به گزارش حلقه وصل؛ نمایش اختصاصی مستند غیر رسمی 4 در استان قزوین، به همت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، به همت ستاد مردمی جبهه فرهنگی، اجتماعی انقلاب اسلامی استان و با همکاری اداره کل تبلیغات اسلامی و مجموعه های مردمی در 4 نوبت در شهر های قزوین، محمدیه و محمود آباد نمونه در دو روز 15 و 16 اسفند ماه 1400 برگزار شد.
دکتر رایجی، نماینده معاونت فرهنگی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری در قزوین بیان کرد: برای مقابله با این هجمه گسترده دشمنان، ولی فقیه جامعه و رهبر مسلمانان راهبرد بزرگی را به نام جهاد تبیین به طور اعم و استفاده از ابزارهایی مثل فکر، قلم، بیان، رسانه و فضای مجازی به طور اخص بیان فرمودند.
وی افزود: فرآیند تولید مستندهای دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری (مدظله العالی) از سالها قبل و با آثاری مانند مستند «دیوارهای یخی» و مستند سفرهای استانی آغاز شد و در سال ۹۹ به بلوغ و شتاب مضاعفی دست یافت. این ایام مستند غیررسمی ۴ برای نخبگان فرهنگی در سراسر کشور به صورت خصوصی اکران میشود و با بهره گیری از نظرات کارشناسی آنان، نسخه نهایی جهت پخش از رسانه ملی آماده میشود.
این استاد دانشگاه بیان کرد: یکی از برنامههای مستمر حضرت آیتالله خامنهای که از سالهای ریاست جمهوری تا کنون برقرار بوده، برگزاری جلسات گوناگون با طیفهای مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و هنری و اقشار مختلف مردم است. جلساتی که در فضایی متفاوت از دیدارهای رسمی برگزار شده و رهبر انقلاب پای صحبتها و درد دلهای حاضران مینشینند که بخشی از این جلسات، از سال ۹۵ در قالب جلسات «پنجشنبهای» برگزار شده و قسمت چهارم این مجموعه روایتی از دیدار پنجشنبهای جمعی از طنزپردازان کشور با حضرت آیتالله خامنهای است. «جهاد تبیین» موضوعی دارای اولویت در منظر رهبر معظم انقلاب است و روایت صحیح از پیشرفتها و ایثارگریهای انجام شده در عرصههای مختلف کشور و انتقال شفاف آن به نسل آینده از اهداف جهاد تبیین است که باید به آن به شکل گسترده پرداخته شود.
محسن رایجی افزود: یکی از مهمترین کارهایی که برای جهاد تبیین میشود انجام داد، افزایش مشارکت مردم در فرآیند حکمرانی است. هر چقدر مردم در مسائل تصمیمگیری و اجرایی کشور بیشتر دخیل شوند و بیشتر نقشآفرینی کنند، ذهنیت آنها نسبت به مسائل کشور بیشتر به واقعیت نزدیک میشود. توجه داشته باشید جهاد تبیین از ۲ کلمه تشکیل شده که یکی از آنها جنبه کنشگری دارد و دیگری جنبه بیانی و نظری. یعنی بعد نظر و عمل در آن به هم آمیخته شده است.
وی گفت: ما اگر جهاد تبیین را تنها در ساحت رسانهها پیگیری کنیم، به موفقیتی که باید برسیم نمیرسیم، اگرچه این را هم نباید فراموش کنیم که بار اصلی در جنگ روایتها که نیازمند جهاد تبیین است، بر دوش رسانههاست اما پازل تکمیلکننده سلسله اقداماتی که برای جهاد تبیین انجام میشود، مشارکتدهی مردم در فرآیند حکمرانی است تا مردم به صورت عملی درگیر فرآیند حکمرانی باشند، در این صورت است که فرصتها و چالشهای کشور را عینا لمس میکنند و قطعا در برابر هجوم تبلیغاتی دشمن نقش منفعل را بازی نمیکنند، بلکه کنشگرانه و آگاهانه عمل میکنند. جهاد تبیین را میتوان رسالت اصلی جریان انقلابی خواند؛ رسالتی که هرچند امری متأخر نیست اما ضرورت آن در برهه زمانی فعلی بیش از هر دوره دیگری محسوس شده و به چشم میآید.