
به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق کفیل معاون آموزش، پژوهش و فرهنگی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با انتقاد از سخنان 18 دیماه رئیسجمهور با اشاره به محتوای زیارت آلیس گفت: در این زیارت 19 ویژگی از ویژگیهای امامت را مطرح میسازد که یکی از این ویژگیها «وَدلیلَ إرادَتِه» است که سه تفسیر برای کلمه «إرادَتِه» مطرح شده است که از دیدگاه اول اراده امام را تابع اراده خدا میداند، یعنی هر چه خدا اراده کند، امام همان را اراده میکند.
وی افزود: در تفسیر دوم میگویند تابع نگویید بلکه بگویید همان اراده خدا است، از دیدگاه سوم کلمه «إرادَتِه» به معنای گواه و شاهد دانستهاند، یعنی اراده امام گواه و نشان دهنده اراده خدا است، بنابراین هر ارادهای که امام انجام داد، فعل نبی خاتم(ص) و تاریخ 250 ساله امامت هم فعل و اراده خدا است.
حجتالاسلام کفیل با تأکید بر اینکه خداوند متعال در قرآن کریم این اراده امامت را در طول اراده خود بیان کرده است، ابراز داشت: در آیه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَأُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ» به صراحت این موضوع را به صورت مطلق بیان کرده است، بنابراین در برخورد با امام باید به این نکته توجه داشته باشیم که اراده امام گواهی اراده خداوند است.
وی با بیان اینکه فعل، گفتار و سکوت معصوم بر ما حجت است، ادامه داد: اگر کسی در مقابل امام حرفی را زد، جملهای گفت که با توهین همراه بود، فعل فرد را نمیشود استناد کرد، در کتاب شریف کافی از امام صادق(ع)چنین روایت شده است که پیامبر اکرم(ص) در مسجد «خیف» در جریان حجةالوداع برای مردم سخنرانی کرد و ضمن آن فرمود: «ثَلَاثٌ لَا یُغِلُّ عَلَیْهِنَّ قَلْبُ امْرِئٍ مُسْلِمٍ إِخْلَاصُ الْعَمَلِ لِلَّهِ وَالنَّصِیحَةُ لِأَئِمَّةِ الْمُسْلِمِینَ وَ اللُّزُومُ لِجَمَاعَتِهِمْ»؛ سه خصلت است که قلب هیچ مسلمانى نباید درباره آن خیانت کند: خالص کردن عمل براى خدا، نصیحت پیشوایان مسلمانان و همراه بودن با جماعت مسلمانان(الکافی، ثقةالإسلام کلینى، ج 1، ص 403؛ بحارالأنوار، علامه مجلسی، ج 74، ص 132).
معاون آموزش، پژوهش و فرهنگی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با بیان اینکه مقصود از «أَئِمَّةِ الْمُسْلِمِینَ» در این حدیث امامان معصوم هستند و معنی نصیحت، انتقاد نیست! بلکه معنی نصیحت، خیرخواهی به همراه فرمانبرداری است، خاطرنشان کرد: واژه «نُصح» در مقابل «غش» است. نُصح، به معنى خالص شدن و خالص کردن است، «نصح العسل» یعنى عسل را صاف و خالص کرد. نُصح، چنانکه در مجمع البحرین آمده است، به معنى اخلاص عمل از غش است.
وی با اشاره به آیه «أُبَلِّغُکُمْ رِسَالَاتِ رَبِّی وَأَنَا لَکُمْ نَاصِحٌ أَمِینٌ» پیغام خدایم را به شما میرسانم و من برای شما ناصح و خیرخواهی امین هستم، افزود: عدهای از محدثان مانند ملامحسن فیض کاشانی و ملامحمدباقر مجلسی «النَّصِیحَةُ لِأَئِمَّةِ الْمُسْلِمِینَ» را به «اعتقاد، محبت خالصانه و پیروی کامل از ائمه» تفسیر کردهاند.
حجتالاسلام کفیل با اشاره به سخنان رئیسجمهور گفت: باید به این بیندیشیم گه در حوزه علمیه چه کار کردیم که ثمره آن این شد،گاهی پدری وقتی فرزندش کار اشتباهی را انجام میدهد و ناراحت میشود، به فکر فرو میرود که در تربیت فرزندش چگونه عمل کرده است که این کار اشتباه را مرتکب شده است، بنابراین باید یک اتفاق کلامی جدید در حوزه و دانشگاه رخ دهد تا بتوانیم مطیع محض باشیم.