به گزارش حلقه وصل، شیوع واریانت دلتا در جهان، نگرانی از اثربخشی واکسنها را افزایش داده است با این وجود، واکسیناسیون در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی کماکان یک راه مؤثر برای قطع زنجیره انتقال بیماری به شمار میرود.
البته آمار کشورهای مختلف از افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر و به راه افتادن موج جدید کرونا در کشورهایی حتی با پوشش واکسیناسیون بالا حکایت دارد با این وجود، تزریق واکسن تا حدی از ابتلای شدید و مرگ و میر جلوگیری میکند.
ایران نیز در روزهای اخیر با افزایش شمار مبتلایان مواجه شده است البته روند واکسیناسیون کرونا در کشورمان با ورود محمولههای جدید نسبت به هفتههای قبلی افزایش یافته است و اگرچه کماکان پوشش واکسیناسیون کرونا در ایران ۱۸ درصد است اما این روند از تیر ماه، شیب صعودی تندی به خود گرفته است.
در پی افزایش شمار مبتلایان کرونا در ایران، جریانی که همواره در پی تحقیر ملت ایران بوده و گاهی با شایعهپراکنی و گاهی دیگر با وارونهنمایی حقایق، به دنبال تخریب دستاوردهای کشور بوده است؛ با جوسازی سعی در القای این تفکر به مردم داشته است که ممنوعیت واردات واکسن از مبدأ انگلیس و آمریکا، علت افزایش تلفات کرونا در ایران بوده است!!
در این گزارش به صحتسنجی این ادعا میپردازیم.
پیک جدید کرونا در کشورهای با پوشش واکسیناسیون بالا!
شبکههای خارجی و برخی جریانهای رسانهای که تلاش در وارونهنمایی حقایق دارند؛ در حالی وضعیت وخیم کرونا در ایران را به ممنوعیت واردات واکسن از انگلیس و آمریکا گره میزنند که نگاهی به نمودارهای آمار کرونا در کشورهای جهان، پرده از حقایق دیگری برمیدارد!
آمریکا علیرغم واکسیناسیون بیش از ۶۰ درصد جمعیت هدف خود، در صدر جدول ابتلا به کرونا قرار دارد و پس از آن، کشورهای هند، برزیل و روسیه نیز در رتبههای بعدی ابتلا به کرونا قرار دارند که به ترتیب ۳۲، ۵۸ و ۳۰ درصد جمعیت خود را علیه کرونا واکسینه کردهاند!
مدیر CDC آمریکا اعلام کرده که واریانت دلتا حالا به واریانت غالب ویروس کرونا در جهان تبدیل شده است و این وضعیت با موجی از مرگهای ناشی از کرونا در آمریکا همراه شده که اغلب این مرگها نیز مربوط به افراد واکسینه نشده هستند.
بنابراین اگرچه واکسیناسیون کرونا، همچنان راهکاری مؤثر برای جلوگیری از افزایش مرگ و میر به شمار میرود اما به دلیل شیوع واریانت دلتا در جهان و کاهش اثربخشی واکسنها در برابر این گونه ویروس و همچنین کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشورهای با پوشش بالای واکسیناسیون، میزان ابتلا و مرگ و میر در این کشورها روند صعودی به خود گرفته است.
رعایت پروتکلهای بهداشتی هنوز اصل اول است!
اگرچه واکسیناسیون کرونا باعث کاهش مرگ و میر در کشورهای جهان شده اما کماکان رعایت پروتکلهای بهداشتی و وضع محدودیتهای کرونایی، حرف اول را میزند.
کشور آمریکا، گواه خوبی بر این ادعاست؛ ایالات متحده علیرغم تزریق واکسن کرونا به ۶۱ درصد جمعیت هدف خود، ۴۰ هزار مبتلای جدید شناسایی کرده است که از این میان بیش از ۱۸۵ نفر فوت کردهاند و نمودارهای این کشور نیز از شتاب تند آمار کرونا و بروز خیز جدید بیماری در این کشور حکایت دارد.
