به گزارش حلقه وصل، حجت الاسلام محمدرضا زائری با اشاره به سختیهای تولید مجموعه رئالیتیشو «هفت روز و هفت ساعت» و مشکلات پروژههای مشترک بینالمللی اظهار کرد: کارهای داستانی سناریو از پیش تعیین شده دارند و با دکوپاژ مشخص شروع میشوند ولی رئالیتیشو به دلیل ویژگیهای خاص خودش، سختیهای بیشتری هم دارد.
وی افزود: مسائل و اتفاقات پیشبینی نشده آن هم در جغرافیای جنوب لبنان، بر سختیهای پروژه «هفت روز و هفت ساعت» افزود و البته جذابیتهای زیادی هم به آن اضافه کرده است.
تهیهکننده مجموعه «هفت روز و هفت ساعت» با بیان اینکه به دنبال ارائه تصویری از لبنان به عنوان کشوری که دارای پیوندهای راهبردی و اساسی با ایران است بودیم گفت: همچنین به مسئله خط مقاومت هم نگاه ویژهای داشتیم تا این مسئله به عنوان یکی از مسائل اساسی جمهوری اسلامی به خوبی دیده شود.
وی ادامه داد: با وجود همه سختیها و مشکلاتی که در اداره تیم مشترک ایرانی و لبنانی وجود داشت، پشتیبانی بسیار خوب شبکه افق سبب شد که در نهایت تجربهای متفاوت را شاهد باشیم؛ میتوان بر اساس این تجربه درخشان، کارهای مشترک دیگری را نیز انجام داد.
زائری به ایده اولیه پروژه «هفت روز و هفت ساعت» پرداخت و عنوان کرد: به دنبال این بودیم که این مسابقه مستند در فضایی کاملا سرگرمکننده و دارای جذابیتهای بصری فراوان، خط بسیار روشنی را دنبال کنیم به این معنا که چارچوب اساسی آن کاملا واضح باشد و این مسئله از موزه دفاع مقدس لبنان در ملیتا تا موزه دفاع مقدس تهران، دیده میشود.
وی گفت: فضایی کاملا متفاوت را از سرگرمی و بازی و مسابقه تا نقطه نهایی در این پروژه دیده میشود و البته در این بین صمیمت و دوستی میان بازیگران ایرانی و لبنانی هم مشهود است.
تهیهکننده مجموعه «هفت روز و هفت ساعت» با بیان اینکه دو بازیگر با دو ملیت و زبان متفاوت، هفت روز در کنار یکدیگر با دیگر گروهها رقابت سازندهای داشتند عنوان کرد: این تجربه جدید، جذابیتهای بسیاری برای مخاطب ایرانی دارد و دیدگاهی متفاوت از خط مقاومت در لبنان را نیز به تصویر میکشد.
وی انتخاب بازیگران را یکی از مراحل سخت و دشوار پروژه دانست و افزود: با توجه به کمبود زمان، نتوانستیم از برخی هنرمندان استفاده کنیم البته انتخابها بر اساس آیتمها و روند کلی مسابقه صورت گرفت و به همین دلیل چینش آنها نیز بارها دستخوش تغییر شد و در نهایت به این شکل رسیدیم که به نظر میرسد در بهترین حالت ممکن صورت گرفته است.
زائری با اشاره به حضور هنرمند مسیحی در بین بازیگران مسلمان ایرانی و لبنانی هفت روز و هفت ساعت خاطرنشان کرد: ابتدا پیشبینی خاصی در این زمینه نداشتیم و نمیدانستیم ترکیب نهایی بازیگران لبنانی به چه شکل خواهد بود ولی در نهایت به این ترکیب متفاوت شامل هنرمندان مسلمان شیعه و سنی و همچنین مسیحی رسیدیم.
تهیهکننده مجموعه هفت روز و هفت ساعت ادامه داد: فضایی دوستانه بین هنرمندان ایرانی و لبنانی در قالب این مجموعه شکل گرفته که از جمله آنها میتوان به درد و دلهای بازیگران مسلمان ایرانی و هنرمندان مسیحی لبنانی در مرز میان لبنان و رژیم صهیونیستی اشاره کرد همچنین حضور این افراد در بین خانوادههای لبنانی هم صحنههای زیبایی آفرید که دیدنی است.
وی تصریح کرد: هفت روز و هفت ساعت تجربه خوبی برای کارهای مشترک میان ایران و کشورهای خارجی به شمار میرود و به نظر میرسد این ژانر و این نوع چینش ترکیبی از هنرمندان برای ایجاد فضای گفتوگو و تعامل میان دو فرهنگ و دو تمدن، تاثیرگذاری بالایی دارد و فارغ از مسائل سیاسی و تخصصی، فضایی کاملا انسانی و احساسی را به تصویر میکشد.
زائری گفت: طرح این فضای دوستی و صمیمیت، ثمره خونهای پاک شهدا و استمرار فرهنگ دفاع مقدس است که شاید از نظر ظاهری چندان تناسبی با هم نداشته باشند ولی همبستگی مفهومی آنها کاملا آشکار است.