شروع احیای روددره فرحزاد با جمع آوری معتادان
سه سال پیش احداث یازده مرکز بازپروری معتادان توسط شهرداری تهران آغاز و در پی آن ظرفیت پذیرش معتادان متجاهر دو برابر شد. پس از اجرای این مرحله و با آغاز سال 1401، به مرور معتادان جدیدی توسط شهرداری تهران پذیرش شدند تا اینکه تعداد آنها به 21هزار نفر رسید. بخش زیادی از این معتادان را که تا پیش از این به علت کمبود ظرفیت مراکز بازپروری، در گوشه و کنار شهر رها بودند، معتادان دره فرحزاد تشکیل میدادند.
همزمان با شایعه قطع درختان اوکوپارک فرحزاد کلید خورد
پس از پاک سازی محیط این روددره، از اواسط سال گذشته بازآفرینی این منطقه آغاز شد. همان موقع بود که شایعه قطع درختان از سوی رسانههای مخالف زاکانی، در فضای مجازی منتشر شد. درست زمانی که شهردار تهران، درحال احیای پوشش گیاهی و درختان دره فرحزاد بود. در واقع همزمان با پخش شایعات درمورد قطع درختان ولیعصر، چیتگر، سرخه حصار، بوستانهای لاله و قیطریه، پروژه بزرگ اکوپارک فرحزاد توسط زاکانی کلید خورد. فاز اول طرح احیای روددره فرحزاد با صرف هزینهای در حدود 10هزار میلیارد تومان به ثمر نشست. پروژهای که هم روددره فرحزاد را به کارکرد زیست محیطی خود باز میگرداند، هم این بخش از محیط زیست حیاتی را از تهدیدات مجدد آینده مصون میدارد و هم شهروندان تهرانی را از این تفرجگاه عریض و طویل، بهرهمند میسازد.
فازهای بعدی این پروژه، تکمیل مسیر دوکیلومتری است که از کنار یک آبشار زیبا شروع میشود. در طول این مسیر قرار است پروژهای متعددی نظیر برکه، یادواره جنگل، برج پرندگان، هتل مورچگان، ویترین ریشهها، کلونی خزندگان، پلازای بهشت، دالان سبز، پل خاتون، هتل حشرات، کلونی سنجاقکها، یادواره زمین، گلخانه، پل دختر و... احداث شود.
از سه روز پیش که فاز اول این پروژه افتتاح شدتا امروز بیشتر رسانهها به احیای روددره فرحزاد پرداختند و حتی برخی از چهرهها، بازیگران و مجریان نیز به افتتاح اکوپارک فرحزاد واکنش مثبت نشان دادند. اما در میان این رسانهها، جای روزنامههای اصلاح طلب و چهرههای اصلاحاتی خالی است. از آنجایی که اصلاحطلبان همیشه پیشگام موضوعات مربوط به محیط زیست بودند، سکوت سنگینشان در مقابل احیای دره فرحزاد، این سوال را ایجاد میکند که آیا اصلاح طلبان واقعاً دغدغه محیط زیستی دارند یا اینکه ادعاهای محیط زیستی آنها با اهداف سیاسی پیگیری میشود؟