جزئیات محدودیتهای کرونایی در usatoday به تفکیک ایالتها آمده است که نشانگر کاهش چشمگیر محدودیتهای کرونایی در ایالتهای مختلف آمریکاست بنابراین میتوان ارتباط مستقیمی میان میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی و آمار کرونا در کشورهای جهان حتی با پوشش واکسیناسیون بالا، پیدا کرد.
نگاهی به درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در ایران نیز نشانگر کاهش شدید میزان رعایتهاست؛ رعایت پروتکلهای بهداشتی به کمترین میزان خود از ابتدای پاندمی رسیده است؛ سخنگوی وزارت بهداشت کشورمان میگوید: متاسفانه در هفته آخر مرداد ماه، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور همانند دو ماه اخیر به شدت پایین بوده و با اندکی افزایش نسبت به هفته قبلتر، به ۳۹.۰۲ درصد رسیده است. این در شرایطی است که این میزان از هفتههای اول تابستان تاکنون روند نزولی داشته است.
برقراری تورهای گردشگری، تجمعات و دورهمیهای خانوادگی، برپایی مراسم بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی و وضعیت نابه سامان حمل و نقل عمومی از لحاظ تعداد مسافران جابه جا شده، از جمله عوامل اصلی ابتلا به کرونا در ایران است؛ سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا میگوید: چند گروه از مشاغل بیشترین سرایت بیماری را دارند که شامل رستورانها، کافهها، باشگاهها، استخرهای سرپوشیده، نمایشگاههای تخصصی و عمومی در فضای بسته و ... میشوند.
با توجه به اوج گیری مجدد کرونا در کشورهایی با سطح بالای واکسیناسیون، به نظر میرسد تا زمانی که روند رعایت پروتکلهای بهداشتی رو به صعود نباشد؛ حتی افزایش آمار واکسیناسیون کرونا نیز منجر به کاهش موارد ابتلا نخواهد شد و صرف گره زدن پایان پاندمی به واکسیناسیون بدون توجه به نقش خطیر رعایت پروتکلهای بهداشتی، آدرس غلط دادن به مردم است.
هیاهو برای هیچ؛ سهم جهان از واکسن آمریکایی یک درصد!
دادههای Airfinity نشان میدهد در ماه مارچ، صادرات واکسن از آمریکا و انگلیس صفر بوده است! در سایر ماههای سال هم این رقم در مقایسه با بقیه صادرکنندهها، یک درصد میزان تولید بوده است!
اطلاعاتی که در ماه می سال ۲۰۲۱ منتشر شده نشان میدهد که کشورهای چین ۴۲ درصد، هند ۳۵ درصد صادرات واکسن کرونا را به سایر کشورها داشتهاند و در مقابل آمریکا تنها یک درصد از واکسن تولیدی خود (فایزر و جانسون اند جانسون) را به سایر کشورهای جهان صادر کرده است که تنها شامل ۳ میلیون دوز از این واکسن میشود!
ممانعت آمریکا از صادرات واکسن به دو شریک قارهای خود!
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در ماه مارچ اعلام کرد رئیس جمهور جو بایدن ابتدا بر اطمینان از این که واکسن در دسترس آمریکاییها است، تمرکز کرده و آمریکا تا قبل از واکسینه شدن تمام آمریکاییها قصد ارسال واکسن به کانادا و مکزیک، دو شریک قارهای خود را ندارد!
پس از افزایش پوشش واکسیناسیون کرونا در آمریکا، ایالات متحده تصمیم گرفت واکسن کرونا را صادر کند البته در ابتدای امر جو بایدن اعلام کرد که آمریکا قصد دارد ۶۰ میلیون دوز از واکسن AstraZeneca را صادر کند اما این اقدام در حالی صورت گرفت که واکسن آسترازنکا هنوز برای استفاده در ایالات متحده تأیید نشده بود که این تصمیم نیز در پی بروز عارضه نادر اما خطرناک لخته خون در پی تزریق واکسن آسترازنکا بود!
