به گزارش حلقه وصل، در یک اتفاق عجیب نهاد ریاست جمهوری از فیلم ساخته نشده یک کارگردان شکایت کرده است و حالا این کارگردان باید در دادگاه درباره فیلمی که فقط درباره آن حرف زده و فعلا هم ساخته نشده است پاسخگو باشد. «صبحنو» تلاش کرد اصل ماجرای این شکایت را از مسوولان نهاد ریاست جمهوری پیگیری کند که محمدرضا نوروزپور، رییس دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت به صورت پیامکی به خبرنگار «صبحنو» اطلاع داد از ماجرا خبر ندارد و علیرضا معزی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رییسجمهوری هم تماسهای خبرنگار «صبحنو» را پاسخگو نبود.
این روزها اتفاقات عجیب و غریب زیاد رخ میدهد و طبعاً ما خبرنگارانی که حوزه فرهنگ را پوشش میدهیم نسبت به حوادث و وقایع حساس هستیم. حالا در تازهترین اتفاق عجیب حوزه فرهنگ ابوالقاسم طالبی، کارگردان شناخته شده ایران خبر از یک شکایت عجیب و غریب از خودش داده است. طبق این خبر طالبی گفته است که نهاد ریاست جمهوری از وی بابت فیلمی شکایت کرده است که هنوز ساخته نشده است. فارغ از اینکه مواضع سیاسی این کارگردان علیه دولت حسن روحانی را بپسندیم یا نه، این مسأله واقعاً اتفاق عجیبی در این عرصه محسوب میشود. حالا بریم ببینیم اصل ماجرا چیست.
دردسرهای حمایت از حسن عباسی
مهر1397 بود که خبر زندانی شدن حسن عباسی از فعالان سیاسی جنجالبرانگیز شد. در میان آن هیاهو و اعتراضات علیه این حکم و حمایت از وی، ابوالقاسم طالبی هم یکی از حامیان وی بود که در توییتر نوشت: «بستن دهان حسن عباسی یعنی اینکه دولت با شعر، سخنرانی و مقاله سرعقل نمیآید، باید خیلی سریع قصه ملاقات سال شصتوپنج روحانی را به صورت یک فیلم سینمایی به نام خیانت به امام و امت به جشنواره برسانیم و در روز آزادی و استقبال خصوصی از آقای عباسی، به دیدن اکران خصوصی فیلم برویم.» هر چند این توییت اکنون در صفحه ابوالقاسم طالبی موجود نیست اما گزارههای موجود در آن باعث شکایت از وی شده است. مشخص نیست مورد شکایت از وی اتهام به رییس دولت است یا ماجرای فیلمی که ساخته نشده است. هر چند که روند امر عجیب به نظر میآید.
رفتار لیبرالهای وطنی با هنرمند
ابوالقاسم طالبی اواخر هفته گذشته در توییتر خودش خبر از شکایت نهاد ریاست جمهوری داد و نوشت: «امروز ۹۹/۳/۱۳ به شکایت #دولت احضار و مورد بازپرسی قرار گرفتم به اتهام فیلمی که زمانی در توییتی گفتهام میسازم. البته در دولت هاشمی و بعد سر «قلادههای طلا» طعم دادگاه، شنود و ورود به منزلم و... را چشیدهام؛ میگویم تا تاریخ بنویسد، لیبرالهای وطنی وقتی حاکم میشوند چنین رفتاری با هنرمندی که حاضر نیست در برابرشان کرنش کند دارند. اصل۲۳ قانون اساسی تفتیش عقاید را ممنوع کرده؛ دولت پیر اشرافیت، آنچه به ذهن هنرمند رسیده را هم جرم تلقی میکند. به قول جرج فلوید پایت را بردار بگذار نفس بکشیم.»
حالا «قصد ساخت فیلم» را هم توقیف میکنند!
