
به گزارش حلقه وصل، شنیدن فضایل و برخی ابعاد و ویژگیهای شخصیتی ائمه (ع) در کلام بزرگان دین باعث ایجاد نگرش و معرفتی نوین در افکار شیعیان میشود. در واقع ایام ولادتها و شهادتهای امامان معصوم(ع) باید فرصتی جهت تبیین معارف و فضایل این بزرگواران باشد تا جامعه اسلامی ضمن اینکه به غم و شادی میپردازد، به شعور و معرفت عترت(ع) نیز برسد.
امام خمینی (ره)، اندیشههای خود را از قرآن و سیره ائمه (ع) فراگرفته است. سیره و سخن حضرات معصومین (ع) و به ویژه رسول الله (ص) برای امام خمینی (ره) از جمله منابع غنی دینی است که در رشد و نمو تفکر ایشان نقش بارزی داشته است.
در عصر ما امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی پیوسته در مناسبات مختلف با نوع نگاه و بصیرت نافذشان بارها و بارها به مناسبات مختلف به بیان مسائل و عبرتهایی از ماجراهای اهلبیت (ع) پرداختند، امروزه پس از گذشت سالها از آن طرح بحثها، وقتی کمی دقیق میشویم، قیمت و بصیرت چنین افرادی برایمان بیش از پیش نمایان میشود و لزوم به کارگیری آنها در جامعه را به وضوح حس میکنیم.
در ادامه به برخی از بیانات امام خمینی (ره) درباره جایگاه والای رسولالله (ص) و شکلگیری حکومتی آسمانی از سوی ایشان اشاره میشود:
پیامبر(ص) یک حکومت عادلانه که پایهاش بر قوانین آسمانی استوار بود، تشکیل داد و پس از بیست و چند سال کوششهای طاقتفرسا با گفتارهای منطقی و الهی، سیره و کردار عادلانه و اخلاق بزرگ جالب قلوب و نیروهای شگرف آسمانی و زمینی و جانبازی فداکاران در راه آیین مقدس خدایی موفق به یک تشکیلات با اساسی شد که پایهاش با عدالت و توحید برقرار بود و پیغمبر اسلام چنانچه میدانید و در تواریخ جهان خواندید تا آخرین روز زندگانیاش از کوشش در راه انداختن چرخهای توحید خدا و توحید کلمه و توحید آراء و عقاید خودداری نکرد تا پایة دین و آیین و نظام مدینة فاضله استوار و برقرار شد.
(کشف اسرار، ص 106)
رسول اکرم (ص) مقصدشان این نبود که مشرکین مکه را از بین ببرند؛ مقصد این بود که دین اسلام را منتشر کنند و حکومت، حکومت قرآن باشد؛ حکومت اسلام باشد. آنها چون مانع بودند از اینکه این حکومت اسلامی تحقّق پیدا کند منتهی به جنگ میشد و معارضه، آنها با حکومت اسلامی معارضه میکردند، اینها مقابله میکردند. ... جنگهای زیادی که پیغمبر اکرم (ص) فرموده است همه برای این معنا بوده است که موانع را از سر این مقصد الهی، مقصد اعلا که دارند و آن تحکیم حکومت اسلامی، حکومت الله، حکومت قرآن، همه برای این بود، به طوری که اگر معارض با این نبودند معلوم نبود که جنگی پیش بیاید. معارضه داشتند و نمیگذاشتند که این حکومت تحقق پیدا بکند، جنگ پیش آمد.
(صحیفه امام، ج 8، ص 41)
قضیّة بعثت، مسألهای نیست که بتوانیم در اطراف او صحبتی کنیم؛ ما همین قدر میدانیم که با بعثت پیغمبر اکرم (ص) انقلاباتی حاصل شد و چیزهایی در دنیا حاصل شد که قبل از او نبوده است. آن معارفی که به برکت بعثت رسول اکرم (ص) در عالم پخش شد ـ کسانی که مطلّعند که این معارف چی است و تا آن اندازهای که ما میتوانیم ادراک کنیم ـ میبینم که از حد [درک] بشریت خارج است، اعجازی است فوق ادراک بشریت، از یک انسانی که در جاهلیت متولد شده، در جاهلیت بزرگ شده و یک آدمی بوده که در یک محیطی پرورش یافته است که اسمی از این مسائل اصلاً در آن وقت نبوده است.
(صحیفه امام، ج 20، صص 239 ـ 240)