به گزارش حلقه وصل، نخستین گردهمایی ملی فعالان فضای مجازی بسیج با حضور هزار نفر از فعالان بسیجی در فضای مجازی در محل لانه جاسوسی آمریکا به کار خود پایان داد.
معین: لشکر سایبری بسیج اعلام موجودیت کرد
بنا بر این گزارش، در این مراسم مسلم معین رئیس سازمان فضای مجازی بسیج در سخنانی گفت: امسال از ۸ آذرماه اجتماع لشکر سایبری بسیج در ۴ بعد رویداد، تجمع نمایشگاه و مراسم تشکیل شده و میزبان فعالان فضای مجازی بودیم که یکایک آنها شبکه سایبری بسیج مردمی را تشکیل می دهند.
وی افزود: این گردهمایی عملا اعلام موجودیت رسمی لشکر سایبری است که با افزودن یک مدل مبنایی در سه محور اصلی و ۱۳ لایه هم در بعد ساختار و هم در بعد تشکیل شبکه سایبری مردمی انقلاب امیدواریم به جایی برسیم که آینده این فضا در اختیار نیروهای انقلابی قرار بگیرد.
**فیروزآبادی: روابط در فضای مجازی مبتنی بر قدرت نرم است
به گزارش فارس، در بخش دیگر این مراسم ابوالحسن فیروز آبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه این همایش گفت: این فضا برآورده از فناوریهای اطلاعاتی است که از همه فناوری های نو ظهور عصر حاضر تشکیل شده است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه این فضا برآمده از فناوری است، گفت: این فضا همیشه برخط بوده و از جمله خصلت های آن یکپارچگی آن است به طوری که نمی توان آن را تجزیه کرد.
وی افزود: این فضا برخلاف فضای واقعی که محلی است، این فضا جهانی و شبکه ای است که علاوه بر ارتباط دادن انسانها اشیا را به هم و فراتر انسان را به اشیا مرتبط کرده و با استفاده از فناوری می توانیم حتی به اشیا موجودیت داده و اشیا بازیگر انسان هستند.
فیروز آبادی تصریح کرد: این فضا به شدت خدماتی است و در این فضا خدمتهایی متنوع و متکثر ارائه می شوند و علاوه بر اشیا هویت متکثر دارند اما قبلا انسان ها در گذشته یک هویت داشتند اما در فضای مجازی میتوان ده ها هویت خلق کرد.
وی ادامه داد: در فضای حقیقی روابط بر مبنای قدرت سخت بوده در این فضا رابطه بر مبنای قدرت نرم است و تغییرات رفتار در این حیطه انجام می شود و از طریق اقناع قدرت نرم بروز پیدا می کند، آنچه که مشخصه این فضاست این بوده که روابط قدرت در این فضا نامتقارن است و با هزینه کم میتوان اعلام وجود گرد و هزینه دفاع از هزینه هجوم در این فضا بیشتر است و یکی از نگرانی هایی که دشمن نسبت یه ما دارد استفاده نامتقارن از این قدرت ها در این فضا است.
دبیر شواری عالی فضای مجازی تاکیید کرد: آمریکایی ها در یک سندی که منتشر کردهاند هر گونه حمله سایبری به زیرساخت های خودشان را معادل حمله نظامی قرار دادهاند که این حاکی از نگرانی آنها نسبت به این قدرت نامتقارن در این فضاست.
فیروز آبادی با بیان اینکه آمریکایی ها قدرت سخت را به قدرت نرم مجازی تبدیل کرده اند، گفت: این فضا یک فضای اجتماعی تکنولوژی و اقتصادی است به طوری که نمیتوان فضای حقیقی را بدون بهره گیری از فضای تکنولوژی و اجتماعی توسعه داد فضای مجازی را هم نمیتوان بدون بهره گیری از این دو مدل توسعه داد.
