محسن یزدی رئیس مرکز مستند حوزه هنری در گفتوگو با حلقه وصل با بیان اینکه آمریکا در حوزه حقوق بشر یک نقطه ضعف بزرگ دارد، اظهار داشت: یک نکتهای که در تاریخ آمریکا مغفول مانده است، مسئله حقوق بشر است و اگر لایه نازکی که روی آن وجود دارد را کنار بزنیم، با واقعیتهای وحشتناکی روبرو میشویم.
وی افزود: آمریکا از زمان تشکیل تا به امروز مملو از سیاهی و جنایت علیه حقوق انسانهاست و این در حالی است که اگر تاریخ قبل از آمدن سفیدپوستان را بررسی کنیم، با آدم هایی متمدنی روبرو می شویم که صاحب فرهنگ بودهاند ولی آمریکاییها برای اینکه جنایات خودشان علیه سرخ پوستان را بپوشانند، آنها را وحشی معرفی میکنند و این در حالی است که آمریکاییها با کشتار، سرزمین آنها را غصب کردند.
یزدی به مسئله بردهداری اشاره کرد و ادامه داد: بردهداری در تاریخ آمریکا یکی از خشنترین و سیاهترین نقاط تاریخ است. رفتار آنها با بردهها طوری بود که اگر کسی با یک حیوان چنین رفتارهایی میکرد، بدون شک با آن فرد برخورد میشد.
وی تصریح کرد: بیشترین بودجه نظامی از آن آمریکا است و دائماً در فیلم ها و انیمیشنهایشان با مردم دنیا از صلح جهانی حرف میزنند و تاکید میکنند کسی نباید اسلحه بخرد و بجای این کارها به محیط زیست بپردازید. در قسمتی از مستند Home که محصول بی بی سی است، به یکی از کشورهای اروپای شرقی اشاره میکند و میگوید این کشور بهترین کار را انجام داده است، زیرا بجای اینکه نیروی نظامی و اسلحه داشته باشد، به محیط زیست پرداخته است. همه این ها در حالی است که آمریکا کشوری است که بیشترین آزمایش هستهای را انجام داده است و تنها کشوری است که از سلاح هستهای استفاده کرده است.
رئیس مرکز مستند حوزه هنری به حقوق بشر آمریکایی اشاره کرد و بیان داشت: جان لاک در رساله حقوق بشر خود منظور از بشر را مرد سفیدپوست پولدار بیان میکند! یعنی آنها حتی زنها را هم بشر قلمداد نمیکنند.
وی ادامه داد: بنابراین این ظرفیت وجود دارد تا به طور جدی به مسئله حقوق بشر آمریکایی بپردازیم در حالی که تا بحال هیچ فعالیت مهمی در این زمینه انجام نشده است. این روزها سایتهای خبری مثل قارچ رشد کردهاند اما یک سایت در این زمینه نداریم که به طور جدی به این مسئله بپردازد و یا حتی یک مراسم و یا جشنوارهای در این زمینه برگزار نکردهایم و تنها چند مستند «بزن در رو» ساختهایم که نهایتا از شبکه خبر پخش شدهاند و کسی آن را ندیده است.
یزدی با بیان اینکه حوزه هنری چند مستند درباره جنایتهای آمریکا در ویتنام - که در حال حاضر نیز آثار آن ادامه دارد - ساخته است، تاکید کرد: یکی از آفتهای این کار این است که به صورت مقطعی کار کنیم. حقوق بشر آمریکایی مسئله روز ماست و تا وقتی به مردم اطلاع ندهیم، نمیتوانیم از آنها بازخورد بگیریم.
رئیس مرکز مستند حوزه هنری به ستاد حقوق بشر آمریکایی اشاره کرد و افزود: حقیقت این است که نمیدانم این ستاد دقیقا چه کاری انجام میدهد؟ یک سایتی دارند که خیلی معمولی است و عموما آقایان را هم نمیبینیم و نهایتا وقتی که قطعنامه صادر میشود، ممکن است دیده شوند.
وی در انتها خاطرنشان کرد: فکر میکنم نمیتوان از تشکیلات عریض و طویل انتظار کار داشت. از آنها ناامید هستیم و فقط میتوان از بچههایی که دچار روال اداری نشدهاند انتظار داشت؛ همانطور که رهبر انقلاب فرمودند جناح مومن انقلابی در نهایت بار را به دوش میکشد.