به گزارش حلقه وصل، فاز سوم مطالعات بالینی واکسن کوو برکت ایران صبح امروز با تزریق به تعدادی از داوطلبان در تهران آغاز شد.
تولید ۳۰ میلیون دوز واکسن کوو ایران برکت تا پایان مرداد
محمد مخبر امروز در مراسم آغاز مرحله سوم تسست انسانی واکسن ایرانی کوو ایران برکت با بیان اینکه ما زودتر از موعدی که قول داده بودیم توانستیم به تولید انبوه واکسن برکت برسیم، اظهار کرد: تمام خطوط مان آماده است و ماه اردیبهشت یک میلیون دوز، تولید و به وزارت بهداشت ارائه خواهیم کرد در خرداد ماه ۳ تا ۳.۵ میلیون دوز را تولید و تقدیم خواهیم کرد.
وی افزود: در تیرماه این راندمان به ۱۰ تا ۱۲ میلیون دوز در ماه خواهد رسید که به وزارت بهداشت تحویل خواهیم داد؛ در مرداد میزان تولید به ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز در ماه خواهد رسید یعنی تا پایان مرداد ماه ۳۰ میلیون دوز واکسن کرونا را به وزارت بهداشت تقدیم خواهیم کرد.
مخبر ادامه داد: میزان تولید واکسن کرونا در شهریور به ۲۰ میلیون در ماه خواهد رسید و ظرف چندماه آینده مشکل واکسن کرونا در کشور نخواهیم داشت.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام گفت: با تلاش جوانان نخبه و مجاهدمان به میزان تولیدی که در نظر داشتهایم رسیدهایم.
وی با بیان اینکه امیدواریم بلای کرونا از جامعه بشری رفع شود، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ظرف سه تا چهار ماه آینده بیشترین واکسن کرونا را تولید و تزریق خواهد کرد و هم از طریق تولید داخل و هم واردات، دغدغه واکسن کرونا برطرف خواهد شد.
مخبر با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام هیچ نقشی در واردات نداشته است، خاطرنشان کرد: ما دو فاز در کارخانجات تولیدی داشتهایم؛ فاز اول ۳ تا ۳.۵ میلیون دوز در ماه است که تجهیزاتش کامل نصب شده است؛ برای راهاندازی خط دوم تولید واکسن کرونا نیز تجهیزات در حال نصب است و تا پایان خرداد با ظرفیت ۱۵ میلیون دوز در ماه آماده خواهد شد.
مخبر با بیان اینکه در ابتدای کار نیاز به مواد اولیه برای تولید واکسن داشتیم، یادآور شد: تولید واکسن کرونا در تمام کشورهای دنیا مشکل دارد و در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز توزیع و درصد تزریق واکسن کرونا وضعیت مطلوبی ندارد، تحریمهای ظالمانه موثر بوده اما ما با استفاده از ظرفیت تولید داخل شرکتهای دانشبنیان، مشکل مواد اولیه را تا حد زیادی برطرف کردهایم؛ ما از روز اول که تولید واکسن را شروع کردیم توفیقاتمان افزایش یافته است و راندمانمان نسبت به روزی که تولید را آغاز کرده بودیم ۱۰ تا ۱۵ برابر شده است. در هیچ مقطعی مشکلی برای تولید نداشتهایم و پیشرفت بیش از حد انتظار نیز داشتهایم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پاسخ به سوال مبنی بر علت راهاندازی خط تولید جداگانه برای تولید واکسن کرونا تاکید کرد: الان در جای دیگری از کشور این ظرفیت تولید انبوه واکسن کرونا وجود ندارد و به همین دلیل نسبت به راه اندازی این خط تولید جدید اقدام کردیم. وی ادامه داد: امیدواریم تلاشهای ما باعث تامین نیاز منطقه به واکسن کرونا شود.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پایان خاطرنشان کرد: ما از ۶ مسیر تولید واکسن کرونا را دنبال میکردیم و تقریبا همه مسیرها به فاز تست انسانی رسیده و تست حیوانی آنها به پایان رسیده است، جمهوری اسلامی ایران به نقطهای رسیده است که مردم خواهند توانست نوع واکسن کرونا را انتخاب کنند.
محرز: واکسن برکت روی کرونا انگلیسی موثر است
واکسن ایرانی کرونا به نام کووایران برکت امروز در مراسم آغاز سومین فاز بالینی به تعدادی از داوطلبان تزریق شد.
مینو محرز در حاشیه مراسم آغاز مطالعات بالینی فاز ۳ واکسن کووایران برکت گفت: خوشحالم که دومرحله اول کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت با موفقیت طی و اثرگذاری واکسن امتحان شد.
وی افزود: من قول داده بودم وقتی مطمئن شوم که واکسن برکت مصون است آن را تزریق کنم که امروز تزریق واکسن را در فاز سوم انجام دادم.
محرز درباره اثربخشی این واکسن روی واریانت هندی ویروس گفت: روی واریانت انگلیسی کار شد و واکسن روی آن جواب داد، اما هنوز روی واریانت هندی امتحان نکردیم. یک واریانت جدید است. روی گونه های جدید ویروس هندی و آفریقای جنوبی هم کارخواهد شد.
وی افزود: بالای ۷۰ تا ۹۰ درصد واریانت شایع در ایران که نوع بد آن هم هست همان نوع انگلیسی است که این واکسن روی آن موثر است. درباره گونه های جدید دیگر هنوز اطلاعات کافی نداریم.