به گزارش حلقه وصل، سید "کمال خرازی"، وزیر امور خارجه اسبق کشورمان و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران با توجه به آغاز دور جدید تحریم های آمریکا علیه ایران گفت: این اولین بار نیست که ما تحت فشار قرار گرفته ایم و ما می توانیم این بار هم با این تحریم ها برخورد کنیم.
وی که برای شرکت در مجمع موسوم به (AIES) به اتریش سفر کرده است تاکید کرد که از کشورهای اروپایی انتظار دارد که همچنان به توافق اتمی با ایران پایبند باشند.
اروپاییان تلاش می کنند با وجود تحریم های آمریکا به همکاری های اقتصادی خود با ایران ادامه دهند.
اتحادیه اروپا اخیرا ایران را متهم به تعقیب مخالفان در سطح اروپایی می کند. در همین راستا در بلژیک یک دیپلمات ایرانی به اتهام تهیه مواد منفجره برای حمله برنامه ریزی شده به کنگره مخالفان ایران در پاریس بازداشت شده است. دانمارک هم اخیرا ایران را متهم به برنامه ریزی برای یک حمله تروریستی در کشورش کرده است. خرازی همه این اتهامات را رد کرده و ازاتهامات کذب و توطئه علیه ایران سخن گفت.
خرازی همچنین با توجه به دور جدید تحریم ها علیه ایران ابراز خوش بینی کرد که ایران بتواند با این تحریم ها مقابله کند و در این باره گفت: من فکر می کنم که ما این دوره را هم به خوبی پشت سر می گذاریم. کشور ما منابع بزرگی در اختیار دارد و ایرانی ها آماده اند تا با این شرایط دشوار روبرو شوند.
وی با اذعان به اینکه البته خشم از شرایط موجود و فشار قطعا در ایران وجود دارد در عین حال گفت که ایرانی ها وطن پرست بوده و حاضر نیستند استقلال خود را بفروشند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران از اقدامات نظامی در سوریه به عنوان اقدامی مشروع که همچنین امنیت ایران را تضمین می کند حمایت کرده و گفت: اگر ما کمک نمی کردیم دولت ها در سوریه و عراق گرفتار مشکلاتی می شدند.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تنش های روزافزون بین ایران و آمریکا عراق می تواند به محل درگیری های بین آمریکا و ایران تبدیل شود گفت: اگر علیه ما اقدامی صورت گیرد ما به آن پاسخ خواهیم داد. وی در عین حال اطمینان داد که ما نمی خواهیم امنیت عراق را به خطر بیاندازیم. وی افزود: من اعتقاد دارم که دولت عراق اجازه نخواهد داد که نیروهای آمریکایی در کشورشان اقدامی علیه ایران انجام دهند. بنابراین ما از این بابت هیچ گونه نگرانی نداریم.
خرازی در ادامه سخنانش درباره هشدارهای تهران برای بستن تنگه هرمز گفت: اگر برای ایران این امکان فراهم نشود که همچنان نفت خود را صادر کند و بفروشد همچنین دیگر کشورها هم این امکان را نخواهند داشت. البته وی این را یک رویکرد فرضی دانست که هرگز به این مرحله نخواهد رسید.
منبع: تسنیم