مخالفت اردن با طرح ترامپ برای پذیرش صدها هزار فلسطینیها ریشه در عوامل و دلایل متعددی دارد که برخی از آنها وجودی هستند و تهدیدی مستقیم برای ثبات و استقرار آن ایجاد میکنند.
روزنامه اصلاحطلب اعتماد در گزارشی وضعیت ایران بر اساس شاخص گرسنگی (GHI) را وخیم نشان داد. اما اگر به وبسایت رسمی GHI مراجعه کنیم، ایران جزو کشورهای کمخطر و رو به پیشرفت است.
امروزه با پیشرفت فناوری و تحولات گسترده در حوزه سیاسی، فناوری، اجتماعی و اقتصادی، اهمیت برخی از عناصر و مواد معدنی افزایش قابل توجهی داشته است. برخی از مهمترین این عناصر شامل مس، لیتیوم، کبالت و نیکل میباشند. برای نمونه تقاضای مصرف مس در سال 2020 روزانه 23.5 میلیون تن بوده است که طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول تا سال 2040 با افزایش 66 درصدی به 39.1 میلیون تن در روز خواهد رسید.
زیارت مکه و مدینه به عنوان یک سفر معنوی به شمار میرود اما سعودیها جذب توریست در این شهرها را کلید زدهاند.
فراموش نکنیم که عربستان همان کشوری است که چند سال قبل ولیعهد آن تهدید کرد که باید دامنه جنگ در منطقه غرب آسیا را به داخل ایران کشاند. حال همان عربستان ادراکات تازه و معناداری را در رابطه با ایران دارد و شاهدیم که پس از پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقام ارشد نظامی خود را برای توسعه پیوندهای امنیتی به تهران می فرستد.
معمولا کشورهایی که قدرت بیشتری دارند برای نشان دادن قدرت خود و یا مقامات برخی کشورها برای تحقیر طرف مقابل، این توازن را با نحوه چینش صندلی ها و یا نصب پرچم بیشتر به نفع خود برهم میزنند.
رتبه ششم «اعتیاد به موبایل» در ایران در میان 24 کشور نشان می دهد بسیاری از ما دچار اختلال «بی گوشی هراسی» هستیم.
عملیات انصارالله یمن در سواحل دریای سرخ دستمایه نگرانی افکار عمومی آمریکا شده و بهشدت در محافل اقتصادی این کشور ریشه دوانده است. مقامهای ارشد واشنگتن از خسارتهای چندین هزار میلیارد دلاری در بخشهای مختلف تجارت بینالملل به دلیل کمبود خدمات و تأثیر تحولات بر زنجیرههای تأمین در بخش حملونقل دریایی درنتیجه حوادث یمن سخن میگویند.
شیعیان اندونزی با وجود اعمال محدودیت در عربستان، موکب پذیرایی از زائران در مدینه منوره راه انداختند.
اختلاف از زمانی آغاز شد که ایران امتیاز دریایی را به شرکت نفت انگلیس و ایران اعطا کرد؛ در حالی که کویت این امتیاز را به شرکت رویال داچ شل اعطا کرد. این دو امتیاز در بخش شمالی میدان همپوشانی دارند.
پایگاه خبری مدرن دیپلماسی در گزارشی می نویسد: «عملکرد دولت آمریکا در منطقه خاورمیانه به قدری منفی بوده که اکنون بسیاری از دولت های ثروتمند عرب حاشیه خلیج فارس، قویا از موقعیت فرودستی که آمریکا به آن ها در قالب معادلات منطقه ای و بین المللی تحمیل کرده و می کند، خسته و سرخورده شده اند. آن ها سعی دارند به اولویت های ملی خود بپردازند و با شرکایی ارتباط بگیرند که به آن ها احترام می گذارند.»
مدیران MI6، CIA و موساد حق دارند بگویند مگر ما هزینه هنگفتی نکردیم و اسلام آمریکایی و شیعه و سنی انگلیسی نساختیم تا جهان اسلام را به جان هم بیندازیم؛ پس چرا از غزه تا پایتختهای اسلامی و غربی، همه دَم از ذوالفقار میزنند و تصاویر سید حسن نصرالله و شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس را سر دست میگیرند؟!
هموار شدن مسیر توسعه روابط رژیم جنایتکار صهیونیستی با هر یک از کشورهای منطقه به منزله آلوده شدن عضو جدیدی از پیکره اسلام به سرطان بدخیم اسرائیل است. آیا حاکمان عربستان ننگ به نابودی کشاندن امت اسلام را به جان خواهند خرید و با میزبانی سرطان لقب گذشته خود را ارتقاء خواهند بخشید؟!
اگر دولت سعودی و دولتهای مشابه درصدد دستیابی به امنیت پایدار هستند، این امنیت از طریق برادری میان آنها و ملتهای مسلمان و جریانات مقاومت بهدست میآید نه از طریق اتصال و ارتباط با دشمنان اسلام و مسلمین که ناتوانی و رو به زوال بودن آنان به اثبات رسیده است.
نتیجه یک نظرسنجی در عربستان درباره عادیسازی روابط پادشاهی سعودی با رژیم اشغالگر قدس نشان داد، مردم این کشور حامی عادیسازی روابط نیستند و درصد مخالفان آن حتی از نظرسنجیهای قبلی بیشتر شده است.
«تارکد» در قسمت نهم سراغ حج خونین سال ۶۶ و ریشه های ان در ارتباط با مجاهدین خلق و امریکایی ها رفت.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، موضوع خنثیسازی تحریم مورد توجه قرار گرفت، به طوری که در گام نخست، عضویت در مجموعه کشورهای اوراسیا، سپس عضویت دائم در پیمان شانگهای و این روزها هم شاهد عضویت دائم در پیمان بریکس هستیم.
سفر رئیسجمهور و هیات دولت به کشور اندونزی در جنوب شرق آسیا گام موفق دیگری در مسیر احیای دیپلماسی منطقهای است. کاربران فضای مجازی نسبت به این سفر مهم واکنش نشان دادند.
باتوجه به حضور موثر کشورمان در سازمانهای بینالمللی و شکست سیاست آمریکا برای انزوای ایران، در کنار ناراحتی جریان برانداز از این انتخاب، میتوان ریاست جمهوری اسلامی بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل را، دستاورد مهم در سطح جهانی دانست.