پس از اثبات وجود رابطه میان تزریق این واکسن و بروز لخته خون در تعدادی از دریافتکنندگان، بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا، دانمارک، نروژ و ... تزریق آن را متوقف کردند و برخی دیگر از کشورها نیز برای آن محدودیت سنی ایجاد کردند؛ برای مثال کرهجنوبی در همان روزها اعلام کرد تزریق واکسن کرونای استرازنکا را به افراد زیر ۶۰ سال به حالت تعلیق درخواهد آورد.
واکسن انگلیسی و آمریکایی وارد نشد؟
مقام معظم رهبری صرفاً واردات واکسن از مبدأ انگلیس و آمریکا را ممنوع اعلام کردند و در عین حال گفتند که البتّه مسئولان از جاهای دیگر اگر بخواهند واکسن تهیّه کنند -که جای مطمئنّی باشد- هیچ اشکالی ندارد.
در پی این فرمایش مقام معظم رهبری، واردات واکسن آکسفورد - آسترازنکا که مطالعات آن در انگلیس انجام شده بود؛ از مبدأ کشورهای مطمئن دیگر انجام شد؛ ایران از طریق سازوکار کوواکس و کشورهای دیگری که اقدام به تولید این واکسن کرده بودند، آسترازنکا را وارد کشور کرد.
در فروردین ماه بیش از ۷۰۰ هزار دوز و در اردیبهشت ماه بالغ بر یک میلیون و ۴۰۰ هزار دوز از این واکسن از طریق ساز وکار کوواکس وارد ایران شد.
همچنین سه میلیون دوز از واکسن آسترازنکا از مبدأ ژاپن و ۳۱۵ هزار دوز از این واکسن نیز از مبدأ روسیه وارد کشور شد.
تصویر زیر جدول واردات واکسن آسترازنکاست که از سوی گمرک منتشر شده است.
همچنین رئیس سازمان غذا و دارو از رایزنی برای واردات واکسن فایزر از مبدأ آلمان در آینده نزدیک خبر داده است.
اسرائیل، موش آزمایشگاهی آمریکا؛ چرا پوشش واکسیناسیون کرونا در رژیم صهیونیستی بالاست؟
از ابتدای شیوع بیماری کرونا، شرکتهای مختلفی در جهان مشغول واکسنسازی شدند و برخی کشورها، برای اینکه بتوانند واکسن بیشتری به شهروندان خود تزریق کنند، به شرکت در آزمایش تست انسانی واکسنهای کرونا تن دادند.
برخی از کشورها مانند امارات در فاز سوم واکسنهای مختلف از جمله واکسن چینی و فایزر شرکت کردند تا بتوانند به پوشش بالایی از واکسیناسیون برسند.
رژیم صهیونیستی که یکی از مناطق با پوشش واکسیناسیون بالاست؛ پیش از آن که سازمان جهانی بهداشت واکسن فایزر را تأیید کند، توافق کرد تا با شرکت در مطالعه بالینی این واکسن، مقادیری از آن را وارد و به اسرائیلیها تزریق کند!
اقدامی که بیبیسی فارسی از آن تحت عنوان موش آزمایشگاهی شدن برای دنیا یاد کرد زیرا با مشارکت اسرائیل در فاز مطالعات بالینی این واکسن، قرار بود میزان اثربخشی فایزر در جمعیتهای بزرگتر مشخص شود؛ مشارکت اسرائیل در این کارآزمایی بالینی باعث میشد که صادرات فایزر به این منطقه تسهیل شود.
در آن زمان، سعید نمکی وزیر بهداشت گفت: واکسن کرونا که الان برخی از کشورهای همسایه تحت عنوان واکسیناسیون از آن صحبت میکنند، چیزی جز کارآزمایی بالینی انسانی نیست و ما اجازه ندادیم که واکسنی به نیت مطالعه بالینی برای سازنده بیرونی، وارد این کشور بشود.
