
سرویس حاشیه نگاری: فرهاد عظيما، سازنده انيميشن جنجالي «نبرد خليج فارس» قصد دارد در پاسخ به انيميشن ضدايراني كه اخيراً رژيم آل سعود توليد كردهاست، كار تازهاي ارائه بدهد .
انيميشن شما در واکنش به سعودیها با چه رويكردي ساخته ميشود؟
وقتي با درايت سردار سليماني شر داعش از سر مردم منطقه كنده شد، پيشبيني ميشد كه عربستان و نوچههاي منطقهاياش همراه با ضد انقلاب داخلي و خارجي بيش از پيش براي ايجاد آشوب در ايران تمركز كنند. در انيميشن ضد ايراني كه سعوديها منتشر كردند، شاهد حمله به ايران هستيم، بن سلمان پيش از اين تهديد كرده بود جنگ را به داخل ايران ميكشانيم، آنها خيلي دوست دارند كه ايران از داخل ناامن شود. من ميديدم كه در داخل صرفاً انيميشن آنها را مسخره ميكنند، با اينكه كيفيت كار آنها پايين است و معلوم هم نيست ديگران برايشان نساخته باشند، اما بايد جديتر به موضوع نگاه كرد.
الان ما در حوزه انيميشن و در تقابل با تكفيريها در موضع دفاع قرار داريم يا حمله؟
چندسال پيش انيميشني ساختيم كه در آن از سوي يمن به رياض و دوبي حمله موشكي ميشد، وقتي سعوديها اين انيميشن ضد ايراني را ساختند، ما دستمان پر بود و آن انيميشن را در شبكههاي مجازي بازنشر كرديم و خيلي هم از آن استقبال شد. اگر آن را نساخته بوديم، تقريباً چيزي نداشتيم ولي همچنان این كار فرهنگي در كشور جدي گرفته نميشود و مظلوم است. بودجههاي فرهنگي نهادهاي به اصطلاح ارزشي كم نيست، ولي كسي هم پاسخگوي اين بودجهها نيست. تقريباً در برابر اين بودجههاي فراوان توليدي نداريم كه بتوان به آن باليد. حقيقت مطلب اين است كه سردار نظامي ما در عرصه نبرد سخت دارد كارش را به نحو احسن انجام ميدهد، اما در عرصه فرهنگ ما سردار فرهنگي نداريم، يك آويني داشتيم كه سه دهه پيش شهيد شد. البته پيش از آن، شخصيت او را شهيد كردند. همين شهيد آويني كه الان همه حزبالله سنگ او را به سينه ميزنند و از روز شهادتش ذكر خيرش شروع شد تا پيش از شهادتش توسط خيلي از مثلاً حزباللهيها بايكوت بود و خيلي از خوديها او را طرد كرده بودند و تحمل نميكردند. اساساً مردان واقعي عرصه فرهنگ در كشور ما به دليل پيچيدهبودن اين حوزه بيش از حوزههاي ديگر در تنگنا قرار دارند.
با چه موانعي روبهرو هستيد؟
انيميشن ما را حتي در جشنواره مقاومت راه ندادند. تشتت و تنگنظري بين خوديها بيداد ميكند. شما ببينيد هشت سال از فتنه 88 ميگذرد، ولي اين نهادهاي بودجهخوار تقريباً هيچ اثر قابلتوجه هنري توليد نكردهاند. اگر هم توليد شده آنقدر ضعيف بوده كه ديده نشده است و قاعدتاً ساخته شدن و نشدن كاري كه ديده نشود و تأثيرگذار نباشد، تفاوتي نميكند. همه چيز را به امريكا و انگليس نسبت ندهيم، آنها دشمني خود را ميكنند، ولي ما هم از امكاناتي كه داريم خوب استفاده نميكنيم. زياد كردن ساختمان و دفتر و دستك و منشي كاري از پيش نميبرد. ما مجموعهاي هستيم كه دلي كار ميكنيم براي همين هم كارمان با تمام ضعفهايي كه دارد، بركت ميكند و در كل دنيا ديده ميشود. براي پر كردن جيبمان از بودجههاي ميلياردي بيتالمال كار نكرديم و نميكنيم. الان شما ببينيد چقدر همايش برگزار و شلوغ ميكنند، بدون اينكه نتيجه بدهد. حاج قاسم سليماني اجازه نداد دشمن خارجي به خانه من بيايد، ولي سرداران فرهنگي كجا هستند كه جلوي ورود دشمن فرهنگي به خانه من را بگيرد. جالب است كه هرقدر كه جلوتر ميرويم ما را بيشتر بايكوت ميكنند. چون ميدانند ما با دست خالي اثرگذاريم، ولي خودشان با بودجههاي ميلياردي اثري ندارند.
در كار تازهتان چقدر مخاطب كودك را مورد توجه قرار ميدهيد؟
در كار جديدمان سعي ميكنيم محصول كودكپسندتري ارائه بدهيم، ولي همچنان قشر نوجوان مخاطب اصلي كار است. در انيميشن تازهمان قصد داريم نبرد ايران و كشورهاي مسلمان در داخل عربستان و آزادسازي مكه و مدينه از چنگال تكفيريها را به تصوير بكشيم.
منبع:جوان