وی ادامه داد: مدل اقتصادی حاکم بر این فضا بر مبنای پلت فرم ها هستند که ۵ قدرت بزرگ دنیا در سالهای گذشته ۵ شرکت در حوزه پلت فرم هستند، مانند آمازون، مایکروسافت،گوگل، اپل و آخرین لایه در این فضا مردم است و پلت فرم هایی را در دنیا شکل داده اند که داده های فضای مجازی را جمع آوری می کند و این جمع آوری بر مبنای فرم پلاتفرم است که بر روی آن دیگران اپلیکیشن درست کرده و سرویس پوشش می دهند. که پول مجازی یا قراردادهای هوشمند بر این سکو تعریف می شود.
دبیر شواری عای فضای مجازی با بیان اینکه تلگرام فقط در کشور ما حرف اول در حوزه پلت فرم را میزند عنوان کرد: تلگرام در دنیا در حوزه پلت فرم در دنیا در رتبه 15 قرار دارد.
فیروز آبادی تصریح کرد: اولین سفر ترامپ به عربستان بود که در آن مرکز اعتدال را با حضور ۸۰۰ شید افتتاح کردند و مدعی شدند پلت فرم هایی مانند توییتر ، فیس بوک و ... در کنار از ده ثانیه هر مطلبی که به زبان عربی بوده و افراط را در جهان تولید می کند شناسایی کند.
وی افزود: مشابه این روند به سلطنت طلبان و ... هم داده شده و نوع فضا سازی هایی که در یکسال گذشته هم در دی ماه هم در مرداد ماه شاهد بودیم نشان می دهد یک انسجام در این فضا در حال جریان سازی در توییتر و اجتماعی کردن آن در تلگرام هستند و اخیرا هم بخشی از آن را به اینستاگرام کشاندند، تا این فضا را هم سیاسی کنند.
دبیر شواری عالی فضای مجازی گفت: بحران آب، بحران دراویش، جنگ ارزی بحث حجاب مقایسه با نظام شاه چهارشنبه سفید بحران بازار قومیت ها و ... و به طور کلی بیش از ۱۰۰ بحران ملی در این فضا راه اندازی شده که باندهای زیادی هم دارند. توییتر در انتخابات کنیا، آمریکا و ... نقش داشته و ربات های متعددی در جریان انتخابات آمریکا در اختیار جناح ها قرار داده شده بود.
فیروز آبادی تاکید کرد: پیشنهاد من در پایان این است که در فضای جنگ نرم و سخت پیوستگی وجود دارد و برآوردی که از میزان حضور دشمن در این فضا وجود دارد نشان می دهد تعداد دشمن اندک است و شاهد هستیم ترند ها مربوط به بسیج است مثل خاکریز برخط و یا اربعین که بسیج به خوبی ترند کرد.توقع ما این است که حوزه ماموریت های بسیج به شکل پلت فرم باشد و باید مثلا از ظرفیت هر قشر به روش شبکه ای بر روی پلت فرم های ملی استفاده کرد.
وی ادامه داد: پیشنهاد دیگر آگاهی بخشی است نباید میدان را خالی کنیم اگرچه برخی از فضا ها فیلتر هستند اما وقتی لازم باشد عدهای در این فضا هستند از این پلت فرم ها استفاده می شود.همانطور که در دوران مدرنیته کار از خانه به کارخانه رفت در دوران پست مدرن کارها از کارگاه ها به سمت خانه ها می رود و دیگر بیمه ها و ... از بین می روند، طبیعی است وقتی سرویس دهی پلت فرم های خارجی بهتر است مردم به سراغ آنها می روند و در این صورت مردم کارگر کسانی می شوند که نمی دانیم نیستند و میزان و پس باید اقدام اساسی در این راستا انجام بگیرد.
دبیر شواری عالی فضای مجازی افزود: بسیج جایی است که در دوران قدرت نرم باید فکر خلاق، را در این فضا بسیج کرده و در سپهر رسانه ای همبحث تولید محتوا هم رصد و هم ایجاد یک پلت فرم را داشته باشیم.