به گزارش خبرنگار حلقه وصل؛ رهبر معظم انقلاب در یکم خرداد 1398 در دیدار جمعی از دانشجویان پیرامون جریان سازی حلقههای میانی فرمودند: «نمونههایی از کارهایی که میتواند نسل جوان را در نقش و شأنِ محور بودنِ حرکت عمومی جامعه کمک کند و ظرفیّت لازم را به آنها بدهد یکی تشکیل کارگروههای فرهنگی است؛ این کاری که الان دارد انجام میگیرد؛ این الان وجود دارد. بنده با بسیاری از اینها آشنا هستم، با بعضی، ارتباط هم دارم. کارگروههای فرهنگی در سراسر کشور و در مساجد -که در صحبت یکی از دوستان هم اتّفاقاً همین بود- یکی از کارها است. این «آتش به اختیار» که من چندی پیش گفتم، مربوط به این مجموعه است، [یعنی] مجموعههای فعّال در زمینههای فرهنگی که اینها میتوانند تأثیرگذاری عمیقی داشته باشند. از اوّل انقلاب هم همین جور بوده، الان هم همین جور است. الان هر جایی که شما یک گروه جوان را پیدا کنید -جوان متشکّل و بافکر و صاحب ذهن فعّال- که دست به کار فرهنگی میزنند مثلاً در یک مسجدی، در یک هیئتِ عزاداری-همین طور که دوستان بیان کردند-اینها میتوانند روی جوانها تأثیر بگذارند، روی محلّه تأثیر بگذارند، روی خویشاوندان تأثیر بگذارند، روی مجموعههای دانشجویی تأثیر بگذارند، یک حرکتی، یک عزمی، یک بینش و بینایی را در یک مجموعهای به وجود بیاورند».
در پی بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون اهمیت جریان حلقههای میانی در گفتمانسازی فرهنگ و پیشبرد اهداف فرهنگی و اجتماعی کشور مدتی است به همت فعالان جبهه فرهنگی کشور جلسات و نشستهایی با عنوان «رویداد قیام» در جهت نیل به این هدف برگزار میشود. در این جلسات مسئولان، فعالان، کارشناسان و دغدغهمندان حوزه فرهنگ گردهم میآیند تا با هم اندیشی و ایده پردازی در جهت تحقق این آرمان تلاش کنند.
مرحله بعدی رویداد قیام قرار است پنجشنبه و جمعه 27 و 28 آبان با حضور فعالان و صاحب نظران این عرصه در استان همدان در دانشگاه آزاد این استان برگزار شود.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی جوادی دبیر جبهه فرهنگی اجتماعی استان همدان در گفتگو با خبرنگار ما پیرامون برگزاری این رویداد در استان همدان گفت: هدف اصلی از برگزاری این رویداد آشنایی بیشتر فعالین فرهنگی و افسران جبهه فرهنگی با متد جدیدی است که برای کنشگران فرهنگی سطح استان و به ویژه محلات در نظر گرفته شده است که تا پایان سال 1400 این متد را بهعنوان کار آزمایشگاهی پیش برده و بعداز ارزیابی و بازخوردگیری نهایی در سال 1401 فعالیتهای خود را براساس این رویکرد آغاز کنند. افتتاحیه این برنامه پنجشنبه بعد از نماز ظهر خواهد بود که تا نماز مغرب به طول خواهد انجامید و 8 برنامه تخصصی را با موضوعاتی از قبیل تغذیه سالم، تاگ،عفاف و حجاب، هیئت، قرآن، تربیت و.. به عنوان اولویتهای سال 1400 برگزار خواهیم کرد. در کنار آن بعد از ظهر این روز برنامه مباحثاتی را پیش خواهیم برد که در آن هر دو شهرستان به عنوان یک گروه با یک سرگروه که از متخصصین این حوزه است به مباحثه خواهند پرداخت.
وی افزود: برنامه روز دوم این رویداد با سخنرانی و مباحث سید احمد عبودتیان مدیر عامل بنیاد خاتمالاوصیاء شروع خواهد شد و در ادامه مباحث رسالت اندیشی و بحث مکتب امام خمینی(ره) را دنبال خواهیم کرد و همچنین به روز رسانی اطلاعات سامانه شهید باقری را در سین برنامهها خواهیم داشت.
این مسئول فرهنگی ادامه داد: روز دوم این مراسم با سخنرانی دکتر علیرضا قاسمی فرزاد (استاندار همدان) در جمع نخبگان استانی و سخنرانی آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی (امام جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان) پیرامون مجامع هفت گانه همراه خواهد بود.
حجت الاسلام جوادی گفت: سعی کردیم مباحث مجامع تخصصی را با رویکرد بومی استان تلفیق کرده و ایدهها را بر اساس بوم استان همدان تهیه کنیم. رویکرد ما در این رویداد منطقه محور است تا اگر قرار شد این مباحث را با استانهای دیگر به اشتراک بگذاریم ابتدا با استانهایی که در منطقه غرب کشور بوده و با زیست بوم استان همدان هماهنگی بیشتری دارند و تراکم جمعیتیشان نیز به استان همدان نزدیکتر است تبادل ایده داشته باشیم.
جوادی با اشاره به اینکه خلائی که در فضای فرهنگی و اجتماعی کل کشور مشاهده میکنیم عدم تناسب بین کنشهای موجود است عنوان کرد: ما فعلا آنچنان نیاز به کنش جدید و ایجاد کنشگر جدید نداریم چون متاسفانه هنوز به یک نظام کنشگری منسجم و متناسب دست پیدا نکردیم. ما در رویداد قیام به دنبال این هستیم که برای سال 1401 به صورت جدی بحث تناسبسازی و ایجاد هماهنگی بین کنشهای موجود اتفاق بیفتد و بدون اینکه وارد تصدیگری بشویم به یک نظامدهی در عرصه عملیاتی این حوزه دست پیدا کنیم و کنشگران و افسران جنگ نرم را برای ایجاد تناسب بین فعالان فرهنگی درون شهرستانها به صورت مستقیم، محسوس یا غیر محسوس آماده کنیم. نگاه ما این است که بهترین تولید در این رویداد صورت بگیرد. اگر نهایت افق ما بخواهد در یک استان باشد نمیتواند تاثیر چندانی در فضای عمومی کشور بگذارد.
دبیر جبهه فرهنگی اجتماعی همدان اضافه کرد: رویدادهای قیامی که در سطح استانها برگزار میشود باید به عنوان یک میدان مسابقه برای دریافت بهترین ایده و بهترین طرح باشد. هر رویداد باید تکمیل کننده رویداد قبلی که در استان دیگر برگزار شده باشد و خلاهایی را که در آن بوده برطرف نماید.
وی در پایان با بیان اینکه جای آن دارد که یک رصدگری در سطح کشور اتفاق بیفتد و محاسن تخصصی هر استان رصد شده و برای سایر استانها نمایان شود تاکید کرد: ما باید به این رویکرد برسیم که تصدیگری را به عهده دیگران بگذاریم و اگر افرادی هستند که میتوانند عملیات را به خوبی انجام دهند کار را به آنها بسپاریم. باید بنشینیم و تفکر کنیم، باید سرانه مطالعه و مباحثهمان را بر اساس رویکرد جبهه بالا ببریم. افسران ارشد در این زمینه باید حوصله مباحثه داشته باشند.