به گزارش حلقه وصل، کتاب «گفتگوهای اهالی فرهنگ و هنر با حوزویان» به همت مدرسه اسلامی هنر از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
این کتاب حاصل تجمیع و گردآوری مجموعه جلسات برگزارشده با موضوع مذکور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ذیل کلانبرنامه «گفتگوهای فرهنگی» میباشد که این گفتگوها در سه سطح گفتگوی وزیر، معاونتها و سازمانها و ادارت کل استانی وزارتخانه با اصحاب فرهنگ و هنر تدوین شده است.
گفتگوهای میان اهالی فرهنگ و هنر و حوزویان در این جلسات، با هدف افزایش تفاهم و شناخت متقابل این دو گروه از هم صورت گرفته است.
مطابق این کتاب، رابطه میان اهالی فرهنگ و هنر با حوزویان به عنوان کنشگران و فعالان دو عرصه فرهنگ و دین در ۴ دهه از عمر جمهوری اسلامی، فراز و فرودهای زیادی داشته و اختلافنظر درباره لزوم و چگونگی همکاری میان آنها زیاد است. بر همین مبنا، این اثر مسأله اصلی را فقدان تفاهم (فهم مشترک) این دو گروه در شناخت یکدیگر و چگونگی حفظ، ارائه و ترویج مبانی ارزشی و دینی در بستر تولیدات فرهنگی و هنری میداند و به دنبال تحقق اهدافی چون تقویت شناخت حوزویان از اقتضائات خاص عرصه فرهنگ و هنر، تقویت شناخت اهالی فرهنگ و هنر از رویکردها، هنجارها و مبانی دینی و ارزشی (اعم از فقه، کلام، اخلاق، فلسفه وعرفان) و، کاهش ذهنیتهای نادرست و سوءبرداشتهای تاریخی میان حوزویان و هنرمندان و شناخت راهکارهای چگونگی حفظ، ارائه و ترویج مبانی ارزشی و دینی در بستر فرهنگ و هنر است.
این کتاب در ۶ فصل و ۹۲ صفحه به الزامات آموزشی و مدیریتی در حوزههای علمیه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه زبان هنر در تبلیغ دین، امکانسنجی نظارت نهادی حرفهای بر آثار سینمایی دینی از رهگذر همکاری حوزههای علمیه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بازخوانی حقوق صاحبان آثار فرهنگی و هنری در مناسبات حوزههای علمیه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بازطراحی الگوی نقشآفرینی حوزههای علمیه در فرآیند تولید آثار سینمایی، مسأله تولید محتوا برای هنرهای نمایشی در مراکز دینپژوهی با هدفگذاری کاهش آسیبهای اجتماعی و نهایتاً طرح مسائل و پیشنهادهای راهبردی میپردازد.