
به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عصر دیروز در سخنرانی مراسم ترتیل خوانی قرآن کریم که در محل شبستان بزرگ امام خمینی(ره) آستان مقدس حضرت معصومه(س) برگزار شد سلامت دین را دغدغه اساسی و اصلی حضرت امیرمؤمنان توصیف کرد و گفت: سلامت دین را ابتدا باید از نگاه خود دین تعریف و تحلیل کرد؛ بر این اساس سلامت هرچیزی بر اساس معیار استاندارد خود آن شیء مورد بررسی قرار می گیرد.
مؤمن کسی است که سلامت دین خود را با معیارهای دین اسلام سلامت سنجی کند
عضو هیات علمی جامعه المصطفی با اشاره به اینکه در تمام جوامع انسانی برای سلامتی هر چیزی استانداردی تعریف شده است، گفت: معیارهای سلامت دین و شناخت آن در زندگی دنیوی و اخروی مؤمن تأثیرات مهمی میگذارد؛ بر این اساس باید هر مؤمن مسلمانی دین خود را بر اساس سلامت تعریف شده از نگاه دین را مورد ارزیابی قرار دهد.
استاد حوزه علمیه قم دین را مجموعه از قواعد اعتقادی، اخلاقی، احکام فقهی و شرعی عنوان کرد و گفت: سلامت منابع دینی از عناوین و معیارهای اساسی دین شناسی است؛ بر این اساس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) محضر امام حسن عسکری(ع) رسیدند و تمام اعتقادات دینی خود را به تأیید و تصویب امامشان رساندند.
تفقه دین معیار جهت دهنده در سلامت دین است
عضو هیات علمی جامعه المصطفی با بیان اینکه اگر منبع دین و اعتقادات یک فرد از استاندارد لازم برخوردار نبود دین و اعتقادات او ناقص است، اظهار کرد: امام صادق(ع) می فرماید:«مَن عَرَفَ دينَهُ مِن كتابِ اللّه ِ عزّوجلّ زالَتِ الجِبالُ قبلَ أن يَزُولَ، ومَن دَخَلَ فيأمرٍ بِجَهلٍ خَرَجَ منهُ بِجَهلٍ. یعنی كسى كه دينش را از طريق كتاب خداوند عز و جل بشناسد، اگر كوهها از جاى خود بجنبند او در دين خود متزلزل نشود و كسى كه ندانسته عقيده اى را بپذيرد ندانسته هم از آن خارج شود.»
توجه به خطوط قرمز قرآن بر اساس سیره معصومین اساس صراط مستقیم است
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اینکه از واژه«فَوَيْلٌ» فقط چهار بار در چهار سورههای مختلف استفاده شده است، گفت: آیه ۷۹ سوره بقره از آیات خاص و خط قرمز قرآن در ساحت دین است؛ این در حالی است که خداوند در این آیه می فرماید«فَوَيْلٌ لِلَّذينَ يَکْتُبُونَ الْکِتابَ بِأَيْديهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هذا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ لِيَشْتَرُوا بِهِ ثَمَناً قَليلاً فَوَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا کَتَبَتْ أَيْديهِمْ وَ وَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا يَکْسِبُونَ یعنی پس وای بر کسانی که نوشته ای را با دست های خود می نویسند آن گاه میگویند این از جانب خداست تا بدین وسیله بهایی اندک به دست آورند. پس وای بر آنها از آنچه دست هاشان نوشت و وای بر آنها از آنچه در برابر این تحریف به دست می آورند.»