وی روز گذشته هم در مصاحبه با خبرگزاری مهر در توضیح مفصل و مشروح درباره شکایت نهاد ریاست جمهوری گفت: چند روز پیش بود که به دادگاه احضار شدم. برای اینکه جزئیات این احضارنامه را بگویم ابتدا اجازه دهید نقلی را تعریف کنم، روزی شخصی گفت میخواهم شعری در وصف سلطان بگویم. همان زمان ادیبان چاپلوس، دور شاه گرد آمدند و شروع به تعریف از شعر نگفته و تمجید سجع و قافیه کردند، برخی دیگر از چاپلوسان و داروغه هم شروع به تفسیر شعر از جهت محتوا کردند و از شاعر خواستند درباره شعر نگفتهاش توضیح بدهد و سرانجام هم او را محکوم کردند، چون فکر میکردند آن موضوع در ذهنش است! این دقیقاً وصف حال من است. کارگردان «قلادههای طلا» با اشاره به اینکه عنوان درجشده در احضارنامه «تهمت و تشویش اذهان عمومی» بوده توضیح داد: چند سال قبل در صفحه توییترم عنوان کرده بودم که در نظر دارم فیلمی بسازم که البته هنوز آن را نساختهام، اما گویا همین طرح ایده هم به آقای روحانی برخورده است! وی با ابراز تعجب نسبت به صدور این احضاریه ادامه داد: هنوز نمیدانم چرا باید درباره فیلمی که نساختهام پاسخ بدهم! چرا تفتیش عقاید میکنند؟ مگر عصر تفتیش عقاید به پایان نرسیده است؟ من گفتم در نظر دارم فیلمی بسازم، ولی هنوز که آن را نساختهام. البته به نظر میرسد در این میان عدهای چاپلوسی هم میکنند.قبلها فیلم میساختیم و توقیف میشد اما حالا «قصد ساخت فیلم» را هم توقیف میکنند! من دقیقاً به همین دلیل احضار شدم، این در حالی است که هنوز حتی فیلمنامه هم ندارم و این از عجایب دولت فعلی است.
وی در توضیح آخرین وضعیت این طرح شکایت گفت: پس از احضار و بعد از گفتوگوی اولیه، قرار شد دوباره من را فرا بخوانند. جرم من تنها این بود که گفته بودم در نظر دارم فیلمی بسازم. البته به نظرم یک سری چاپلوس دور رییسجمهوری هستند و به او میگویند به ساحت مقدس حضرت عالی جسارت شده و به همین دلیل شکایت بازی راه میاندازند. شاکی من در این موضوع نهاد ریاستجمهوری بوده و قرار است پروسه قانونی را طی کنم. الان هم وثیقه گذاشتهایم و به قید وثیقه آزاد هستم، البته وثیقه من «کمترین میزان» است ضمن اینکه بازپرس برخورد خوبی با من داشت و کمترین وثیقه را برایم در نظر گرفت. من برای کاری که نکردهام، متنی که ننوشتهام و فیلمی که نساختهام و بهخاطر چیزی که تنها در ذهنم بوده، احضار شدهام. این «تفتیش عقاید» به معنای واقعی کلمه است.
هجمه علیه طالبی از آقای رییس جمهوری تا قلادههای طلا
ابوالقاسم طالبی، فیلمساز شناختهشده کشورمان از زمانی که فیلم «سلام آقای رییسجمهوری» را در دولت محمد خاتمی ساخت و بعد از یک هفته توقیف شد همراه با دولتهایی با گرایش اصلاحطلبانه درگیری داشته است و فیلمهایش مورد هجمه رسانهای هواداران دولت قرار داشته است. او یک سال بعد از وقایع سال88 فیلم «قلادههای طلا» را ساخت که در آن با مرزبندی بین هوداران نامزد وقت و برخی اغتشاشگران سعی کرد فیلمی در جهت وحدت ملی بسازد ولی جریان رسانهای هوادار اصلاحطلبان همواره به تخریب وی پرداخته است که نمونه بارز آن نمایش فیلم در جشنواره فیلم فجر بود که فیلم در آخرین سانس با چراغ روشن و در میان تنشهای فراوان اکران شد. هر چند فیلم در اکران عمومی با اقبال مواجه شد اما در رسانههای این جریان همواره مورد هجمه بود. طالبی در آخرین ساخته سینماییاش سراغ یک برهه تاریخی از سرزمین ایران و قحطی بزرگ رفت که در آن نقش انگلیسها در این فیلم بسیار پررنگ بود. این فیلم هم در این دولت با بیمهری کامل مواجه شد و در اکران هم رنگ خوبی و خوشی را ندید و در رسانههای جریان اصلاحطلب مورد بیمهری قرار گرفت.
منبع: صبح نو