سرویس جهان حلقه وصل - به دنبال تحولات اخیر در جبهه مارب و پیشروی های روزافزون نیروهای جنبش انصارالله یمن که به مرز آزادسازی کامل این شهر رسیدهاند، به نظر می رسد که عربستان سعودی پیامدهای آزادسازی مارب به دست نیروهای یمنی را نادیده گرفته است؛ چراکه در صورت سیطره کامل انصارالله بر مارب، گروههای تروریستی- تکفیری القاعده و داعش خودشان را در محاصره می بینند و در این شرایط راهی جز فرار به سوی عربستان نخواهند داشت.
در حال حاضر نیروهای صنعا با گسترش پیشروی های خود در مواضع استراتژیک مارب طی روزهای گذشته در حال نزدیک شدن به بلند کردن پرچم خود در تنگه باب المندب هستند.
در این میان سعودیها با متوسل شدن به روش های مختلف و واسطه های خارجی تلاش میکنند تا به بهانه آتش بس، نیروها و متحدان خود را از سقوط نجات دهند؛ اما یمنی ها عجله ندارند و به دنبال کسب دستاوردهای بیشتر در جبهه مارب هستند.
کارشناسان معتقدند، پیامدهای پیشرویهای انصارالله در جبهه مارب به داخل خاک عربستان سعودی نیز میرسد و «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور به زودی تبعات آن را احساس خواهد کرد.
طی روزهای اخیر عربستان برای جلوگیری از سقوط مارب حساب زیادی روی تروریستهای القاعده باز کرده و همه حمایت های لجستیک را از این گروه تروریستی به عمل می آورد. همزمان با آن آمریکاییها نیز با احیای داعش به کمک عربستان آمده اند.
رسانهها معتقدند که تاریخ بحران سوریه و عراق و گسیل تروریستها به این کشورها تحت حمایت آمریکا و انگلیس بار دیگر در مارب تکرار میشود. اما تفاوت حضور تروریست ها در سوریه و عراق با مارب در آن است که این بار سعودیها خطر تروریست های داعش و القاعده را نادیده گرفتهاند. در واقع زمانی که نیروهای یمنی کنترل مارب را به دست بگیرند تروریستهای القاعده و داعش خود را در یک منطقه بیابانی بزرگ گرفتار خواهند دید که تنها راه نجات برای آنها فرار به عربستان است.
به طور کلی چه جنبش انصارالله یمن قصد پاکسازی جبهه مارب از تروریست های تکفیری را داشته باشد یا نه، مطمئناً این تروریست ها مجبور خواهند بود از مرز عربستان عبور کنند؛ همانند اتفاقی که در مرزهای ترکیه و سوریه میافتد و تکفیری ها به راحتی می توانند از هر دو جهت عبور کنند.
تفاوت صحنه عبور و مرور تروریستها در مرزهای یمن و عربستان به این صورت است که مقامات سعودی نمیتوانند تروریستهای القاعده و داعش را همانند ترکیه در داخل شهرهای عربستان جابجا کنند. در واقع ماهیت رژیم و جامعه سعودی کاملا متفاوت با ترکیه است و اسناد منتشر شده در آژانس های آمریکایی میزان حساسیت سعودیها به تروریستها به ویژه القاعده را در داخل عربستان یا اطراف تاسیسات حیاتی آن تایید می کند.
از طرف دیگر اگر سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس بتوانند عربستان و هم پیمانان آن و به ویژه ترکیه را قانع کنند تا برای جلوگیری از سیطره انصارالله بر مارب، اختلافات خود را کنار بگذارند پس از پایان نبرد مارب فارغ از هر نتیجهای که حاصل شود بازنده اصلی عربستان خواهد بود؛ چراکه به نظر می رسد دولت جدید آمریکا نیز تصمیم گرفته با محدود کردن فعالیتهای ریاض در جنگ یمن و به ویژه جبهه مارب نقش منطقهای عربستان را محدود کند.