
به گزارش حلقه وصل، ساجده تقیزاده، نویسنده و پژوهشگر که با کتاب «ما علیه ما» در بخش پژوهش ششمین جشنواره شعر انقلاب شرکت کرده است اظهار کرد: این اثر درباره یکی از جریانات شعری بعد از انقلاب اسلامی به نام شعر «اعتراض» به نگارش درآمده است و به آن دست از آثاری که در فضای بعد از جنگ تحمیلی و دهه 60 تا پایان دهه 80 وجود داشته، پرداختهام.
وی ادامه داد: این پژوهش را در سال 90 به پایان رساندم و برای چاپ آن نیز از چند ارگان و نهاد پیشنهاد داشته ام و البته حوزه هنری نیز مایل به چاپ این اثر بوده است. اما هنوز تصمیم نهایی خود را برای نحوه انتشار آن نگرفتهام.
تقیزاده با بیان اینکه کل جریان شعر اعتراض از دهه 60 به بعد شکل گرفته است، گفت: در این جریان، شاعر به وقایع و آسیبهای اجتماعی و حتی گاهی به خود گلایه میکند و شرایط موجود را مورد نقد قرار میدهد. برای بررسی این جریان به سراغ شاعرانی همچون طاهره صفارزاده، سلمان هراتی، سید حسن حسینی، قیصر امین پور در دهه 60، علیرضا قزوه، محمدکاظم کاظمی و غلامرضا کافی در دهه 70 رفتهام. در بررسی شعر دهه 80 نیز متوجه شدم اوج شعر اعتراض را میتوان در این دوران یافت. هرچند که شاعران این دوران اغلب جنگ را ندیدهاند و یا به درستی لمس نکردهاند، اما همچنان در فضای پیش آمده بعد از جنگ تحمیلی قرار دارند و سال 88 نیز با حوادثی که رخ داد، اوج اعتراضات و اشعار انقلابی شاعران این دوره را می بینید.
این پژوهشگر با تاکید بر لزوم تحقیق و بررسی شعر پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عنوان کرد: شعر انقلاب اسلامی در حال حاضر بیش از 30 سال قدمت دارد و می توان آن را به عنوان یک جریان و از زوایای مختلف بررسی کرد. در طول تاریخ ادبیات کشورمان، جریانات بسیار کوتاهتر از این نیز بودهاند که پژوهش های بسیاری درباره آنها صورت گرفته است.
گفتنی است ششمین جشنواره بین المللی شعر انقلاب، به منظور پاسداشت و ارتقای دستاوردهای شعر انقلاب و همچنین کشف استعدادهای برتر، در بخش های مسابقه ملی (شعرمجموعه و تک اثر و پژوهش)، مسابقه بین المللی (شعر تک اثر) دی ماه 1395 در استان فارس برگزار می شود.