
به گزارش حلقه وصل، آیین رونمایی از کتاب «سنگر اجتماعی» درسنامه فعالیتهای فرهنگی با حضور برخی از چهرههای فرهنگی کشور و نویسنده کتاب در خبرگزاری فارس برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام زائری با اشاره به مشکلات فعالیتهای فرهنگی در کشور گفت: یکی از مشکلات فعالیتهای فرهنگی در کشور این است که افراد طی یک فرایند طبیعی و پله پله با آموختن مهارت بالا نمیآیند و به صرف اینکه یک مسئول از کسی خوشش بیاید فردی را منصوب و یا از کسی خوشش نیاید فردی را در سمت تخصصی منصوب نمیکند.
وی ادامه داد: از شخصی پرسیدم ایراد روحانیهای ما چیست؟ گفت: اگر از آنها درباره حلال یا حرام بودن چیزی سؤال کنیم با حدود یک ساعت پاسخ مواجه میشویم و آخر هم نمیفهمیم که آن چیز حرام بوده یا حلال، در حالیکه باید اول پاسخ را بدهیم و در ادامه درباره آن توضیح داده شود.
زائری افزود: گاهی در حوزه فرهنگ اتفاقاتی رخ میدهد و آسیبهایی به وجود میآید که قابل جبران نیست حال ما باید بدانیم با زمان و امکانات محدود و از طرفی مشکلات فراوان چطور کار کنیم و اگر میخواهیم خوب کار کنیم باید مهارتهایمان را بالا ببریم.
وی کمبود منبع برای فعالیتهای فرهنگی را یکی از مشکلات این حوزه بیان کرد و گفت:متأسفانه در این حوزه منابع بسیار کم داشتیم البته یک منبع خارجی وجود داشت که آن را هم نتوانستیم باز نظر دهیم. این را هم بگویم این کتاب هم چندان پاسخگو نبود، یکی دو کتاب دیگر هم در این حوزه وجود داشت اما آنها هم کافی نبودند. برای این کار باید یک ادبیات شکل بگیرد و برای شکلگیری ادبیات هم به تنوع منابع نیاز داریم که این امر میسر نیست.
زائری در خصوص کتاب «سنگر اجتماعی» گفت: این کتاب هم با مطلوب فاصله دارد اما میتواند راهگشا باشد و در ادامه با جمعآوری بازخوردهای مخاطبان میتوان آن را اصلاح و کامل کرد. به هر حال در این حوزه همواره ما با کمبود منبع مواجه هستیم و طیف گسترهای از جوانان طلبه و دانشجو که علاقهمند به کار فرهنگی هستند به منبع نیاز دارند.
این فعال فرهنگی کامل نشدن یک فعالیت فرهنگی را از جمله آفتهای این حوزه دانست و گفت: متأسفانه در حوزه فرهنگ افراد راه همدیگر را ادامه نمیدهند مثلاً ممکن است فردی کاری را تا جایی پیش ببرد اما نفر بعدی کار او را ادامه نمیدهد و از اول شروع میکند و امیدوارم جوانان ما راهی که این کتاب طی کرده را ادامه دهند تا در ادامه شاهد شکلگیری منابع بهتر و کاملتری باشیم.
در ادامه ملتجی نویسنده کتاب «سنگر اجتماعی» پس از قرائت مقدمه آن گفت: این کتاب ماحصل صحبتهایی بود که در جلسات سنگر اجتماعی مطرح شد. این جلسات در 24 برنامه طراحی و در آن حدود 350 نفر حاضر بودند که طراحان به خوبی فضا را طراحی و از قبل همه 24 جلسه طراحی و ارائه شد.
وی ادامه داد: این برنامه تنها یک برنامه سخنرانی صرف نبود یعنی از قبل نیازها ترسیم و در جلسات ارائه شد. در این کتاب یک نگاه سیستمی به موضوع داشتیم و کار به خوبی از یک نقطه آغاز و به یک نقطه ختم شد. حتی این محتوا آمادگی دارد که به صورت جدول و عنوان یک راهکار ارائه شود.
ملتجی با بیان اینکه باید برای توزیع این کتاب فکر اساسی کرد، گفت: امیدوارم نهادهای مختلف مانند بنیاد خاتم که با فعالان فرهنگی ارتباط دارند برای توزیع این کتاب به ما کمک کنند. زیرا این کتاب به گونهای طراحی شده که هر فعال فرهنگی در هر نقطه اعم از شهر یا روستا میتواند از آن به عنوان الگو استفاده کند.
به گزارش حلقه وصل در پایان همراه از مؤسسه عاشورییان به بیان توضیحاتی درباره دوره آموزشی سنگر پرداخت و گفت: این دوره 24 جلسه بود که در 12 جلسه به مبانی فعالیتهای فرهنگی و 12 جلسه دیگر با عنوان جلسات قرمز برگزار و قرار شد که در خدمت کسانی باشیم که به طور جدی سابقه خدمت فرهنگی داشته و نتایج آن عملیاتی شود.
وی ادامه داد: بخش اول جلسه سخنرانی و بخش دوم پرسش و پاسخ بود و در این بین کلیپهایی هم برای حاضران پخش میشد. پس از جلسه هم همه محتویات اعم از سخنرانیها، کلیپها و حتی پاسخ نکاتی که حاجآقای زائری میگفت در سایت سنگر بارگذاری میشد. همچنین سخنرانیها در قالب جزواتی هم ارائه میشد. به هر حال تلاش ما این بود که همه کار نوآوری باشد و حتی نوع پذیرایی ما در جلسات هم متفاوت بود.
همراه در پایان کتاب «سنگر اجتماعی» را یک مرجع کمنظیر عنوان کرد و گفت:این کتاب میتواند برای فعالان فرهنگی راهگشا باشد که با همکاری نشر احیای منتشر شده و امیدوارم باز هم شاهد اینگونه فعالیتها باشیم.