به گزارش حلقه وصل: هنوز یکسال از اولین حادثه تروریستی شاهچراغ نگذشته بود و جای لکههای خون و پوکههای گلوله و چشمان معصوم آرتین فراموش نشده بود، که در آستانه سالگرد بلبشوی سال گذشته، بار دیگر صحن شاهچراغ شیراز به خاک و خون کشیده شد و دو شهید دیگر به آغوش حضرت شاهچراغ (ع) پیوستند.
هنوز آرتین آخرین لحظه گرفتن دستان مادر و فرار از دست ملعونان را فراموش نکرده بود، که بار دیگر لباس عزا بر تن ایران نشست و از خطه شیراز زائران دیگری همنشین حضرت شاهچراغ (ع) شدند و به جمع دوستان شهیدشان پیوستند.
در همان سال رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با خانوادههای شهدای شاهچراغ ضمن همدردی با آنها به نقش فعال دستگاههای فرهنگی، رسانهای و هنری اشاره کردند و تاکید کردند که باید حادثه تروریستی شاهچراغ را مانند واقعه عاشورا ترسیم و بزرگ کرد، تا آیندگان از وقوع چنین وقایعی باخبر باشند.
اما پیش از بروز دومین حادثه تروریستی آن هم دوباره در شیراز و حرم حضرت شاهچراغ (ع)، در نشست خبری که مهدی نقویان رئیس مرکز سیما فیلم با اصحاب رسانه ترتیب داده بود، به سریالهایی اشاره کرد که در آستانه پخش، در حال تولید یا نگارش فیلمنامه هستند و گفت: ۱۵ فیلمنامه مشغول نگارش هستند، که میتوان به «شاهچراغ»، «قول مردونه»، «ماه عسل»، «هنگامه»، «کوه مرا صدا زد»، «بارش تند»، «مقامات انقلاب»، «کوپه شماره ۸»، «دشتستان»، «پریزاد»، «لمندگان»، «رو به موت»، «سبزوار»، «سرباز کوچک امام» و «روزهای لاجوردی» اشاره کرد.
«شاهچراغ»، به پیش تولید رسید
حال چند روز گذشته خبر رسید که مینی سریال و سینمایی حادثه شاهچراغ در مرحله پیش تولید است و قرار است اولین حادثه تروریستی شاهچراغ براساس داستانِ حدود ۶، ۷ نفر از افراد حادثه جلو برود. یعنی روایت سریال از زاویه دید آدمهای مختلف است، که چگونه به حادثه شاهچراغ مرتبط میشوند و آیا زنده میمانند یا نه.
به گفته رئیس مرکز سیما فیلم، اگر بخواهیم نسخه سینمایی آن را عرضه کنیم، احتمالاً نسخه سریالی آن را نگه داریم و بعد از اکران سینمایی، سریال را پخش کنیم، که هنوز تصمیمگیری نهایی نشده است.
او ادامه داد: از طرفی، سریالهایی همچون «طلاق»، «سرزمین مادری» منتظر پخش هستند و «ضد»، «مستوران ۲»، «نائله» و «سنجرخان» در نوبت پخشاند. آثاری که در مرحله تولید هستند میتوان به «سلمان فارسی»، «مهیارعیار»، «رخنه»، «بچه محل» و «هادی» اشاره کرد. ۱۴ سریال هم در مرحله پیش تولید است، از جمله «موسی»، «ترور»، «غریبه»، «تانک خورها»، «۲۰کووید»، «پردیسان»، «دروازه بهشت»، «رویان»، «عفیف»، «طوبی»، «گاندو ۳»، «رستگاری»، «مسیر اصلی» و «آقای گرفتار ۳».
«عاشورا»، «عشق کوفی»، «بازپرس» و «رحیل» در قاب سیما
بخشی از سریالهایی که در نوبت پخش یا پیش تولید بودند، به جدول پخش سیما رسیدند و پخش خود را از قاب تلویزیون آغاز کردند، که میتوان به سریالهای همچون «عاشورا»، «عشق کوفی»، «بازپرس» و «رحیل» اشاره کرد.
«عاشورایی» که به قرعه مهدی باکری افتاد
مینی سریال «عاشورا» با نام سینمایی «موقعیت مهدی» اولین ساخته هادی حجازیفر و محصول مرکز سیما فیلم است، که پخش خود را از جمعه ٢٧ مرداد آغاز کرده و ساعت ٢٢ از شبکه یک سیما به صورت هفتگی پخش میشود.
«عشق کوفی» کوفه را بهم میریزد
«عشق کوفی» محصول سازمان هنری رسانهای اوج و به کارگردانی حسن آخوندپور، تهیهکنندگی سعید سعدی و نویسندگی فائره یارمحمدی و یزدان محمدکاظمی تولید شده است. این سریال که روایتگر یک عشق در سال ۶۱ هجری قمری است، اتفاقات کوفه و کربلا را دستخوش تغیراتی میکند و پنجشنبه و جمعهها هر هفته ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه از شبکه سه سیما پخش میشود.
