکند. بهرههایی که دانشگاه از حضور مسئول در جمع دانشجویی میبرد، احتمالاً با شیوههای دیگر، یا به دست نمیآید، یا سختتر حاصل میشود.
جامعه: با حضور مستمر مسئولان دولتی در دانشگاهها، این امکان برای همه اقشار مردمی فراهم میشود که خواستههای خود را از طریق نمایندگی دانشجویان، به گوش مسئولان برسانند. دانشگاه، نماینده نخبه و امینی است که مطالبات جامعه را بهصورت کارشناسی شده به گوش مسئول میرساند و تا اجرایی شدن آن، پیگیری مستمر هم انجام میدهد. علاوه بر راههای مرسوم، ارتباط دوسویه دانشجو / مسئول، شیوهای را برای اقشار مختلف جامعه پدید آورده است که با آن همه مردم میتوانند نظرات و راهکارهای خود را در شیوه مدیریتی کشور ارائه کنند.
دولت سیزدهم، دولت دانشگاهی است که خود را موظف به حضور همیشگی و غیرشعاری در دانشگاه میداند. علاوه بر اینکه چندین عضو دولت، مدرس دانشگاه هستند و به این بهانه حضور مستمری در دانشگاه دارند، رئیسجمهور، معاون اول رئیسجمهور و سایر اعضای دولت برای پاسخگویی و گفتوگو مدام در دانشگاهها حاضر شده و میشوند. چرخه چهارجانبه رشد که در بالا بهصورت مختصر به آن اشاره شد، باعث شد رئیسجمهور از همان ابتدا بر حضور مسئولان دولتی در دانشگاهها به عنوان یک فرصت تأکید کند. در استمرار این روند، همین هفته بیش از 20 رویداد دانشجویی با حضور اعضای هیأت وزیران در دانشگاهها برگزار میشود. روز دانشجو بر همه پیشبرندگان نهضت علمی ایران اسلامی مبارک.