به گزارش حلقه وصل،اعضای مجموعه عاشوراییان اصفهان دیدار صمیمانه ای با آیت الله طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان داشتند.
۱۳۰۰ نفر در دوره سنگراجتماعی شرکت کردند
در ابتدای این دیدار مدیر اجرایی عاشوراییان ضمن تشکر از امام جمعه اصفهان به بیان گزارشی از فعالیت های مجموعه پرداخت وگفت: در دیدار سال قبل با حضرت عالی گزارش مختصری از فعالیت ها، سند راهبردی و چشم انداز چند ساله عاشوراییان که در حوزه سبک زندگی است را ارائه دادیم. ما اهداف این سند را تعیین کرده و افق آن را سال۱۴۰۰قرار داده ایم که شورای اجرایی مجموعه موظف است در این افق با نگاه به این اهداف، برنامه ها را طراحی و اجرا کند تا برای فعالیت های دانش آموزی مرجع شود. در سال ۹۲ برگزاری سنگر اجتماعی را داشتیم که فعالانی از سطح شهر، دانشگاه ها، مساجد و هیئت ها در آن حضور داشتند. این دوره شامل ۲۴جلسه و تعداد۱۳۰۰نفر از دانشجویان و طلاب فعَال فرهنگی که ثبت نام آنها از طریق کارت هایی که رابطین فرهنگی توزیع کرده بودند، انجام شده بود، شرکت داشتند. سنگر اجتماعی شامل ۱۴جلسه آبی در مبانی فعالیت های فرهنگی با حضور کارشناس محترم جناب آقای زائری و۱۰جلسه قرمز شامل برنامه های عملیاتی با حضور بزرگانی همچون آقایان خاموشی، سالک، یکتا، مهدوی و خوراکیان برگزار شده است. اختتامیه آن نیز در مهرماه با حضور شیخ علی ظاهر معاون تبلیغات و فرهنگ حزب الله لبنان انجام گرفت.
از دیگر اقدامات مجموعه، برگزاری برنامه هایی در ایام ولادت وشهادت ائمه(ع) و به صورت ماهانه در ۱۴جلسه بوده است که از سخنرانانی از جمله حجت الاسلام حاج علی اکبری و حجت الاسلام مرادی و مداحانی همچون آقایان یزدخواستی ونریمانی دعوت شده بود. انتخاب موضوعات و شعارهای این مراسم ها براساس حوزه سبک زندگی بوده است. از نظر آمار مخاطبان، امسال در هر شب محرم حدود۸۰۰۰نفر و در کل دهه محرم نزدیک به ۸۰۰۰۰تا۱۰۰۰۰نفر مخاطب داشته ایم. مجموعه اردوهایی شامل اردوی عتبات عالیات(کربلا و نجف) ، مشهد مقدس وهمچنین اردوی تخصصی آموزشی تهران و قم در طی سه روز به همراه دیدار با آقای توکلی، بازدید از موزه دفاع مقدس ومجموعه حزب جمهوری سابق(هفت تیر) ونیز نمایش فیلم شیار۱۴۳ و دیدار با طلاب خارجی مؤسسه امام خمینی (ره) نیز برگزار کرده است.
از دیدار با علما بی بهره نبوده ایم
مدیر اجرایی عاشوراییان ادامه داد: ما در این مدت از دیدار با علما نیز بی بهره نبوده ایم؛ سال گذشته با حضرت عالی و در مشهد هر ساله دیداری با آیت الله العظمی مکارم شیرازی داریم. ایام محرم نیز دیداری با آیت الله مظاهری و آیت الله ناصری که ایشان بسیار به ما لطف دارند داشته ایم.
ملتجی افزود: از برنامه های آینده مجموعه در سال ۹۴ آنچه در دست است، یک دوره آموزشی تحت عنوان”طوفان هشتم” با ۵۰۰نفر مخاطب در۱۲جلسه ویژه دانش آموزان پایه هشتم خواهیم داشت. دوره “فتح الفتوح” نیز که مکمل طوفان هشتم است با حضور ۷۰۰نفر از طلاب ودانشجویانی که آمادگی سرگروهی را دارند با تشریح مهارت تربیتی برگزار خواهد شد.
طلاب جهاد گونه به عرصه فرهنگی آیند
ملتجی در تکمیل و ادامه سخنان آقای همراه، اینگونه ابراز کردند که: ما در مجموعه ۲نوع برنامه داریم: اول داخلی؛ که تربیت نیروی انسانی وکادرسازی برای حرکت عمومی از طلاب، دانش آموزان و فارغ التحصیلان است و عمومی که در حرکت دوم از سال ۹۳(با توجه به اینکه مجموعه از سال۷۷ تأسیس شده است) براساس شرایط روز تغییراتی کرد. چراکه بودن افق درسال۱۴۰۰توقعاتی ایجاد می کند و انتظارات از مجموعه به عنوان یکی از گروه های مردمی که دانش آموزان آن را شناخته اند و به آن اطمینان دارند بیشتر است و تلاشی مضاعف برای دست یافتن به این افق می طلبد. نگاه ما این است، همانطور که نوجوان امروز در حوزه های مختلف با برند های مختلفی آشناست، در حوزه دینی نیز برند هایی باشد که آن را بشناسد و به آن علاقه مند شود؛ که در این راستا ما در سال ۹۴ دفتر تهران را و سپس در شهرهای دیگر تأسیس کنیم.
