
به گزارش حلقه وصل، حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی(ص)، در پیش همایش ملی صدف کوثر، که پیش از ظهر امروز، در مدرسه بنت الهدی(س) برگزار شد، به برنامهها و آثار این همایش اشاره کرد و گفت: برای برگزاری این همایش خدمت رهبر معظم انقلاب و حضرات مراجع تقلید همچون شبیری زنجانی، نوری همدانی، علوی گرگانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی رسیدم و تمام آنها بر ضرورت برگزاری پژوهش و تدوین مقالات پیرامون شخصیت و منزلت حضرت خدیجه تأکید داشتند.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در رهنمودی ویژه به همایش صدف کوثر فرمودند که این زن مظلوم و غریب است و دوران سختی و مشکل به خدمتگزاری پیامبر اسلام(ص) پرداخته است.
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی(ص) درباره آثار همایش صدف کوثر ابراز کرد: در پایان این همایش 5 جلد کتاب با عنوان موسوعه حضرت خدیجه کبری منتشر میشود و همچنین چندین جلد از مجموعه مقالات به چاپ میرسد.
دبیر علمی همایش ملی صدف کوثر بیان کرد: این همایش بخشی برای نوقلمان برنامهریزی شده است که خواهران طلبه میتواند مقالات کوتاهی درباره منزلت، کرامت و جایگاه حضرت خدیجه(س) تا پایان آبان ماه به نگارش کنند و به دبیرخانه همایش ارائه دهند.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی بیان کرد: کتابهای مختلفی درباره سیره حضرت خدیجه(س) نگاشته شده است و چندین نرم افزار نیز تولید شده و کتاب 160 خطابه با موضوع حضرت خدیجه کبری تدوین شده است که منابع مناسبی برای نگارش مقالات و پژوهش است.
دبیر علمی همایش ملی صدف کوثر به بررسی شخصیت و جایگاه حضرت خدیجه کبری نزد پیامبر اکرم(ص) پرداخت و گفت: خداوند در قرآن کریم از 12 زن پاک و با 12 ویژگی همچون حضرت حوا، حضرت ساره حضرت آسیه، حضرت هاجر، زن حضرت موسی(ع)، دختر شعیب، همسر زکریا، همسر عمران، همسر ایوب، همسر سلیمان، خدیجه کبری، حضرت مریم یاد کرده است.
وی با بیان این که حضرت خدیجه کبری(س) دارای خصوصیاتی ویژهای بود که ایشان را از سایر زنان پیامبر متمایز میکند، افزود: حضرت خدیجه(س) افتخار تک همسر بودن پیامبر اسلام(ص) و همچنین افتخار بیشترین مدت سال زندگی مشترک با رسول گرامی(ص) را دارا است.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی عنوان داشت: زمانی که حضرت خدیجه(س) همسر پیامبر اکرم(ص) بودند، همسری دیگر اختیار نکردند و بیش از 25 سال با پیامبر زندگی مشترک داشته است.
دبیر علمی همایش ملی صدف کوثر ابراز کرد: حضرت خدیجه(س) نخستین زن مسلمان بوده است، افتخار نخستین مدافع پیامبر(ص)، مادری حضرت زهرا (س) و ام ائمه را دارا است.
وی بیان این که حضرت خدیجه(س) جایگاه و منزلت ویژهای نزد رسول گرامی اسلام را داشت، گفت: حضرت خدیجه دارای مصونیت و پاکی ویژهای در زمان جاهلیت بوده و از آلودگی زنان جاهلیت دور بوده است، زمانی که تمام مردم دین را تکذیب میکردند، وی دین خدا را یاری کرد، نخستین زن مسلمان و نمازخوان بود و ثروت خویش را برای پیشرفت و اهداف عقلانی اسلام خرج کرده است.
دبیر علمی همایش ملی صدف کوثر عنوان داشت: هیچ زنی نزد پیامبر اکرم(ص) محبوب تر از حضرت خدیجه(س) نبوده است، پیامبر با وی به آرامش میرسید و زمانی که هدیهای برای پیامبر میآورند میفرمودند که این هدیه به خانه فلان زن برسانید زیرا که ایشان زن حضرت خدیجه را دوست داشته و به آن خدمت بسیار کرده است.
وی در بخش دیگر از سخنانش، اهانت به زنان رسول گرامی به منزله توهین به پیامبر اکرم(ص) دانست و افزود: زمانی که خدمت رهبر معظم انقلاب درباره این همایش رسیدیم ایشان در رهنمودی فرمودند که در مقالات درباره زنان دیگر پیامبر بحث نشود هیچ زمانی متعرض زنان دیگران نشوید و درباره آنها بحث و پژوهش نشود.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی بیان کرد: بعد از جنگ جمل حضرت علی(ع) عایشه را سوار شتر کرد، 20 زن را لباس مردانه پوشاند و بردار عایشه را فرمانده آنها کرد که کسی متعرض وی نشود و با وی برخوردی قاطعانه نداشته است و این رفتار امیرمؤمنان(ع) به جهت حفظ و احترام جایگاه پیامبر(ص) بوده است.