به گزارش حلقه وصل، این بخشنامه بودجهای است که توسط رئیسی به عنوان رئیس دولت سیزدهم به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده تا طبق قواعد و چارچوب تعیین شده پیشبینی بودجه سال آینده خود را به سازمان برنامه و بودجه جهت تدوین لایحه بودجه، اعلام کنند.
بر اساس بخشنامه بودجه ۱۴۰۱ ، تمام دستگاهها موظف شدهاند با محوریت سازمان برنامه و بودجه کشور با اهتمام جدی و مساعی جمعی و با تدوین برنامهای منظم و تلاشی فراگیر و منضبط، کشور را برای رشد اقتصادی هشت درصد و تحقق جهش اقتصادی در سال آینده مهیا کنند.
همچنین از رویکردهای کلان بودجه سال ۱۴۰۱ در بخشنامه میتوان به رشد اقتصادی با تمرکز برای ارتقای بهرهوری، ثبات اقتصادی، عدالت محوری، تغییر ساختار بودجه و تأمین مالی اقتصاد اشاره کرد.
این در حالی است که با توجه به نقدهایی که تاکنون از سوی دولت نسبت به وضعیت بودجه سال جاری وجود داشته و چالشهایی که با آن مواجه است و همچنین وعدههایی که برای تغییر در ساختار بودجه و نحوه بودجه ریزی داده شده ، انتظار میرود جریان تدوین بودجه ۱۴۰۱ متفاوت از گذشته باشد.
اخیرا میرکاظمی - رئیس سازمان برنامه و بودجه- با اشاره به اینکه کارشناسان و تصمیمگیران در تهیه و تدوین بودجه ۱۴۰۱ باید نگاه کلان داشته باشند و تصمیمات اتخاذ شده آثار مثبت برای کل مردم ایران داشته باشد و تنها به نفع قشر خاص نباشد گفته بود که سناریوی جبران کسری بودجه و هزینههای جاری با خلق پول نادرست است و سناریویهای گذشته روش کار ما نیست چرا که آثار و تبعات مخرب آن در کشور مشهود است و چنین سناریویی ایجاد فاصله طبقاتی و هدایت بخش بزرگی از جامعه به زیر خط فقر بوده است و اجحاف در حق بخش بزرگی از جامعه شده است که باید تغییرکند.
وی البته بر اصلاح وضعیت موجود تاکید داشته و اعلام کرده که باید چرخه منفی و معیوب در بودجهریزی متوقف و دولت هزینهها را مدیریت کند، در عین حال استقراض از بانک مرکزی و انتشار اوراق قرضه و خلق پول راه حل نیست و اینطور نیست که بودجه ۱۴۰۱ با کسری تهیه و تدوین شود در حالی که در گذشته بدون در نظر گرفتن منابع موثق هزینههای زیادی بر جامعه تحمیل و باعث افزایش تورم شده است .