
به گزارش حلقه وصل، حسین گاراژی؛ اکران کننده فیلمهای عمار در نیشابور گفت: با جشنواره مردمی فیلم عمار از دوره چهارم آشنا بودیم ولی فعالیتی در زمینه اکران نداشتیم؛ هرچند در شهر اکران میشد. در دوره پنجم جشنواره دبیرخانه عمار نیشابور را ایجاد و مسجدی هم برای افتتاحیه اکران ها انتخاب کردیم.
وی با بیان اینکه در سطح شهر تبلیغات کرده بودیم و به تمام مساجد وحسینیه ها هم خبر داده بودیم؛ افزود:مسجدی ها میگفتند جمعیت کسانی که امشب برای نماز آمدهاند از شب های دیگر بیشتر است و از هر مسجد تعدادی فعال فرهنگی آمده بودند.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه بعد از پایان مراسم حدود ۳۰ نفر فرم اکران را برای مسجد و هیئت هایشان پر کردند؛ بیان کرد: در افتتاحیه اعلام کردیم، مردم میتوانند برای اکران فیلم ها به دبیرخانه رجوع کنند و اگر هم امکانات ندارند در اختیارشان قرار میدهیم. البته اکثر مساجد نیشابور ویدئو پروژکتور داشتند.
گاراژی با تاکید بر اینکه بیشتر مساجد بازخورد خوبی از اکران ها داشتتند؛ گفت: بچه مسجدیها برای گرفتن فیلم ها به دبیرخانه میآمدند و هر شب یا هر دوشب در مساجدشان اکران میکردند.
این اکران کننده مردمی افزود: مساجدی هم علاقه مند به اکران فیلم ها بودند اما نه امکانات داشتند و نه میدانستند وسائل را چگونه راه اندازی کنند؛ برای همین یکی از بچه ها از امکانات شخصی خودش استفاده میکرد و برای اکران فیلم ها به اینگونه مساجد می رفت.
وی گفت: در موسسه فرهنگی خودمان امکاناتی داشتیم، از بسیج دانشجویی هم کمک گرفتیم و به هیئت ها و مساجدی که برای اکران ثبت نام کرده بودند امکانات دادیم. هرجا فیلم ها اکران میشد بلافاصله یک خانه دیگر، یک مسجد دیگر و خلاصه جاهای دیگر برای اکران درخواست میدادند تا جایی که امکانات کم می آوردیم و مجبور بودیم اکران ها را زمانبندی کنیم.
گاراژی با اشاره به اینکه سه هزار اکران برای فیلم های جشنواره پنجم عمار داشتیم؛ بیان کرد: تقریبا تمام مساجد نیشابور حداقل یک شب را اکران داشتند و به ما زنگ میزدند که برای رسانه ای کردن و تهیه گزارش برویم و یا خودشان برایمان گزارش میفرستادند. حتی برخی مساجد هم اختتامیه جدا برگزار کردند.
فعال فرهنگی نیشابور گفت: مردم بلافاصله بعد از پخش فیلم ها ها نظراتشان درباره فیلم ها را به بچه های اکران کننده میگفتند و با توجه به نظر مردم فیلم های اکران بعدی را انتخاب میکردیم.
وی با بیان اینکه مردم هم برای اکران خانگی با ما تماس میگرفتند؛ گفت: همسایه ها را دعوت میکردند و فیلم ها را اکران میکردند. بعد از هر اکران خانگی هم کسانی که فیلم ها را تماشا کرده بودند می آمدند و درخواست اکران میکردند؛ یعنی در واقع خود اکران ها تبلیغی برای جشنواره عمار شده بود.
اکران کننده فیلم های جشنواره عمار در نیشابور با تاکید بر اینکه هرچه به آخرین اکران نزدیک تر میشدیم درخواستها برای اکران بیشتر میشد؛ افزود: مردم بیشتر فیلم هایی را میپسندیدند که برایشان جذابیت داشت و فکر کنم تمام مساجد نیشابور فیلم علمک را به خاطر دارند.
گاراژی در ادامه بیان کرد: عمار در نیشابور از همه لحاظ خوب بود و نیاز داشتیم مردم خودشان برای فرهنگی کار کنند. بعد از اکران ها مساجد هم خودشان به تولید رو آوردند و در این باره از ما سوال میکردند.
این فعال فرهنگی گفت: با توجه به درخواست ها یک کارگاه آموزشی در زمینه های مختلف هنری مثل بازگری، کارگردانی، فیلم نامه نویسی و .. برگزار کردیم و نیروهایی جذب دبیرخانه شدند و برای همکاری اعلام آمادگی کردند. ما هم امکاناتی مثل دوربین نور و صدا را در اختیارشان قرار دادیم. البته میگفتیم قبل از اینکه به شما امکانات بدهیم یک کار تولید کنید که برای مما اثبات شود واقعا قصد فعالیت دارید. هرچند که این افراد آماتور بودند ولی ۵نفر هر کدام برای جشنواره سلامت فیلم ساختند و الآن هم از آماتوری بیرون آمده اند و در نیشابور ۲مستند در حال کار شدن است.