وی در خصوص درخواست هایشان از امام جمعه اصفهان گفت: مجموعه فرهنگی عاشوراییان به عنوان یک نهاد اجتماعی بار انسان سازی را که می بایست بر دوش خانواده در ابتدا و بعد آموزش وپرورش باشد را بر دوش می کشد، لذا نیازمند این است که طلاب جهادگونه به این عرصه بیایند و ارتباط خود را با مجموعه قوی تر کنند. اگرچه عاشوراییان کار به روز انجام می دهد اما برایش مهم است که تریبون را در دست علما قرار دهد. همان گونه که مجموعه نیازمند کمک های فکری است ، نیازمند آن نیز هست که افراد خیری معرفی بشوند که کمک هایشان را به سمت فعالیت های فرهنگی سوق دهیم.
ملتجی ضمن اشاره به این مطلب که ۲۰فروردین را به نام روز عاشوراییان نام گذاری کرده ایم، از حضرت آیت الله طباطبایی نژاد برای حضور در مراسم هفدهمین سال تأسیس مجموعه فرهنگی عاشوراییان دعوت به عمل آوردند.
اکثر یاران اباعبدالله از نوجوانان بودند
در ادامه دیدار آیت الله طباطبایی به سخنرانی در جمع عاشوراییان پرداختند و گفتند: یاران اباعبدالله نیز از همین نوجوانان بودند. عبدالله حر جحفی،فردی شیعه بود که می ترسید با امام حسین(ع) به کربلا بیاید وهر کجا امام می رفتند، او جای دیگری می رفت، تا جایی که امام خیمه او را دید و کسی را سراغش فرستاد اما عبیدالله دعوتشان را قبول نکرد. امام حسین (ع) این بار خودشان به خیمه عبیدالله رفتند و فرمودند: اگر می خواهی گناهت بخشیده شود با ما بیا. عبیدالله گفت: من از مرگ می ترسم اما اسب گران قیمتی دارم که پیشکش می کنم. امام فرمودند: کسی که گمراه است، ما کمکش نخواستیم. او همراهشان نیامد و امام بازگشتند. عبیدالله بعدها اشعاری ضد خودش سرود و می گفت: یادم نمی رود که امام حسین(ع)سمت ما می آمدند و تعدادی بچه به عنوان یاورانش همراهش بودند.اکثر یاران امام حسین (ع) زیر ۲۵سال سن داشتند و نوجوان بودند.
ایشان ادامه دادند: در جبهه ما هم همین گونه بود وبسیاری از شهدا، جانبازان و اسرای ما از نوجوانان بودند. پس نوجوانان را دور خود جمع کنید، بسازید و نگذارید منحرف شوند؛ با این امر شما کار اساسی را کرده اید.
انسان در سن نوجوانی از همه جهت رشید است، کسی که در جوانی خودش را نسازد، دیگر نمی تواند این کار را بکند. قلب جوان مانند زمین آماده است وهر بذری در آن کاشته شود همان را ثمر می دهد، اما اگر این زمین مرغزار شود نمی گذارد گل سبزشود. وقت رشد آدم در نوجوانی است واکثر علما در سن ۳۵ سالگی به درجات عالی رسیده اند و آخرش ۴۰سالگی است و بعد از آن همه چیزش رو به زوال و پایین آمدن است ونمی تواند بالا رود. همین راهی که دارید، ادامه دهید ونوجوانان را دور خود جمع کنید، کار باید بیش از این باشد که فقط عزاداری کنند،آدم سازی فرق می کند وعقل آدم باید با استدلال ساخته شود.
ما باید معرفت به رهبری داشته باشیم
امام جمعه اصفهان اظهار داشتند: ما باید معرفت به رهبری داشته باشیم تا بدانیم وظیفه ما چیست. امیرالمؤمنین(ع) حتی برای ما هم دستوراتی دارند، باید ببینیم چه کار کنیم که عاشورایی باشیم؟ این که تنها اسمش را در دهه محرم روی خودمان بگذاریم، نمی شود. قبل وبعد از این دهه، دهه شعور باشد؛ کلاسی باشد که از امسال تا سال بعد صدنفر بتوانند قرآن و اذان بخوانند،با استدلال حرف بزنند و بعد این افراد را در مدارس بفرستید. بزرگان هم که از اول بلد نبودند، یاد گرفتند. استاد و قاری قرآنی داشته باشید که نه فقط بخواند بلکه یاد دهد. هر هفته چند کلاس داشته باشید وخواهران وبرادران کلاس داری کنند. اول در اینکه نماز خوب وزیبا بخوانند و دوم قرآن یاد دهند. مسائل نماز را بدانند، عاشوراییان باید مسئله دان شود. آنها که صوت دارند در قرآن قاری شوند طوری که بگویند عاشوراییان بهترین قاریان قرآنند، بهترین گروه تواشیح را دارند. کارها منحصر به عاشورا نشود تا همه کس به دنبال عاشوراییان بیاید. هرتک نفری می تواند یک استاد بشود؛ این یک کلاس منظم می خواهد.این هاست که می تواند حفظتان بکند.
نماینده ولی فقیه در اصفهان در پایان خاطرنشان کردند: دشمن تلاش می کند جوانان را با شبهه از دین بیرون بیاورد. کادر را جوری بسازید که شک وشبهه ها را برطرف کند. عاشوراییان را همه بشناسند یا نشناسند، چیزی نمی شود؛ باید با یک کار عظیم بشناسند. با پوستر هم بشناسند اما این که شناختن نیست. کاری برای اسلام بکنید وقدمی بردارید و کادر بسازید، آدم بسازید، هم وغم ما وانقلاب ما همین است. نوجوانان را با قرآن آشنا کنید و شک وشبهات را بگویند وجواب بگیرند. یک دوره شهید مطهری هم بگذاریدکه خیلی ارزشمند است.