به گزارش حلقه وصل، واسیلی نبنزیا که کشورش از امروز سه شنبه به وقت محلی (اول فوریه ۲۰۲۲ ) ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل را برای یک ماه بر عهده دارد، افزود: ما علاقه مند به بازگشت به برجام و اجرای کامل تعهدات از سوی اعضا هستیم.
سفیر روسیه در سازمان ملل به مناسبت آغاز ریاست دوره ای کشورش بر شورای امنیت به خبرنگاران گفت که مذاکرات در وین به سمت جلو حرکت می کند و تقریبا اطمینان داریم که توافق قابل دستیابی است.
روسیه به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، از امروز سه شنبه به وقت محلی (اول فوریه ۲۰۲۲) ریاست دوره ای این شورا را به مدت یک ماه بر عهده گرفت و قرار است در ماه مارس، امارات متحده عربی ریاست دوره ای شورای امنیت را بر عهده گیرد.
پیش از این، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین، با اشاره به تجربه منفی ایران در نتیجه سیاست فشار حداکثری آمریکا تصریح کرد که کشورهای مشارکت کننده در گفتوگوها تلاش میکنند تا درباره تضمین آینده اجرای برجام اطمینان حاصل کنند.
مذاکره کننده ارشد روسیه به ایرنا گفت: ما کاملا دشواری ها و تجربه منفی ایران را در نتیجه سیاست فشار حداکثری آمریکا درک میکنیم و طبیعتا در جریان مذاکرات این مساله را در ذهن داریم که درباره تضمین بهبود شرایط اطمینان حاصل کنیم.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا نیز روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که مذاکرات وین وارد مرحله نهایی میشود و همه طرفها باید تصمیمات سیاسی سختی بگیرند.
این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، به خبرنگاران رسانه های بین المللی گفت که دور آخر مذاکرات در وین، فشردهترین مذاکراتی بود که تا به امروز داشتیم. در کاهش اختلاف ها و محدود کردن آنها به اولویت های کلیدی همه طرف ها پیشرفت داشتیم. به همین دلیل اکنون زمان تصمیم گیری های سیاسی است.
وی در تداوم سیاست های واشنگتن برای فشار بر ایران در میز مذاکرات با بیان اینکه ما در مرحله نهایی هستیم، مدعی شد با توجه به سرعت پیشرفتهای هسته ای ایران، ما فقط چند هفته برای رسیدن به توافق فرصت داریم.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ۶ دی ماه ۱۴۰۰ آغاز شده بود، پس از نزدیک به ۳۰ روز رایزنیهای فشرده دیپلماتیک وارد یک دوره تنفس کوتاه تصمیمگیری سیاسی شده است که بعد از چند روز ادامه خواهد یافت. اکنون گفتوگوها وارد مرحله ای شده است که آمریکا باید درخصوص پذیرش خواستههای برحق ایران تصمیم گیری کند.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد؛ هرچقدر طرف مقابل آمادگی جدیتری برای لغو تحریمها داشته باشد و اراده جدی تری برای پذیرش ساز وکارهای مد نظر ایران در لغو تحریمها داشته باشد، زمان دستیابی به توافق نهایی کوتاهتر خواهد شد.