به گزارش حلقه وصل، به دنبال لغو سفر اخیر وزیر خارجه آمریکا به کره شمالی، او با همتایان خود از کره جنوبی و ژاپن درباره اقدامات و گامهای آتی در ارتباط با پیونگ یانگ رایزنی کرد.
وزارت خارجه آمریکا بیانیهای درباره رایزنی تلفنی وزیر خارجه این کشور با وزرای خارجه کره جنوبی و ژاپن منتشر کرد؛ گفتوگویی که روز جمعه انجام شده است.
در این بیانیه گفته شده که وزرای خارجه آمریکا و کره جنوبی بر تعهد دو کشور برای «خلع سلاح اتمی نهایی و کاملا قابل راستی آزمایی کره شمالی» تاکید کردند.
بنا بر روایت واشنگتن، «کانگ کوآنگ وا» و پامپئو همچنین موافقت خود را با حفظ هماهنگی کره جنوبی و آمریکا و ادامه فشار بر کره شمالی تا زمان خلع سلاح اتمی آن ابراز داشتند.
وزارت خارجه آمریکا درباره رایزنی تلفنی پامپئو با «تارو کونو» وزیر خارجه ژاپن هم بیانیهای منتشر کرد. در بخشی از بیانیه واشنگتن بر ادامه «ائتلاف آمریکا و ژاپن، مقابله مشترک با چالشها و مغتنم شمردن فرصتهای مشترک و گسترش منافع آمریکا و ژاپن» تاکید شده است.
پیشتر، وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرده بود که در تماس تلفنی وزیر خارجه این کشور و پامپئو، وزیر خارجه آمریکا درباره لغو سفر از قبل برنامه ریزی شده خود به کره شمالی توضیح داده است.
بنا بر روایت سئول، وزیر خارجه کره جنوبی درباره لغو سفر پامپئو به پیونگ یانگ ابراز تاسف کرده و همچنین ابراز داشته که کره جنوبی و آمریکا همچنان متعهد به اجرای تدابیر و اقدامات توافق شده در مذاکرات بین دو کره و همچنین مذاکرات آمریکا و کره شمالی هستند.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با ادعای اینکه روند خلع سلاح اتمی شبهجزیره کره به کُندی پیشرفته، سفر وزیر خارجه خود به کرهشمالی را لغو کرده بود.
لغو این سفر در حالی صورت گرفت که بعد از دیدار سران آمریکا و کره شمالی در نشست 22 خرداد در سنگاپور، مقامهای واشنگتن درباره مواضع پیونگ یانگ ابراز ناخرسندی کردهاند.
مقامهای کره شمالی با رد مواضع آمریکا اعلام کردهاند که درخواستهای واشنگتن یکجانبه است و ابتدا این آمریکا است که باید تحریمها علیه کره شمالی را لغو کند.