«بازپرسی» و افشای پروندههای فساد
سریال معمایی «بازپرس» به کارگردانی احمد معظمی شامل شرح پروندههای واقعی در ژانر پلیسی - امنیتی است. قصه این سریال درباره بازپرسی به نام صدراست که در جریان یک سوءاستفاده اقتصادی بزرگ قرار گرفته و با دنبال کردن سرنخهای این پرونده به یک آقازاده و یک تهیهکننده رانتخوار میرسد و ماجراهای دیگری به دنبال این جریان اتفاق میافتد. سریال «بازپرس» شنبه تا سه شنبه هر هفته ساعت ۲۲:۱۵ از شبکه یک سیما پخش میشود.
«همهگیری»؛ روایت دوران اوج کرونا
سریال «همهگیری» دوران اوج کرونا و پیک پنجم به بعد را روایت کرد و به بحران کرونا و تلاش شبانهروزی کادر درمان و نیروهای جهادی برای مقابله با این بیماری پرداخت. پخش فصل دوم این سریال که از ۲۵ تیرماه از شبکه سه سیما آغاز شد، در ۲۰ قسمت روانه آنتن شد.
«رحیل»؛ قصهای زنانه با محوریت کربلا و روز عاشورا
سریال تاریخی «رحیل» به کارگردانی مسعود آبپرور روایتی از پایان دوران قاجار و ابتدای پهلوی است، که با بازگشت محا از سفر کربلا همراه میشود. این سریال که پخش خود را از شنبه ۲۸ مرداد آغاز کرده، هر شب ساعت ۲۰:۳۰ روی آنتن شبکه سه سیما میرود.
آنتن شبکهها خالی نیست
نقویان ضمن اشاره به تولیدات سیما فیلم ادامه داد: سازمان صداوسیما تولیداتش را انجام میدهد و وضعیت سیما فیلم و تولیدات سریالها وضعیت مطلوبی است. آنتن شبکهها خالی نیست. خیلی سریالهای درجه یک روی آنتن میرود، که میتوان به سریالهای پخش شده همچون «آتش و باد» و سریالهای جدید مانند «رحیل»، «محرمانه» و ... اشاره کرد.
سریالها از استاندارد مطلوب برخوردارند
به گفته وی، ما در هفته چهار سریال برای مخاطب درنظر گرفتیم. دو سریال جزو سریالهای شبانه و دو سریال هم سریالهای آخر هفتهای برای شبکههای یک و سه سیماست. در سالهای گذشته اینگونه نبود که هر شبکه دو سریال در هفته پخش کند. سریالها در ژانرهای مختلف هستند و از استاندارد مطلوب برخوردارند. اگر کمبودی در مخاطب است، بخاطر تفاوت جنس مخاطب و حق انتخاب بیشتر اوست. حتی ریزش مخاطب تلویزیون در دنیا ثابت شده است. چون تلفن همراه، شبکه نمایش خانگی و ... پیشروی افراد است.
رئیس مرکز سیما فیلم در پاسخ به این سوال که دکتر جبلی در مصاحبههای خود اشاره کرده بودند اگر فیلمهای نمایش خانگی از شرایط مطلوب برخوردار باشند، آنها را برای پخش از رسانه ملی خریداری میکنیم، گفت: نه تنها فیلمهای نمایش خانگی را میخریم، بلکه آمادگی تولید کار مشترک هم وجود دارد. این تصمیمگیریها به حوزه کلان صداوسیما مربوط میشود و اگر استانداردهای تلویزیون در فیلمنامه رعایت شود، از تولیدات مشترک استقبال میکنیم.
از تولیدات ملودرام آپارتمانی خبری نیست
نقویان درباره تنوع ژانری تولیدات مرکز سیما فیلم توضیح داد: فیلمنامههای سیما فیلم از تنوع ژانری برخوردارند. اگرچه در سالهای گذشته تنوع ژانر وجود داشت، ولی قالب تولیدات ملودرامهای آپارتمانی تهرانی بود. شاید حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد از تولیدات در آن قالبها بود، ولی الان تولیدات منحصر به ملودرامهای یکجانبه و شهری نیست. از تاریخ معاصر گرفته تا مسائل روز و ... را دربر میگیرد.
عید و ماه رمضان ۱۴۰۳ پربارتر از گذشته
وی درباره زمان پخش ۱۲ سریال مرکز سیما فیلم گفت: هرچه به انتهای سال نزدیک میشویم، شتاب تولیداتی که به آنتن میرسد، زیاد میشود. من به مخاطبان قول میدهم که در حوزه سریال ماه رمضان و عید پرباری داشته باشیم.