حلقه وصل: به گزارش حلقه وصل، روزهای گذشته شاهد رخدادهایی تلخ در کشور بودیم، روزهایی پرالتهاب و البته تکراری از نگاه تاریخی.
اینکه در کشور یک حاثه ای رخ داده قطعا نیازمند بررسی متن و فرامتن است. راهکاری که در انحصار رسانهها به دام افتاده و کمتر کسی به دنبال کشف اسناد حقیقی مرتبط با موضوع و ریشهیابی اصل ماجرا است.
در حقیقت اگر فرصت تفکر از دست برود سختی کار برای حرف زدن و حرف همدیگر را فهمیدن صد چندان خواهد شد و در این میان آنکه قرار است از آب گلآلود ماهیاش را بگیرد خواهد گرفت.
آنچه مسلم است فرصت تفکر در عصر رسانهها، راحت نیست ولی قطعا سینمای مستند برای گرهگشایی چنین مفاهیمی میتواند مفید باشد. تماشای حقیقت در فضای آرام و به دور از تبلیغات رسانهای هر دو طرف.
ورود زبان هنر به تبیین مقولههای اجتماعی و سیاسی جوامع همیشه موثر بوده است و به نظر میرسد این شکل تبیین باز هم کارساز باشد.
در این هیاهو و آشفته بازار اگر برای شما هم جای سوال باقی مانده، پیشنهاد بررسی اسناد معتبر در قالب تماشای چند اثر مستند پیشنهاد می شود:
یکی از مستندهایی که باید این روزها دید و پی به باطن بسیاری از فرصتطلبان تجزیهطلب برد مستند «کفن مشکی» ساخته یاسین احمدی است.
این مستند روایتی از سرگذشت احزاب دموکرات کردستان ایران و کوملهها است که پس از پیروزی انقلاب با انجام عملیاتهای متعدد تروریستی سعی در قدرتنمایی داشتند؛ اما مدت کوتاهی پس از آغاز مبارزات نیروهای نظامی کشور علیه آنها، از مرزهای ایران خارج شده و هماکنون در شمال عراق به حیات ننگین خود ادامه میدهند.
وقتی حرف از امنیت است شاید دایره افکار ما به چند دیدهبان داخل اتاقهای دیدهبانی نهایتا در کنار مرزها معطوف شود. اما اگر خودمان قدم به قدم در یکی از نوارهای مرزی قدم بزنیم به حقایقی دست پیدا خواهیم کرد که قدر واژه امنیت را بیشتر درک خواهیم کرد.
مستند «پای دیوار مرز» به تهیه کنندگی حسین ساختمانیان و نویسندگی داوود مرادیان به بازگرداندن امنیت در مرز شمالغربی کشور میپردازد. مستندی که همین قدم زدن در یکی از نوارهای مرزی را برایمان محقق می کند و سردار پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه، همسفر ما در این مسیر میشود.
جلیل قنبرزهی یکی از تروریستهایی است که نیروهای امنیتی ۲۵ سال به دنبال دستگیریاش بودهاند. او ابوبکر بغدادی شرق ایران بوده و سالها زندگی مخفیانه در پاکستان داشته است. خبری میآید که جلیل برای رهبری گروههای تروریستی به ایران آمده و قصد حملات تروریستی دارد.
مستند «قصر قند» با روایتی متفاوت به تهیهکنندگی محسن اسلامزاده ارزش دیدن را دارد.
پس از انقلاب اسلامی، گروهکهای تروریست کومله و دموکرات، اقدامات جنایتآمیزی در شهرهای کردستان انجام میدهند. اهالی این شهرها از خاطرات آن روزها میگویند.
مستند «به نام خلق کرد»، روایت جنایات گروهکهای تروریستی در حق مردم کردستان است.
یکی دیگر از مستندهای پیشنهادی برای آشنایی بیشتر با پشت پرده اغتشاشات، مستند «داستان یک پایان» ساخته عبدالمهدی آگاهمنش است.
این مستند مروری بر تاریخ ۵۰ ساله گروهک منافقین دارد که سیر شکلگیری سازمان مجاهدین خلق و انشعاب آن در این مستند بررسی میشود.
در کنار مستندهای معرفی شده دیدن یک موشنکمیک از سازمان رسانهای اوج هم قطعا خالی از لطف نخواهد بود.
موشن کمیک «آخرین پرواز کرکس»، درباره ناگفتههای پیچیدهترین عملیات اطلاعاتی ایران (عملیات دستگیری عبدالمالک ریگی) است که هنوز هم وحشت گریبانگیر شدن چنین سرنوشتی خواب از سر تروریستهای منطقه ربوده است.
جهت تماشای این آثار میتوانید به سایت Ammaryar.ir مراجعه کنید.