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه اقامه دین یکی از شاخصه های تعیین کننده در سلامت دین است، اظهار کرد: خداوند متعال در آیه ۱۳ سوره شورا چنین می فرماید«شَرَعَ لَکُمْ مِنَ الدِّينِ ما وَصَّي بِهِ نُوحاً وَ الَّذي أَوْحَيْنا إِلَيْکَ وَ ما وَصَّيْنا بِهِ إِبْراهيمَ وَ مُوسي وَ عيسي أَنْ أَقيمُوا الدِّينَ وَ لا تَتَفَرَّقُوا فيهِ کَبُرَ عَلَي الْمُشْرِکينَ ما تَدْعُوهُمْ إِلَيْهِ اللَّهُ يَجْتَبي إِلَيْهِ مَنْ يَشاءُ وَ يَهْدي إِلَيْهِ مَنْ يُنيبُ یعنی برای شما جامعه بشری از دین آسمانی همان را تشریع کرد که به نوح اولین پیامبر صاحب شریعت توصیه کرده بود و آنچه را که بر تو آخرین صاحب شریعت وحی کردیم و آنچه را که به ابراهیم و موسی و عیسی صاحبان شرایع فیما بین توصیه نمودیم و هدف از تشریع اینکه این دین را به اجتماع و وحدت برپا دارید و در آن متفرق نشوید. بر مشرکان آنچه که به سوی آن دعوتشان می کنی یک خدا و یک ربّ و یک دین دشوار و گران است. خداوند هر کس را بخواهد و شایسته بیند به سوی خود و به سوی این دین جلب می نماید و هر که را که با پذیرش دین توحیدی به سوی او بازگردد به سوی خود هدایت می کند.»
اقامه دین و امر الهی وظیفهای همگانی در بیان دین اسلام است
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اینکه هر شخصی در هر جایگاهی که در ساحت جهان اسلام قرار دارد موظف است دین خدا را اقامه کند، اظهار کرد: آسیبشناسی دینی سومین معیار اساسی دین است؛ این در حالی است که غلو و بدعت در عصر حاضر بزرگترین دشمنان دین اسلام به حساب می آید.
عضو هیات علمی جامعه المصطفی با اشاره به بدعت های رایج که عوام مردم آن را به عنوان دین حقیقی میشناسد اشاره کرد و گفت: در حدیثی صراحتاً آمده است «إِذَا قَامَ الْقَائِمُ(عج) دَعَا النَّاسَ إِلَی الْإِسْلَامِ جَدِیداً وَ هَدَاهُمْ إِلَی أَمْرٍ قَدْ دَثَرَ وَ ضَلَّ عَنْهُ الْجُمْهُورُ وَ إِنَّمَا سُمِّیَ الْقَائِمُ مَهْدِیّاً لِأَنَّهُ یُهْدَی إِلَی أَمْرٍ مَضْلُولٍ عَنْهُ وَ سُمِّیَ الْقَائِمَ لِقِیَامِهِ بِالْحَقِّ» یعنی وقتی قائم ما قیام کرد مردم را از نو به سوی اسلام دعوت مینماید و به سوی چیزی که کهنه شده و عموم مردم از آن دور افتادهاند، هدایت میکند. آنجناب، مهدی نامیده شده؛ چون به چیزی که مردم از آن دور شدهاند هدایت میشود و قائم نامیده شده چون برای به پا داشتن حق قیام میکند.
فتنه نهروان مادر فتنه های عصر حاضر است
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی به فتنه نهروان اشاره کرد و گفت: امروز فتنهها بر همان معیار در جریان است؛ این در حالی است که عوام مردم بر دریافت دین از کانال غیر عالمان دینی از خود انعطاف نشان دادهاند و در دام این فتنهها گرفتار میشوند.
استاد حوزه علمیه قم ثبات دین را معیار تعیین کننده در مناسک اخروی دین توصیف کرد و گفت: مسلمان مردن هنر دین داری است؛ بر این اساس مسلمان متولد شدن افتخار نیست مسلمان زیستن و مسلمان مردن افتخار مؤمن است.
وی در آخر با اشاره به اینکه در کشور عزیز اسلامی ایران در موضوع سلامت جسم فعالیت علمی و اجرایی زیادی در جریان است، گفت: متولیان دین بر روی سلامت دین کار و تلاش کنند و اجازه ورود منافقان فتنه انگیز در سیطره اعتقادی مؤمنان را ندهند.