به گزارش حلقه وصل به نقل از واشنگتن تایمز، گوگل می گوید پس از گزارش اخراج کارکنان به دلیل سوء استفاده، دسترسی آنان به داده های کاربران را محدود می کند.
گوگل ده ها کارمند را به دلیل سوء استفاده از داده های داخلی اخراج کرده است، اما این شرکت اصرار دارد که دسترسی به داده های کاربران را به دقت محدود کند.
تهدید داخلی کارکنان و محققان که از سیستم ها و داده های شرکت های فناوری برای منافع شخصی خود سوء استفاده می کنند، یک چالش منحصر به فرد برای گوگل نیست، بلکه مشکلی است که سایر صنایع را از امنیت خانه گرفته تا رسانه های اجتماعی در بر می گیرد.
به گفته معاون، گوگل دهها کارمند را از سال ۲۰۱۸ به دلیل مسائل مربوط به امنیت از جمله سوء استفاده از دسترسی به داده ها و ابزارهای شرکت اخراج کرده است. گزارش شده که این شرکت تنها ۳۶ کارمند خود را در سال ۲۰۲۰ اخراج کرده است، از جمله به دلیل سوء استفاده از اطلاعات محرمانه که ممکن است به معنای انتقال اطلاعات فقط داخلی به بازیگران خارجی باشد.
گوگل به واشنگتن تایمز گفت مواردی که توسط معاون به آنها اشاره شده بیشتر مربوط به سوء استفاده از «اطلاعات شرکت» یا مالکیت معنوی گوگل است.
سخنگوی گوگل در بیانیه ای گفت: «در مورد داده های کاربر، ما دسترسی کارکنان را از طریق تعدادی از ضمانت های پیشرو در صنعت محدود می کنیم، از جمله: محدود کردن دسترسی به داده های کاربر به افراد ضروری، نیاز به توجیه دسترسی به چنین داده هایی، بررسی چند مرحله ای قبل از دسترسی به داده های حساس و نظارت بر ناهنجاری ها و نقض دسترسی. با این وجود تعداد تخلفات عمدی یا سهوی به طور مداوم کم است.
سایر شرکتهایی که اطلاعات شخصی را جمع آوری می کنند با مشکلات مشابهی روبرو هستند زیرا ابزارها و داده های این شرکتها در کنار تبلیغ کنندگان و مشاغل معتبر برای جنایتکاران، متجاوزان و دولتهای سراسر جهان ارزشمند است.
در ماه ژوئن، یک تکنسین امنیت خانه «ADT» پس از جستجوی فیدهای ویدئویی مشتریان به کمی بیش از چهار سال زندان محکوم شد. به گفته وزارت دادگستری، این تکنسین بیش از ۹۶۰۰ بار بدون رضایت کاربران به طور تقریبی به ۲۰۰ حساب کاربری دسترسی پیدا کرده بود.
برخی داده ها برای رژیم های اقتدارگرا که به دنبال مخالفان هستند، بسیار حیاتی است. به عنوان مثال، دولت فدرال دو کارمند سابق توییتر، احمد ابواممو و علی الزبره را متهم کرده است که به اطلاعات غیر عمومی در توییتر دسترسی داشته و آن را با دولت عربستان سعودی به اشتراک گذاشته اند.
گوگل به نوبه خود اعلام کرد که همه اتهامات را جدی می گیرد و نسبت به تهدید داده های کاربران پیشگیرانه عمل می کند.
سخنگوی گوگل گفت: «هر کارمند سالانه آموزش می بیند، ما همه ادعاها را بررسی می کنیم و تخلفات منجر به اقدامات اصلاحی تا خاتمه به صورت جدی پیگیری می شوند. ما در انتشار تعداد و نتیجه تحقیقات خود برای کارکنان خود شفاف هستیم و فرآیندهای سختگیرانه ای را برای ایمن سازی داده های مشتریان و کاربران از هرگونه تهدید داخلی یا خارجی در نظر گرفته ایم.