
به گزارش حلقه وصل، سیلیندیوه ژینگووانیسه پژوهشگر و استاد رشته اسلامشناسی دانشگاه زیمبابوه اسلام ناب محمدی را کاملترین دین دانست و گفت: اسلام، دین دوست داشتنی، امنیت، صلح و دوستی است.
وی بر ضرورت پیروی از اخلاق و سیرت پیامبر اکرم(ص) تأکید کرد و گفت: بدون شک، پیامبر اکرم(ص) الگوی بشریت است و اگر ایشان را الگوی زندگی خود قرار دهیم به سوی عزت و اقتدار همیشگی رهنمون خواهیم شد.
این استاد دانشگاه با اشاره به سفرش به ایران گفت: از آنجایی که به دین مبین اسلام علاقهمندم، با هماهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه و حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از فرصت مطالعاتی بهرهمند شدم و به ایران سفر کردم تا از طریق منابع ایرانی مربوط به تاریخ ایران قبل و پس از اسلام به شکل دقیق و موشکافانه به صورت پژوهشمحور، آشنا شوم.
وی به تحصیل خود در رشته اسلامشناسی اشاره کرد و افزود: زمانی که در کلاس دینی مقطع کارشناسی با ادیان مختلف آشنا شدم، به دلیل علاقهای که به دروس دینی داشتم، دانشجوی برگزیده شدم و همین امر باعث ایجاد انگیزهای مضاعف در من شد تا برای مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته اسلامشناسی تحصیل کنم.
ژینگووانیسه به آموزش دین مبین اسلام در زیمبابوه اشاره کرد و بیان داشت: در کلاس درس اسلامشناسی این دانشگاه، مباحثی چون قوانین اسلام، اسلام ناب محمدی، گفتوگوی دینی بین اندیشمندان مسلمان و مسیحی، رشد اسلام در زیمبابوه و اسلام در آفریقای غربی، شرقی و جنوبی آموزش داده میشود.
*درصد کمی از جمعیت مردم زیمبابوه مسلمان هستند/اصلیترین شیوه اسلامهراسی در غرب
وی با اشاره به نقش مؤثر رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه برای توسعه دین اسلام گفت: چندین مقاله و کتب اسلامی با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در زیمبابوه تألیف کردهام که میتواند زمینهساز پرورش بیشتر بعد شناختی و ذهنی مردم این کشور در خصوص اسلام ناب محمدی باشد.
این استاد دانشگاه درباره جایگاه مسلمانان در زیمبابوه گفت: درصد کمی از جمعیت مردم زیمبابوه مسلمان هستند و به خاطر حضور اولین مسلمانان از هند و پاکستان، اغلب سنی هستند. این رقم گرچه خیلی قابل توجه به نظر نمیرسد، اما در کشوری که مسیحیت دین غالب است، رقم بسیار چشمگیری خواهد بود.
وی ضمن ابراز رضایتمندی از سفر خود به ایران اسلامی گفت: تبلیغ رسانههای غربی و نمایش صحنههای قتل و ترور و اعمال جنایتکارانه گروههای تروریستی و مرتبط کردن آنها با اسلام سبب شده مردم زیمبابوه در برابر گرویدن به اسلام و سفر به ایران، موضع بگیرند.
این اسلامشناس زیمبابوهای اظهار داشت: بهرهگیری از رسانه، اصلیترین شیوه اسلامهراسی در غرب است و نقش مخربی در این زمینه دارند و همواره شاهد تلاش بیوقفه غربیها برای مخدوش کردن چهره واقعی اسلام در زیمبابوه هستیم.
وی افزود: در سالهای اخیر با وجود جوانان تحصیلکرده مسلمان در دانشگاههای زیمبابوه، این دین به سرعت در حال گسترش است و تلاش داریم از طریق کتب اسلامی، تعداد اسلامآورندگان را افزایش دهیم.
این پژوهشگر از نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه ایمان به خدای یکتا و اسلام ناب محمدی و اقتدار مردم این کشور به اسلام واقعی یاد کرد و گفت: میخواهم قوانین اسلام واقعی آن گونه که در جمهوری اسلامی ایران اجرا میشود را در کلاسهای درس اسلامشناسی در دانشگاه زیمبابوه تدریس کنم.
وی به علاقهمندی خود به اجرای قوانین اسلام در خصوص ازدواج در زیمبابوه اشاره کرد و گفت: ازدواج، پیوندی آیینی است که از منظر اسلام و دیگر ادیان، دیدگاههای مختلفی وجود دارد. از این رو، میخواهم پژوهش و مطالعهای در خصوص قوانین ازدواج در ایران اسلامی داشته باشم تا مردم زیمباوه از این سنت بهره گیرند.
*تأکید امام(ره) بر همزیستی مسالمتآمیز میان پیروان ادیان الهی
ژینگووانیسه با تأکید بر معرفی حقایق دین اسلام و اصول و ارزشهای آن در مدارس زیمباوه ابراز داشت: اعتقاد من بر این است که اولین قدم برای توسعه اسلام در زیمبابوه، معرفی و آموزش تعلیمات دینی اسلام در مدارس است.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت مدرسه به عنوان یک نظام اجتماعی و نقش آن در معرفی ارزشهای اخلاقی و احکام دینی به دانشآموزان، درس اسلامشناسی از ابتدای سال 2017 میلادی برای مقاطع دبیرستان و پیش دانشگاهی آموزش داده میشود.
این اسلامشناس زیمبابوهای به ضرورت ایجاد و استمرار گفتوگوی دینی میان اسلام و مسیحیت تأکید کرد و گفت: با گفتوگوی دینی، حقیقتهای هر دین همراه با فهم و درک متقابل بدون هیچ گونه جنجال با بیان صمیمانه مطرح میشود و میتواند در مسیر همزیستی پیروان ادیان مثمرثمر باشد.
وی با اشاره به ابعاد اخلاقی و شخصیت بیبدیل امام(ره) گفت: امام خمینی(ره) میراث جاودانی از آموزههای اسلامی خود برای بشریت باقی گذاشتند که یکی از آنها، تأکید بر همزیستی مسالمتآمیز و احترام متقابل میان پیروان ادیان الهی است.
ژینگووانیسه درباره برنامههای آینده خود برای گسترش اسلام در زیمبابوه گفت: علاوه بر تحقیق و پژوهش در خصوص اسلام واقعی، به تدریس اسلامشناسی در دانشگاه زیمبابوه علاقهمندم؛ چرا که با وجود جوانان تحصیل کرده، شرایط بهتری برای رشد اسلام فراهم میشود.
به گزارش حلقه وصل، سیلیندیوه ژینگووانیسه استاد رشته اسلامشناسی دانشگاه زیمبابوه 16 مرداد به همت و میزبانی مرکز توسعه همکاریهای علمی دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و وزارت آموزش و پرورش زیمبابوه، برای بهرهمندی از فرصت مطالعاتی در راستای تهیه مواد درسی اسلامشناسی دوره دبیرستان به تهران آمد.
سفر به شهر مقدس قم و شرکت در سمپوزیوم آموزشی «دین و معنویت در جهان معاصر» و ملاقات و گفتوگو با استادان و متخصصان این حوزه، از دیگر برنامههای پیشبینی شده این سفر خواهد بود.