
به گزارش حلقه وصل، احمد عربلو، نویسنده، با حضور در برنامه «شابک» در خصوص تفاوت های نوشتن برای نوجوانان و بزرگسالان گفت: نوشتن برای نوجوانان و نوشتن برای بزرگسالان بسیار با هم تفاوت دارد چرا که انسان وقتی بزرگ میشود و از دنیای نوجوانی و هیجانات فاصله می گیرد بیشتر به دنبال آثار متنوع تر می رود.
وی در ادامه گفت: در مجموع آثارم از نوشتن یک مورد بسیار پشیمان شدم آنهم به این دلیل که کار بسیار سفارشی بود و خیلی به دلم ننشست و برایم مانند نوزاد نارس بود.
این نویسنده با اشاره به جایگاه کتاب در جامعه عنوان کرد: کتاب هدیه گرفتن را بسیار دوست دارم اما خیلی کتاب هدیه نمی دهم زیرا تصور می کنم کسانی که به دنبال هدیه گرفتن هستند چیزی غیر از کتاب می خواهند و این اصلا خوب نیست و کتاب بسیار مظلوم واقع شده است. هنوز اهمیت کتاب در بین عموم مردم جا نیفتاده است و مردم به این باور نرسیده اند که کتاب را هم می شود هدیه داد و هنگامی هم که کتاب هدیه می دهند بیشتر به ظاهر کتاب و جلد نفیس توجه می کنند و خیلی به محتوا اهمیت نمی دهند.
وی تصریح کرد: مدتی است که از کتاب خواندن فاصله گرفته ام و این به دلیل قرار گرفتن در امور اجرایی است و همینجا در برنامه «شابک» از پذیرفتن امور اجرایی توبه می کنم، چراکه کارهای اجرایی و فاصله گرفتن از مطالعه برای نویسنده مانند سم مضر است.
عربلو در معرفی برخی آثار خود اظهار داشت: «وقتی که آقای مدیر کارآگاه می شود» اولین کتاب من بود و «آدم های آبرودار» مجموعه داستان، «شاهزاده ای که جادو شد» رمان، «داستان های ملانصرالدین»، «داستان های بهلول» و بسیاری دیگر از عناوین ازجمله کتاب های من هستند و اخیرا کتاب «دم حضرت والا» که یک مجموعه طنز است را نیز تالیف کرده ام.
وی در ادامه افزود: کتاب «آدم های آبرودار» را در حدود 30 سال پیش نوشتم و علاقه بسیاری به آن دارم و گذشت زمان باعث ضعیف شدن این اثر نشد و این کتاب را جزء قوی ترین آثار خود میدانم. لذا یک اثر در زمان خود متولد می شود و با گذشت زمان ارزش آن کم نمی شود.
عربلو ضمن معرفی یکی کتاب خاطرنشان کرد: به تازگی کتاب کوچکی به نام «زندانی فاو» که ماجرای یک سرباز عراقی است که بعد از اشغال شهر فاو توسط ایران اسیر نمی شود و در یک شهر خالی از سکنه مدتی زندگی می کند را مطالعه کردم و لذت بسیاری از آن بردم تا حدی که دوست دارم بر اساس آن یک رمان بنویسم و معتقدم که در حق این کتاب کم لطفی صورت گرفته و این کتاب دیده نشده است و به بینندگان شابک توصیه می کنم کتاب «زندانی فاو» را حتما مطالعه کنند.
گفتنی است معرفی و متن خوانی کتاب «محمد مسیح کردستان» به قلم نصرت الله محمودزاده از دیگر بخش های برنامه شابک بود.