او همچنین در سخنرانی دیگری با تأکید بر لزوم خرید واکسنهای معتبر و مطمئن، تصریح کرد: ما همه تلاشمان را میکنیم که مردم این سرزمین حسرت چیزی که در کشورهای دیگر هست را نخورند. مدت ها است که به ما می گویند که واکسنی که در چین یا فلان کشور ساخته شده بر روی مردم ایران نیز تست شود که گفتیم ما موش آزمایشگاهی نیستیم. اگر چین و سایر کشورهای سازنده واکسن با ایران قرارداد بستند که این فاز را مقدمه فاز تولید بعدی قبول داریم، اجازه واکسیناسیون آن را در کشور می دهیم و یک قرارداد سه جانبه در مورد مطالعه اولیه، تولید و توزیع واکسن در کشور را قبول داریم چون موش آزمایشگاهی هیچ کشوری نیستیم و غرور ملی ما اجازه چنین کاری را نمی دهد و امکان ندارد تا زمانی که در وزارت بهداشت هستم، اجازه چنین حقارتی به ملت ایران بدهم.
بذل و بخشش ۴ میلیونی واکسن از سوی اتحادیه اروپا!
در پی خساست آمریکا و اروپا در صادرات واکسن کرونا که به دلیل اولویت دادن منافع مردم کشور خود بر سایر کشورهای جهان بود، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد.
بروس آیلوارد هشدار داد که اگر کشورهای ثروتمند هرچه سریعتر نسبت به اهدای واکسنهای کرونای خود به کووکس اقدام نکنند، باید خودمان را برای شکست آماده کنیم.
خبرگزاری رویترز نیز در ماه جولای گزارش داد که کشورهای اتحادیه اروپا کمتر از ۳ درصد از ۱۶۰ میلیون دوز واکسنهایی کرونایی را که قرار بود به کشورهای فقیر جهان ارائه کنند، اهدا کردهاند.
در این گزارش آمد که کشورهای اتحادیه اروپا با مجموع جمعیت بزرگسال ۳۶۵ میلیون نفر، تاکنون حدود ۵۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا دریافت کردهاند و پیشبینی میشود ۵۰۰ میلیون دوز دیگر نیز تا پایان ماه سپتامبر دریافت کنند؛ با این وجود این کشورها تا ۱۳ جولای کمتر از ۴ میلیون دوز واکسن اهدا کردهاند!
سازمان جهانی بهداشت: لطفاً دوز سوم نزنید!
همچنین در شرایطی که مردم بسیاری کشورهای جهان هنوز حتی یک دوز واکسن کرونا نیز تزریق نکردهاند؛ انحصار واکسن در دست چند کشور قدرتمند جهان است و حالا این کشورها به جای صادرات واکسن کرونای خود و کمک به پایان زنجیره انتقال بیماری، در حال تزریق دوز سوم واکسن به شهروندان خود هستند! آمریکا، آلمان، فرانسه و رژیم صهیونیستی از جمله مناطقی هستند که دوز تقویتی واکسن کرونا را تزریق میکنند.
در همین راستا، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) از کشورهای جهان خواست تا تزریق دوزهای تقویتی واکسنهای کرونا را متوقف کنند تا فاصله واکسیناسیون کرونا بین کشورهای ثروتمند و فقیر بیش از این افزایش نیابد.
سازمان جهانی بهداشت گزارش داد که کشورهای با درآمد بالا در ماه می حدود ۵۰ دوز واکسن کرونا به ازای هر ۱۰۰ نفر تزریق کردند و این رقم از آن زمان تاکنون دو برابر نیز شده است درحالیکه در کشورهای با درآمد کم فقط ۱.۵ دوز به ازای هر ۱۰۰ نفر تزریق شده است!
مستندات فوق نشانگر این است که ادعای شبکههای خارجی که تلاش در وارونه نمایی حقایق و القای این مسئله دارند که علت افزایش شیوع کرونا در ایران، ممنوعیت واردات واکسن از مبدأ انگلیس و آمریکا بوده است؛ همگی پوچ و بدون سند هستند و در برهههای زمانی مختلف، عملاً امکان واردات واکسن از مبدأ آمریکا و انگلیس وجود نداشته و در زمانی که امکان تأمین واکسن از هر منبعی فراهم بوده؛ ایران اقدام به واردات واکسن کرونا کرده است.