به گزارش حلقه وصل،. آیتالله سیدمحمد خامنهای رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا در سرمقاله هشتاد و هشتمین فصلنامه علمی پژوهشی خردنامه صدرا نوشت:
*دشمنان با نفوذ در دستگاه حاکمیت تلاش مؤثری در دست نیافتن انقلاب به اهداف آن در قانون اساسی داشت
انقلاب اسلامی ایران پس از برپایی و تثبیت قانونی و رأی نزدیک به اجماع ملی ملت به آن، اهداف و شعارهایی داشت که در یک کلمه «در برپایی یک نظام اسلامی و حکومتی برابر قرآن و سنت پیامبر(ص)» خلاصه میشد و ملت ایران به کمتر از آن قانع نبود. مهمترین این اهداف خرد و کلان، اسلامی شدن، یعنی پیاده شدن قانون و فرهنگ و روح اسلامی و در کنار آن، رفاه و امنیت و آزادی مردم و رعایت عدالت اجتماعی و کرامت انسانی بود.
متأسفانه دشمنان آگاه و با تجربه این انقلاب، با نفوذ در دستگاه حاکمیت و بهره از خائنین برخاسته از نسل همراهان انقلاب، تلاش مؤثری در دست نیافتن انقلاب به اهداف تدوین شده آن در قانون اساسی داشت و روز به روز این نظام را از اهداف آن دور نمود و حتی برخی سیاستگذاریهای رسمی را هم با توطئه خود مشوب و منحرف ساخت.
از جمله آفات این متنفذین در حاکمیت در طول نزدیک به چهار دهه، توسعه فساد مالی در دستگاهها، فساد اخلاقی در جامعه و به ویژه در نسل جوان و انحراف عفافی دختران جوان و دهها فساد دیگر که عمده آنها دور شدن از عدالت و احکام و اخلاق اسلامی است میباشد، به گونهایی که آنچه آن روز اهداف یک ملت بود، امروز به آرزوی آنان تغییر یافته است.
*دست هدایتگر نظام که همواره در پی اصلاح امور بوده و هست
دست هدایتگر نظام که همواره در پی اصلاح امور بوده و هست، یاوری در کنار خود میخواست که بدور از عملکرد خرد یا کلان دستگاههای رسمی، بتواند هم سیاستگذاری در سطح اعلی باشد و هم ناظر و تحلیلگری به دنبال مصلحت واقعی نظام و این تا به امروز قابل تحقق نبود، چون نه اراده ارباب مسئولیت و نه اداره آن، با مصلحت نظام مناسبتی نداشت. از این رو کاری شایسته در اجرای وظایف سیاستگذاری یا عملیسازی اهداف مقام رهبری و یاوریهای دیگر سیاسی و فکری و نظارتی انجام نمیشد.
*راهکاری برای رفع آلام فرهنگی و استواری رکن فرهنگ و حکمت
احیاء مجمع تشخیص مصلحت و انتصاب رئیس جدید محترم آن و احکام و توصیههایی که در آستانه آن از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ شد، میتواند چارهساز بازگشت کشور به اهداف و شعارهای آغاز انقلاب باشد و بایستی در درجه اول برای رفع آلام فرهنگی و استواری رکن فرهنگ و حکمت و اخلاق اجتماعی که مهمترین ارکان جامعه اسلامی ایران و در حکم رأس در برابر بدن استـ کاری بکند و آن را از زیر غبار فراموشی و قرار داده شدن در رتبه پائینتر ارکان دیگر مادی و شبه مادی نظام بیرون بیاورد و این امالمصالح جامعه را در جایگاه اصلی و کرسی واقعی خودش بنشاند؛ این مخروط وارونه را در وضع لایق آن قرار دهد؛ هم خود، سیاستگذار باشد و هم مراقب سیاستهای دشمنان تا در آینده و در محضر تاریخ و برابر چشمان منتظر خردهبینان محکوم به قصور نگردد.
به گزارش حلقه وصل، در هشتاد و هشتمین فصلنامه علمی پژوهشی خردنامه صدرا مقالاتی نظیر «بررسی تفسیر سهروردی و ملاصدرا از نسبت وجودشناختی ماهیت و وجود در فلسفه ابنسینا» محمد انتظام، «تأملی در عرفان فلسفی قونوی» غلامرضا حسینپور، «شواهدی بر اصالت وجود در تفکر ابنسینا از منظر حکمت متعالیه» مصطفی مؤمنی، «حکمت؛ گمشده انسان معاصر» طوبی کرمانی، حبیب کارکن، «انگاره ملاصدرا از فلسفه» منصوره رحمانی، احد فرامرز قراملکی، قاسم کاکایی، «مبانی انسانشناسی از منظر صدرالمتألهین» علیرضا جوانمردی ادیب، نفیسه فیاضبخش و «بررسی قاعده امکان اشرف و نسبت آن با اصالت وجود» حسن سعیدی، امیر اوسطی منتشر شده است.